Kom fra pris til totalomkostninger og øg bundlinjen på vejen

Research output: Other contributionNet publication - Internet publicationCommunication

Abstract

Voksende pres for at opnå omkostningsbesparelser i indkøb kan medføre at virksomheden fastholdes i kortsigtet prissammenligning i indkøbsbeslutningerne. Men ensidig fokus på pris kan give et forsimplet og fordrejet beslutningsgrundlag og lede til mistede besparelses- eller indtjeningsmuligheder.
Mange både store og små virksomheder har erkendt at bevægelsen fra et indkøbsprisfokus til et totalomkostningsfokus, når leverandører skal vælges eller volumener genforhandles, giver særdeles god mening. Alligevel formår kun relativt få virksomheder at anvende totalomkostningsmodeller i deres indkøbspraksis. Hvordan kan det være? Hvorfor er det så svært?
I denne artikel zoomer vi ind på hvordan leverandør- og indkøbsperformance kan måles ved opgørelse af totalomkostninger. Vi kigger på hvordan rejsen fra indkøbspris til totalomkostninger ved indkøbet konkret kan gribes an. Artiklen fokuserer også på nogle af de udfordringer der kan være når totalomkostningerne skal beregnes.
Original languageDanish
Publication dateMar 2013
Publication statusPublished - Mar 2013

Cite this

@misc{65d1b4ae9f83487caf8544573d3b212a,
title = "Kom fra pris til totalomkostninger og {\o}g bundlinjen p{\aa} vejen",
abstract = "Voksende pres for at opn{\aa} omkostningsbesparelser i indk{\o}b kan medf{\o}re at virksomheden fastholdes i kortsigtet prissammenligning i indk{\o}bsbeslutningerne. Men ensidig fokus p{\aa} pris kan give et forsimplet og fordrejet beslutningsgrundlag og lede til mistede besparelses- eller indtjeningsmuligheder.Mange b{\aa}de store og sm{\aa} virksomheder har erkendt at bev{\ae}gelsen fra et indk{\o}bsprisfokus til et totalomkostningsfokus, n{\aa}r leverand{\o}rer skal v{\ae}lges eller volumener genforhandles, giver s{\ae}rdeles god mening. Alligevel form{\aa}r kun relativt f{\aa} virksomheder at anvende totalomkostningsmodeller i deres indk{\o}bspraksis. Hvordan kan det v{\ae}re? Hvorfor er det s{\aa} sv{\ae}rt?I denne artikel zoomer vi ind p{\aa} hvordan leverand{\o}r- og indk{\o}bsperformance kan m{\aa}les ved opg{\o}relse af totalomkostninger. Vi kigger p{\aa} hvordan rejsen fra indk{\o}bspris til totalomkostninger ved indk{\o}bet konkret kan gribes an. Artiklen fokuserer ogs{\aa} p{\aa} nogle af de udfordringer der kan v{\ae}re n{\aa}r totalomkostningerne skal beregnes.",
author = "Hald, {Kim Sundtoft}",
year = "2013",
month = "3",
language = "Dansk",
type = "Other",

}

Kom fra pris til totalomkostninger og øg bundlinjen på vejen. / Hald, Kim Sundtoft.

2013, Artikel.

Research output: Other contributionNet publication - Internet publicationCommunication

TY - ICOMM

T1 - Kom fra pris til totalomkostninger og øg bundlinjen på vejen

AU - Hald, Kim Sundtoft

PY - 2013/3

Y1 - 2013/3

N2 - Voksende pres for at opnå omkostningsbesparelser i indkøb kan medføre at virksomheden fastholdes i kortsigtet prissammenligning i indkøbsbeslutningerne. Men ensidig fokus på pris kan give et forsimplet og fordrejet beslutningsgrundlag og lede til mistede besparelses- eller indtjeningsmuligheder.Mange både store og små virksomheder har erkendt at bevægelsen fra et indkøbsprisfokus til et totalomkostningsfokus, når leverandører skal vælges eller volumener genforhandles, giver særdeles god mening. Alligevel formår kun relativt få virksomheder at anvende totalomkostningsmodeller i deres indkøbspraksis. Hvordan kan det være? Hvorfor er det så svært?I denne artikel zoomer vi ind på hvordan leverandør- og indkøbsperformance kan måles ved opgørelse af totalomkostninger. Vi kigger på hvordan rejsen fra indkøbspris til totalomkostninger ved indkøbet konkret kan gribes an. Artiklen fokuserer også på nogle af de udfordringer der kan være når totalomkostningerne skal beregnes.

AB - Voksende pres for at opnå omkostningsbesparelser i indkøb kan medføre at virksomheden fastholdes i kortsigtet prissammenligning i indkøbsbeslutningerne. Men ensidig fokus på pris kan give et forsimplet og fordrejet beslutningsgrundlag og lede til mistede besparelses- eller indtjeningsmuligheder.Mange både store og små virksomheder har erkendt at bevægelsen fra et indkøbsprisfokus til et totalomkostningsfokus, når leverandører skal vælges eller volumener genforhandles, giver særdeles god mening. Alligevel formår kun relativt få virksomheder at anvende totalomkostningsmodeller i deres indkøbspraksis. Hvordan kan det være? Hvorfor er det så svært?I denne artikel zoomer vi ind på hvordan leverandør- og indkøbsperformance kan måles ved opgørelse af totalomkostninger. Vi kigger på hvordan rejsen fra indkøbspris til totalomkostninger ved indkøbet konkret kan gribes an. Artiklen fokuserer også på nogle af de udfordringer der kan være når totalomkostningerne skal beregnes.

M3 - Udgivelser på nettet - Net-publikation

ER -