Klippefast styreform? Den bornholmske transformation. En systemteoretisk analyse af styring og ledelse i Bornholms Regionskommune

Betina Wolfgang Rennison, Lea Goldin Green

Research output: Working paperResearch

5 Downloads (Pure)

Abstract

Det kommunale landkort gennemløber netop i denne tid en markant forandring. Strukturreformen initierer en omvæltning af den offentlige sektor ikke set siden kommunalreformen i 1970'erne. Nye tider er på vej. Nye grænser trækkes - være det sig geografiske, opgaverelaterede, stillingskategoriske, organisatoriske- og styringsmæssige. Dette working-paper er et bidrag i diskussionen om strukturreformen og den generelle moderniseringsproces i den offentlige sektor. Det griber fat i en kommunal enhed, der allerede har gennemløbet en del af de omvæltninger, som landets øvrige kommuner pt. står overfor, nemlig Bornholms regionskommune. I paperet foretages en uvildig undersøgelse af regionskommunens nye styreform og administrative organisering, der er igangsat i kølvandet på kommunensammenlægningen i 2003. Working-paperet er desuden publiceret som en rapport i BUPL-regi (Januar 2005). Rapporten/working-paperet er således skabt på initiativ af BUPL (Forbundet for pædagoger og klubfolk), særligt BUPL-Bornholm. En tak skal derfor lyde til BUPL (Lars Feldt, Ulla Kjærgaard og Leif Kjærgaard) for finansiering af projektet og for information omkring aktuelle problematikker og udfordringer i og omkring Bornholms regionskommune. Vi takker desuden de interviewede fra regionskommunen for at have givet os en indsigt i facts, problemskitseringer og scenarieopstillinger - og på den måde bidraget til at give analysen kraft. Forud for rapporten er foretaget et pilotprojekt, der fungerer som inspirationskilde og vidensgrundlag for nærværende rapport/working-paper. Der skal derfor lyde en stor tak til de deltagende studerende for et grundigt analytisk og indsigtsfuldt arbejde.Rapporten/working-paperet henvender sig til såvel praktikere i og omkring Bornholms regionskommune, som forskere, konsulenter, studerende og øvrige interesserede i organisations- og strukturforandringer samt styrings- og ledelsesmæssige problematikker i en kommunal sammenhæng.
Original languageDanish
Place of PublicationKøbenhavn
PublisherLindhardt & Ringhof
Number of pages99
ISBN (Print)8791181887
Publication statusPublished - 2005

Cite this

Rennison, Betina Wolfgang ; Green, Lea Goldin. / Klippefast styreform? Den bornholmske transformation. En systemteoretisk analyse af styring og ledelse i Bornholms Regionskommune. København : Lindhardt & Ringhof, 2005.
@techreport{384a74b08eb511dba124000ea68e967b,
title = "Klippefast styreform?: Den bornholmske transformation. En systemteoretisk analyse af styring og ledelse i Bornholms Regionskommune",
abstract = "Det kommunale landkort genneml{\o}ber netop i denne tid en markant forandring. Strukturreformen initierer en omv{\ae}ltning af den offentlige sektor ikke set siden kommunalreformen i 1970'erne. Nye tider er p{\aa} vej. Nye gr{\ae}nser tr{\ae}kkes - v{\ae}re det sig geografiske, opgaverelaterede, stillingskategoriske, organisatoriske- og styringsm{\ae}ssige. Dette working-paper er et bidrag i diskussionen om strukturreformen og den generelle moderniseringsproces i den offentlige sektor. Det griber fat i en kommunal enhed, der allerede har genneml{\o}bet en del af de omv{\ae}ltninger, som landets {\o}vrige kommuner pt. st{\aa}r overfor, nemlig Bornholms regionskommune. I paperet foretages en uvildig unders{\o}gelse af regionskommunens nye styreform og administrative organisering, der er igangsat i k{\o}lvandet p{\aa} kommunensammenl{\ae}gningen i 2003. Working-paperet er desuden publiceret som en rapport i BUPL-regi (Januar 2005). Rapporten/working-paperet er s{\aa}ledes skabt p{\aa} initiativ af BUPL (Forbundet for p{\ae}dagoger og klubfolk), s{\ae}rligt BUPL-Bornholm. En tak skal derfor lyde til BUPL (Lars Feldt, Ulla Kj{\ae}rgaard og Leif Kj{\ae}rgaard) for finansiering af projektet og for information omkring aktuelle problematikker og udfordringer i og omkring Bornholms regionskommune. Vi takker desuden de interviewede fra regionskommunen for at have givet os en indsigt i facts, problemskitseringer og scenarieopstillinger - og p{\aa} den m{\aa}de bidraget til at give analysen kraft. Forud for rapporten er foretaget et pilotprojekt, der fungerer som inspirationskilde og vidensgrundlag for n{\ae}rv{\ae}rende rapport/working-paper. Der skal derfor lyde en stor tak til de deltagende studerende for et grundigt analytisk og indsigtsfuldt arbejde.Rapporten/working-paperet henvender sig til s{\aa}vel praktikere i og omkring Bornholms regionskommune, som forskere, konsulenter, studerende og {\o}vrige interesserede i organisations- og strukturforandringer samt styrings- og ledelsesm{\ae}ssige problematikker i en kommunal sammenh{\ae}ng.",
keywords = "Kommunal forvaltning, Offentlig ledelse, Bornholms Regionskommune",
author = "Rennison, {Betina Wolfgang} and Green, {Lea Goldin}",
year = "2005",
language = "Dansk",
isbn = "8791181887",
publisher = "Lindhardt & Ringhof",
address = "Danmark",
type = "WorkingPaper",
institution = "Lindhardt & Ringhof",

}

Klippefast styreform? Den bornholmske transformation. En systemteoretisk analyse af styring og ledelse i Bornholms Regionskommune. / Rennison, Betina Wolfgang; Green, Lea Goldin.

