Klassekampen, der forsvandt

Research output: Contribution to journalContribution to newspaper - Newspaper articleCommunication

Abstract

Stuvet sammen i et lille lokale på Ecole d'économie de Paris sidder omkring 50 forventningsfulde ph. d.-studerende og professorer fra de ledende franske økonomiske forskningsinstitutter. Salen sitrer, mens forsamlingen venter på, at Thomas Piketty skal løfte sløret for sit nye projekt - en slags epilog til hans store økonomiske fortælling og gigantiske hit, Kapitalen i det 21. århundrede, der er udkommet på over 40 sprog og er gået hen og blevet det mest diskuterede økonomiske værk uden for akademiske kredse i nyere tid. På et engelsk med tyk og syngende fransk accent indleder Piketty sin forelæsning med at forsikre os om, at han ikke vil forholde sig normativt til sine empiriske opdagelser, men blot fremlægge fakta. »Jeg kommer ikke til at sige, at det ene er godt eller dårligt, blot vise jer, hvordan det står til.« En ansvarsfraskrivelse, der altid har præget hans deltagelse i den offentlige debat, hvor han aldrig har bekendt politisk kulør, men blot sagt, at hans arbejde hverken er neoliberalistisk eller antikapitalistisk. På denne måde har han sat sig i en position, hvor han kan kritiseres af ingen og alle på samme tid. Projektet, han skal præsentere, starter på mange måder der, hvor han efterlod læseren i Kapitalen. I denne bog konkluderede han, at vi oplever en markant velstandsulighed i den vestlige verden, hvor færre og færre ejer mere og mere. Dette skyldes, at vækstraten på kapitalafkastet har overhalet vækstraten på produktionsafkastet - altså, at en formue vokser hurtigere igennem fast kapital end ved fast arbejde.
Original languageDanish
JournalWeekendavisen
Pages (from-to)12-13
ISSN0106-4142
Publication statusPublished - 6 Apr 2018

Cite this

@article{22c73f8ea7564c1cbe4792aa2f105667,
title = "Klassekampen, der forsvandt",
abstract = "Stuvet sammen i et lille lokale p{\aa} Ecole d'{\'e}conomie de Paris sidder omkring 50 forventningsfulde ph. d.-studerende og professorer fra de ledende franske {\o}konomiske forskningsinstitutter. Salen sitrer, mens forsamlingen venter p{\aa}, at Thomas Piketty skal l{\o}fte sl{\o}ret for sit nye projekt - en slags epilog til hans store {\o}konomiske fort{\ae}lling og gigantiske hit, Kapitalen i det 21. {\aa}rhundrede, der er udkommet p{\aa} over 40 sprog og er g{\aa}et hen og blevet det mest diskuterede {\o}konomiske v{\ae}rk uden for akademiske kredse i nyere tid. P{\aa} et engelsk med tyk og syngende fransk accent indleder Piketty sin forel{\ae}sning med at forsikre os om, at han ikke vil forholde sig normativt til sine empiriske opdagelser, men blot freml{\ae}gge fakta. »Jeg kommer ikke til at sige, at det ene er godt eller d{\aa}rligt, blot vise jer, hvordan det st{\aa}r til.« En ansvarsfraskrivelse, der altid har pr{\ae}get hans deltagelse i den offentlige debat, hvor han aldrig har bekendt politisk kul{\o}r, men blot sagt, at hans arbejde hverken er neoliberalistisk eller antikapitalistisk. P{\aa} denne m{\aa}de har han sat sig i en position, hvor han kan kritiseres af ingen og alle p{\aa} samme tid. Projektet, han skal pr{\ae}sentere, starter p{\aa} mange m{\aa}der der, hvor han efterlod l{\ae}seren i Kapitalen. I denne bog konkluderede han, at vi oplever en markant velstandsulighed i den vestlige verden, hvor f{\ae}rre og f{\ae}rre ejer mere og mere. Dette skyldes, at v{\ae}kstraten p{\aa} kapitalafkastet har overhalet v{\ae}kstraten p{\aa} produktionsafkastet - alts{\aa}, at en formue vokser hurtigere igennem fast kapital end ved fast arbejde.",
author = "Philip Rosenbaum",
year = "2018",
month = "4",
day = "6",
language = "Dansk",
pages = "12--13",
journal = "Weekendavisen",
issn = "0106-4142",
publisher = "Berlingske Media A/S",

}

Klassekampen, der forsvandt. / Rosenbaum, Philip.

