Klassekamp i den finansielle kapitalisme

Research output: Contribution to journalJournal articleCommunication

Abstract

Under parolen ’Vi er de 99 %’ vinder Occupy Wall Street bevægelsen i disse dage mere og mere tilslutning over hele verden. Bevægelsen har endnu ikke fundet nogen fast politisk identitet, og den er indtil videre blot holdt sammen af en fælles modstand mod de store bankers position i verdenssamfundet. Det er oplagt at se Occupy Wall Street som udtryk for en form for klassekamp, men samtidig er det vanskeligt at forstå den inden for rammerne af den traditionelle arbejderklasses kamp mod kapitalismen. Occupy Wall Street tvinger os således til at gentænke, hvad klassekamp er i den finansielle kapitalismes tidsalder. Occupy Wall Street er ikke udtryk for arbejderklassens modstand mod kapitalisterne, men derimod skyldnernes modstand mod kreditorerne.
Original languageDanish
JournalJ.A.K.-bladet: Tidsskrift for bæredygtig økonomi
Volume88
Issue number1
Pages (from-to)10-12
ISSN0109-9671
Publication statusPublished - Jan 2012

Cite this

@article{4cac1d7c61474895a1363301c9ceb834,
title = "Klassekamp i den finansielle kapitalisme",
abstract = "Under parolen ’Vi er de 99 {\%}’ vinder Occupy Wall Street bev{\ae}gelsen i disse dage mere og mere tilslutning over hele verden. Bev{\ae}gelsen har endnu ikke fundet nogen fast politisk identitet, og den er indtil videre blot holdt sammen af en f{\ae}lles modstand mod de store bankers position i verdenssamfundet. Det er oplagt at se Occupy Wall Street som udtryk for en form for klassekamp, men samtidig er det vanskeligt at forst{\aa} den inden for rammerne af den traditionelle arbejderklasses kamp mod kapitalismen. Occupy Wall Street tvinger os s{\aa}ledes til at gent{\ae}nke, hvad klassekamp er i den finansielle kapitalismes tidsalder. Occupy Wall Street er ikke udtryk for arbejderklassens modstand mod kapitalisterne, men derimod skyldnernes modstand mod kreditorerne.",
author = "Ole Bjerg",
year = "2012",
month = "1",
language = "Dansk",
volume = "88",
pages = "10--12",
journal = "J.A.K.-bladet: Tidsskrift for b{\ae}redygtig {\o}konomi",
issn = "0109-9671",
publisher = "J.A.K. Jord Arbejde Kapital",
number = "1",

}

Klassekamp i den finansielle kapitalisme. / Bjerg, Ole.

In: J.A.K.-bladet: Tidsskrift for bæredygtig økonomi, Vol. 88, No. 1, 01.2012, p. 10-12.

Research output: Contribution to journalJournal articleCommunication

TY - JOUR

T1 - Klassekamp i den finansielle kapitalisme

AU - Bjerg, Ole

PY - 2012/1

Y1 - 2012/1

N2 - Under parolen ’Vi er de 99 %’ vinder Occupy Wall Street bevægelsen i disse dage mere og mere tilslutning over hele verden. Bevægelsen har endnu ikke fundet nogen fast politisk identitet, og den er indtil videre blot holdt sammen af en fælles modstand mod de store bankers position i verdenssamfundet. Det er oplagt at se Occupy Wall Street som udtryk for en form for klassekamp, men samtidig er det vanskeligt at forstå den inden for rammerne af den traditionelle arbejderklasses kamp mod kapitalismen. Occupy Wall Street tvinger os således til at gentænke, hvad klassekamp er i den finansielle kapitalismes tidsalder. Occupy Wall Street er ikke udtryk for arbejderklassens modstand mod kapitalisterne, men derimod skyldnernes modstand mod kreditorerne.

AB - Under parolen ’Vi er de 99 %’ vinder Occupy Wall Street bevægelsen i disse dage mere og mere tilslutning over hele verden. Bevægelsen har endnu ikke fundet nogen fast politisk identitet, og den er indtil videre blot holdt sammen af en fælles modstand mod de store bankers position i verdenssamfundet. Det er oplagt at se Occupy Wall Street som udtryk for en form for klassekamp, men samtidig er det vanskeligt at forstå den inden for rammerne af den traditionelle arbejderklasses kamp mod kapitalismen. Occupy Wall Street tvinger os således til at gentænke, hvad klassekamp er i den finansielle kapitalismes tidsalder. Occupy Wall Street er ikke udtryk for arbejderklassens modstand mod kapitalisterne, men derimod skyldnernes modstand mod kreditorerne.

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 88

SP - 10

EP - 12

JO - J.A.K.-bladet: Tidsskrift for bæredygtig økonomi

JF - J.A.K.-bladet: Tidsskrift for bæredygtig økonomi

SN - 0109-9671

IS - 1

ER -