Kapitalafgang fra iværksætterselskaber: Man må sno sig...

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

Abstract

I artiklen analyseres reglerne om kapitalafgang fra iværksætterselskaber. Det konkluderes, at årlige kapitalnedsættelser til overkurs kan være løsningen på det udbytteforbud, der de facto gælder, indtil omregistreringsniveauet er nået. Det konkluderes, at kapitalnedsættelsesmodellen også kan være løsningen i IVS-modellen, hvor opsparingskravet kommer til at virke dobbelt. Afslutningsvis anbefales det, at reglerne om kapitalafgang i IVS revideres.
Original languageDanish
JournalNordisk Tidsskrift for Selskabsret
Volume16
Issue number3
Pages (from-to)43-63
ISSN1399-140X
Publication statusPublished - 2014

Cite this

@article{c225cfbe8b4c464b8919ca456dca96e5,
title = "Kapitalafgang fra iv{\ae}rks{\ae}tterselskaber: Man m{\aa} sno sig...",
abstract = "I artiklen analyseres reglerne om kapitalafgang fra iv{\ae}rks{\ae}tterselskaber. Det konkluderes, at {\aa}rlige kapitalneds{\ae}ttelser til overkurs kan v{\ae}re l{\o}sningen p{\aa} det udbytteforbud, der de facto g{\ae}lder, indtil omregistreringsniveauet er n{\aa}et. Det konkluderes, at kapitalneds{\ae}ttelsesmodellen ogs{\aa} kan v{\ae}re l{\o}sningen i IVS-modellen, hvor opsparingskravet kommer til at virke dobbelt. Afslutningsvis anbefales det, at reglerne om kapitalafgang i IVS revideres.",
author = "Lilja, {Troels Michael}",
year = "2014",
language = "Dansk",
volume = "16",
pages = "43--63",
journal = "Nordisk Tidsskrift for Selskabsret",
issn = "1399-140X",
publisher = "Dj{\o}f Forlag",
number = "3",

}

Kapitalafgang fra iværksætterselskaber : Man må sno sig... / Lilja, Troels Michael.

In: Nordisk Tidsskrift for Selskabsret, Vol. 16, No. 3, 2014, p. 43-63.

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

TY - JOUR

T1 - Kapitalafgang fra iværksætterselskaber

T2 - Man må sno sig...

AU - Lilja, Troels Michael

PY - 2014

Y1 - 2014

N2 - I artiklen analyseres reglerne om kapitalafgang fra iværksætterselskaber. Det konkluderes, at årlige kapitalnedsættelser til overkurs kan være løsningen på det udbytteforbud, der de facto gælder, indtil omregistreringsniveauet er nået. Det konkluderes, at kapitalnedsættelsesmodellen også kan være løsningen i IVS-modellen, hvor opsparingskravet kommer til at virke dobbelt. Afslutningsvis anbefales det, at reglerne om kapitalafgang i IVS revideres.

AB - I artiklen analyseres reglerne om kapitalafgang fra iværksætterselskaber. Det konkluderes, at årlige kapitalnedsættelser til overkurs kan være løsningen på det udbytteforbud, der de facto gælder, indtil omregistreringsniveauet er nået. Det konkluderes, at kapitalnedsættelsesmodellen også kan være løsningen i IVS-modellen, hvor opsparingskravet kommer til at virke dobbelt. Afslutningsvis anbefales det, at reglerne om kapitalafgang i IVS revideres.

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 16

SP - 43

EP - 63

JO - Nordisk Tidsskrift for Selskabsret

JF - Nordisk Tidsskrift for Selskabsret

SN - 1399-140X

IS - 3

ER -