Kapitalselskabers håndhævelse af omsættelighedsbegrænsninger ved overdragelse af tegningsretter

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

Abstract

Ovenfor s. 33-39 har Erik Werlauff gjort gældende, at selskabslovens regler om omsættelighedsbegrænsninger alene omfatter kapitalandele, og at den fortegningsret, der tilkommer kapitalejere ved en kapitalforhøjelse, derfor er frit omsættelig, uanset der måtte være truffet bestemmelse om, at selskabets kapitalandele er underlagt omsættelighedsbegrænsninger. I denne artikel dokumenteres, at erhververen af en tegningsret ikke kan ekstingvere selskabets eller andre kapitalejeres indsigelser om manglende iagttagelse af en omsættelighedsbegrænsning, som påhviler selskabets kapitalandele. Det påvises, at selskabet i alle tilfælde, hvor en omsættelighedsbegrænsning er fastsat i vedtægterne, bevarer denne indsigelse over for erhververen af en tegningsret.
Original languageDanish
Article numberU.2014B.148
JournalUgeskrift for Retsvaesen
Volume148
Issue number16
Pages (from-to)148-156
ISSN0108-2353
Publication statusPublished - 2014

Cite this

@article{2edcc1b7683a4657b7871e8142f6be48,
title = "Kapitalselskabers h{\aa}ndh{\ae}velse af oms{\ae}ttelighedsbegr{\ae}nsninger ved overdragelse af tegningsretter",
abstract = "Ovenfor s. 33-39 har Erik Werlauff gjort g{\ae}ldende, at selskabslovens regler om oms{\ae}ttelighedsbegr{\ae}nsninger alene omfatter kapitalandele, og at den fortegningsret, der tilkommer kapitalejere ved en kapitalforh{\o}jelse, derfor er frit oms{\ae}ttelig, uanset der m{\aa}tte v{\ae}re truffet bestemmelse om, at selskabets kapitalandele er underlagt oms{\ae}ttelighedsbegr{\ae}nsninger. I denne artikel dokumenteres, at erhververen af en tegningsret ikke kan ekstingvere selskabets eller andre kapitalejeres indsigelser om manglende iagttagelse af en oms{\ae}ttelighedsbegr{\ae}nsning, som p{\aa}hviler selskabets kapitalandele. Det p{\aa}vises, at selskabet i alle tilf{\ae}lde, hvor en oms{\ae}ttelighedsbegr{\ae}nsning er fastsat i vedt{\ae}gterne, bevarer denne indsigelse over for erhververen af en tegningsret.",
author = "{Friis Hansen}, S{\o}ren",
year = "2014",
language = "Dansk",
volume = "148",
pages = "148--156",
journal = "Ugeskrift for Retsvaesen",
issn = "0108-2353",
publisher = "Karnov Group",
number = "16",

}

Kapitalselskabers håndhævelse af omsættelighedsbegrænsninger ved overdragelse af tegningsretter. / Friis Hansen, Søren.

In: Ugeskrift for Retsvaesen, Vol. 148, No. 16, U.2014B.148 , 2014, p. 148-156.

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

TY - JOUR

T1 - Kapitalselskabers håndhævelse af omsættelighedsbegrænsninger ved overdragelse af tegningsretter

AU - Friis Hansen, Søren

PY - 2014

Y1 - 2014

N2 - Ovenfor s. 33-39 har Erik Werlauff gjort gældende, at selskabslovens regler om omsættelighedsbegrænsninger alene omfatter kapitalandele, og at den fortegningsret, der tilkommer kapitalejere ved en kapitalforhøjelse, derfor er frit omsættelig, uanset der måtte være truffet bestemmelse om, at selskabets kapitalandele er underlagt omsættelighedsbegrænsninger. I denne artikel dokumenteres, at erhververen af en tegningsret ikke kan ekstingvere selskabets eller andre kapitalejeres indsigelser om manglende iagttagelse af en omsættelighedsbegrænsning, som påhviler selskabets kapitalandele. Det påvises, at selskabet i alle tilfælde, hvor en omsættelighedsbegrænsning er fastsat i vedtægterne, bevarer denne indsigelse over for erhververen af en tegningsret.

AB - Ovenfor s. 33-39 har Erik Werlauff gjort gældende, at selskabslovens regler om omsættelighedsbegrænsninger alene omfatter kapitalandele, og at den fortegningsret, der tilkommer kapitalejere ved en kapitalforhøjelse, derfor er frit omsættelig, uanset der måtte være truffet bestemmelse om, at selskabets kapitalandele er underlagt omsættelighedsbegrænsninger. I denne artikel dokumenteres, at erhververen af en tegningsret ikke kan ekstingvere selskabets eller andre kapitalejeres indsigelser om manglende iagttagelse af en omsættelighedsbegrænsning, som påhviler selskabets kapitalandele. Det påvises, at selskabet i alle tilfælde, hvor en omsættelighedsbegrænsning er fastsat i vedtægterne, bevarer denne indsigelse over for erhververen af en tegningsret.

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 148

SP - 148

EP - 156

JO - Ugeskrift for Retsvaesen

JF - Ugeskrift for Retsvaesen

SN - 0108-2353

IS - 16

M1 - U.2014B.148

ER -