København : Lindhardt & Ringhof, 2005.

Research output: Working paperResearch

TY - UNPB

T1 - Klippefast styreform?

T2 - Den bornholmske transformation. En systemteoretisk analyse af styring og ledelse i Bornholms Regionskommune

AU - Rennison, Betina Wolfgang

AU - Green, Lea Goldin

PY - 2005

Y1 - 2005

N2 - Det kommunale landkort gennemløber netop i denne tid en markant forandring. Strukturreformen initierer en omvæltning af den offentlige sektor ikke set siden kommunalreformen i 1970'erne. Nye tider er på vej. Nye grænser trækkes - være det sig geografiske, opgaverelaterede, stillingskategoriske, organisatoriske- og styringsmæssige. Dette working-paper er et bidrag i diskussionen om strukturreformen og den generelle moderniseringsproces i den offentlige sektor. Det griber fat i en kommunal enhed, der allerede har gennemløbet en del af de omvæltninger, som landets øvrige kommuner pt. står overfor, nemlig Bornholms regionskommune. I paperet foretages en uvildig undersøgelse af regionskommunens nye styreform og administrative organisering, der er igangsat i kølvandet på kommunensammenlægningen i 2003. Working-paperet er desuden publiceret som en rapport i BUPL-regi (Januar 2005). Rapporten/working-paperet er således skabt på initiativ af BUPL (Forbundet for pædagoger og klubfolk), særligt BUPL-Bornholm. En tak skal derfor lyde til BUPL (Lars Feldt, Ulla Kjærgaard og Leif Kjærgaard) for finansiering af projektet og for information omkring aktuelle problematikker og udfordringer i og omkring Bornholms regionskommune. Vi takker desuden de interviewede fra regionskommunen for at have givet os en indsigt i facts, problemskitseringer og scenarieopstillinger - og på den måde bidraget til at give analysen kraft. Forud for rapporten er foretaget et pilotprojekt, der fungerer som inspirationskilde og vidensgrundlag for nærværende rapport/working-paper. Der skal derfor lyde en stor tak til de deltagende studerende for et grundigt analytisk og indsigtsfuldt arbejde.Rapporten/working-paperet henvender sig til såvel praktikere i og omkring Bornholms regionskommune, som forskere, konsulenter, studerende og øvrige interesserede i organisations- og strukturforandringer samt styrings- og ledelsesmæssige problematikker i en kommunal sammenhæng.

AB - Det kommunale landkort gennemløber netop i denne tid en markant forandring. Strukturreformen initierer en omvæltning af den offentlige sektor ikke set siden kommunalreformen i 1970'erne. Nye tider er på vej. Nye grænser trækkes - være det sig geografiske, opgaverelaterede, stillingskategoriske, organisatoriske- og styringsmæssige. Dette working-paper er et bidrag i diskussionen om strukturreformen og den generelle moderniseringsproces i den offentlige sektor. Det griber fat i en kommunal enhed, der allerede har gennemløbet en del af de omvæltninger, som landets øvrige kommuner pt. står overfor, nemlig Bornholms regionskommune. I paperet foretages en uvildig undersøgelse af regionskommunens nye styreform og administrative organisering, der er igangsat i kølvandet på kommunensammenlægningen i 2003. Working-paperet er desuden publiceret som en rapport i BUPL-regi (Januar 2005). Rapporten/working-paperet er således skabt på initiativ af BUPL (Forbundet for pædagoger og klubfolk), særligt BUPL-Bornholm. En tak skal derfor lyde til BUPL (Lars Feldt, Ulla Kjærgaard og Leif Kjærgaard) for finansiering af projektet og for information omkring aktuelle problematikker og udfordringer i og omkring Bornholms regionskommune. Vi takker desuden de interviewede fra regionskommunen for at have givet os en indsigt i facts, problemskitseringer og scenarieopstillinger - og på den måde bidraget til at give analysen kraft. Forud for rapporten er foretaget et pilotprojekt, der fungerer som inspirationskilde og vidensgrundlag for nærværende rapport/working-paper. Der skal derfor lyde en stor tak til de deltagende studerende for et grundigt analytisk og indsigtsfuldt arbejde.Rapporten/working-paperet henvender sig til såvel praktikere i og omkring Bornholms regionskommune, som forskere, konsulenter, studerende og øvrige interesserede i organisations- og strukturforandringer samt styrings- og ledelsesmæssige problematikker i en kommunal sammenhæng.

KW - Kommunal forvaltning

KW - Offentlig ledelse

KW - Bornholms Regionskommune

M3 - Working paper

SN - 8791181887

BT - Klippefast styreform?

PB - Lindhardt & Ringhof

CY - København

ER -