Investorer agerer anderledes i krisetid

Research output: Contribution to journalContribution to newspaper - Comment/debateCommunication

Abstract

Lovforslaget om refinansiering af rentetilpasningslån er vigtigt. ... Ekstra bekymring i krisetid. Denne vurdering er baseret på en tanke om, at investorers risikoaversion er højere, når formuen er lavere - og dette især efter voldsomme formuechok - og baseret på erfaringer fra krisen om, at investorer netop bliver ekstra risikoaverse i sådanne krisetider (efteråret 2008 er en ubehagelig reminder). Jeg tror således, at investor vil prisfastsætte rentetriggeren højere, når han skal købe obligationer ved næste auktion. Man kan kalde det, at investor har fået et "wake-up call".
Original languageDanish
JournalBoersen
Pages (from-to)2
ISSN0105-0729
Publication statusPublished - 22 Jan 2014

Cite this

@article{0289e5492b544045aebf9df6f5db2e16,
title = "Investorer agerer anderledes i krisetid",
abstract = "Lovforslaget om refinansiering af rentetilpasningsl{\aa}n er vigtigt. ... Ekstra bekymring i krisetid. Denne vurdering er baseret p{\aa} en tanke om, at investorers risikoaversion er h{\o}jere, n{\aa}r formuen er lavere - og dette is{\ae}r efter voldsomme formuechok - og baseret p{\aa} erfaringer fra krisen om, at investorer netop bliver ekstra risikoaverse i s{\aa}danne krisetider (efter{\aa}ret 2008 er en ubehagelig reminder). Jeg tror s{\aa}ledes, at investor vil prisfasts{\ae}tte rentetriggeren h{\o}jere, n{\aa}r han skal k{\o}be obligationer ved n{\ae}ste auktion. Man kan kalde det, at investor har f{\aa}et et {"}wake-up call{"}.",
author = "Jesper Rangvid",
year = "2014",
month = "1",
day = "22",
language = "Dansk",
pages = "2",
journal = "B{\o}rsen",
issn = "0105-0729",
publisher = "Dagbladet Boersen A/S",

}

Investorer agerer anderledes i krisetid. / Rangvid, Jesper.

In: Boersen, 22.01.2014, p. 2.

Research output: Contribution to journalContribution to newspaper - Comment/debateCommunication

TY - INPR

T1 - Investorer agerer anderledes i krisetid

AU - Rangvid, Jesper

PY - 2014/1/22

Y1 - 2014/1/22

N2 - Lovforslaget om refinansiering af rentetilpasningslån er vigtigt. ... Ekstra bekymring i krisetid. Denne vurdering er baseret på en tanke om, at investorers risikoaversion er højere, når formuen er lavere - og dette især efter voldsomme formuechok - og baseret på erfaringer fra krisen om, at investorer netop bliver ekstra risikoaverse i sådanne krisetider (efteråret 2008 er en ubehagelig reminder). Jeg tror således, at investor vil prisfastsætte rentetriggeren højere, når han skal købe obligationer ved næste auktion. Man kan kalde det, at investor har fået et "wake-up call".

AB - Lovforslaget om refinansiering af rentetilpasningslån er vigtigt. ... Ekstra bekymring i krisetid. Denne vurdering er baseret på en tanke om, at investorers risikoaversion er højere, når formuen er lavere - og dette især efter voldsomme formuechok - og baseret på erfaringer fra krisen om, at investorer netop bliver ekstra risikoaverse i sådanne krisetider (efteråret 2008 er en ubehagelig reminder). Jeg tror således, at investor vil prisfastsætte rentetriggeren højere, når han skal købe obligationer ved næste auktion. Man kan kalde det, at investor har fået et "wake-up call".

M3 - Bidrag til avis - Kommentar/debat

SP - 2

JO - Børsen

JF - Børsen

SN - 0105-0729

ER -