In: Weekendavisen, 06.04.2018, p. 12-13.

Research output: Contribution to journalContribution to newspaper - Newspaper articleCommunication

TY - INPR

T1 - Klassekampen, der forsvandt

AU - Rosenbaum, Philip

PY - 2018/4/6

Y1 - 2018/4/6

N2 - Stuvet sammen i et lille lokale på Ecole d'économie de Paris sidder omkring 50 forventningsfulde ph. d.-studerende og professorer fra de ledende franske økonomiske forskningsinstitutter. Salen sitrer, mens forsamlingen venter på, at Thomas Piketty skal løfte sløret for sit nye projekt - en slags epilog til hans store økonomiske fortælling og gigantiske hit, Kapitalen i det 21. århundrede, der er udkommet på over 40 sprog og er gået hen og blevet det mest diskuterede økonomiske værk uden for akademiske kredse i nyere tid. På et engelsk med tyk og syngende fransk accent indleder Piketty sin forelæsning med at forsikre os om, at han ikke vil forholde sig normativt til sine empiriske opdagelser, men blot fremlægge fakta. »Jeg kommer ikke til at sige, at det ene er godt eller dårligt, blot vise jer, hvordan det står til.« En ansvarsfraskrivelse, der altid har præget hans deltagelse i den offentlige debat, hvor han aldrig har bekendt politisk kulør, men blot sagt, at hans arbejde hverken er neoliberalistisk eller antikapitalistisk. På denne måde har han sat sig i en position, hvor han kan kritiseres af ingen og alle på samme tid. Projektet, han skal præsentere, starter på mange måder der, hvor han efterlod læseren i Kapitalen. I denne bog konkluderede han, at vi oplever en markant velstandsulighed i den vestlige verden, hvor færre og færre ejer mere og mere. Dette skyldes, at vækstraten på kapitalafkastet har overhalet vækstraten på produktionsafkastet - altså, at en formue vokser hurtigere igennem fast kapital end ved fast arbejde.

AB - Stuvet sammen i et lille lokale på Ecole d'économie de Paris sidder omkring 50 forventningsfulde ph. d.-studerende og professorer fra de ledende franske økonomiske forskningsinstitutter. Salen sitrer, mens forsamlingen venter på, at Thomas Piketty skal løfte sløret for sit nye projekt - en slags epilog til hans store økonomiske fortælling og gigantiske hit, Kapitalen i det 21. århundrede, der er udkommet på over 40 sprog og er gået hen og blevet det mest diskuterede økonomiske værk uden for akademiske kredse i nyere tid. På et engelsk med tyk og syngende fransk accent indleder Piketty sin forelæsning med at forsikre os om, at han ikke vil forholde sig normativt til sine empiriske opdagelser, men blot fremlægge fakta. »Jeg kommer ikke til at sige, at det ene er godt eller dårligt, blot vise jer, hvordan det står til.« En ansvarsfraskrivelse, der altid har præget hans deltagelse i den offentlige debat, hvor han aldrig har bekendt politisk kulør, men blot sagt, at hans arbejde hverken er neoliberalistisk eller antikapitalistisk. På denne måde har han sat sig i en position, hvor han kan kritiseres af ingen og alle på samme tid. Projektet, han skal præsentere, starter på mange måder der, hvor han efterlod læseren i Kapitalen. I denne bog konkluderede han, at vi oplever en markant velstandsulighed i den vestlige verden, hvor færre og færre ejer mere og mere. Dette skyldes, at vækstraten på kapitalafkastet har overhalet vækstraten på produktionsafkastet - altså, at en formue vokser hurtigere igennem fast kapital end ved fast arbejde.

UR - https://sfx-45cbs.hosted.exlibrisgroup.com/45cbs?url_ver=Z39.88-2004&url_ctx_fmt=info:ofi/fmt:kev:mtx:ctx&ctx_enc=info:ofi/enc:UTF-8&ctx_ver=Z39.88-2004&rfr_id=info:sid/sfxit.com:azlist&sfx.ignore_date_threshold=1&rft.object_id=110978979776817

M3 - Bidrag til avis - Avisartikel

SP - 12

EP - 13

JO - Weekendavisen

JF - Weekendavisen

SN - 0106-4142

ER -