Introduktion til STS: Science, technology, society

Casper Bruun Jensen (Editor), Peter Lauritsen (Editor), Finn Olesen (Editor)

Research output: Book/ReportAnthology

Abstract

Introduktion til STS er den første danske grundbog om dette nye felt. Bogen giver en pædagogisk introduktion til STS-studier og den forskelligartede og ofte vanskelige primærlitteratur, der kendetegner feltet. Forfatterne præsenterer blandt andet socialkonstruktivistiske tilgange til videnskab og teknologi, gennemgår aktør-netværksteori og beskriver etnometodologiske, feministiske og posthumanistiske perspektiver på STS-studier.

Introduktion til STS henvender sig til undervisere og studerende inden for en bred vifte af fag - fra ingeniør- og sundhedsuddannelserne over sociologi og samfundsfag til filosofi, psykologi og kulturstudierne på universitetet.

Original languageDanish
Place of PublicationKøbenhavn
PublisherHans Reitzels Forlag
Number of pages240
ISBN (Print)9788741250281
Publication statusPublished - 2007

Cite this

Jensen, C. B., Lauritsen, P., & Olesen, F. (Eds.) (2007). Introduktion til STS: Science, technology, society. København: Hans Reitzels Forlag.
Jensen, Casper Bruun (Editor) ; Lauritsen, Peter (Editor) ; Olesen, Finn (Editor). / Introduktion til STS : Science, technology, society. København : Hans Reitzels Forlag, 2007. 240 p.
@book{2d58b8d0039211dc9160000ea68e967b,
title = "Introduktion til STS: Science, technology, society",
abstract = "Introduktion til STS er den f{\o}rste danske grundbog om dette nye felt. Bogen giver en p{\ae}dagogisk introduktion til STS-studier og den forskelligartede og ofte vanskelige prim{\ae}rlitteratur, der kendetegner feltet. Forfatterne pr{\ae}senterer blandt andet socialkonstruktivistiske tilgange til videnskab og teknologi, gennemg{\aa}r akt{\o}r-netv{\ae}rksteori og beskriver etnometodologiske, feministiske og posthumanistiske perspektiver p{\aa} STS-studier.Introduktion til STS henvender sig til undervisere og studerende inden for en bred vifte af fag - fra ingeni{\o}r- og sundhedsuddannelserne over sociologi og samfundsfag til filosofi, psykologi og kulturstudierne p{\aa} universitetet.",
keywords = "Kultur&omr{\aa}destudier, Videnskab og samfund, Videnskabsformidling, Videnssociologi, Actor-network theory, Teknologi og samfund, Teknologikritik",
editor = "Jensen, {Casper Bruun} and Peter Lauritsen and Finn Olesen",
note = "OPstilling: 301.01 int L{\o}benr.: 072932",
year = "2007",
language = "Dansk",
isbn = "9788741250281",
publisher = "Hans Reitzels Forlag",

}

Jensen, CB, Lauritsen, P & Olesen, F (eds) 2007, Introduktion til STS: Science, technology, society. Hans Reitzels Forlag, København.

Introduktion til STS : Science, technology, society. / Jensen, Casper Bruun (Editor); Lauritsen, Peter (Editor); Olesen, Finn (Editor).

København : Hans Reitzels Forlag, 2007. 240 p.

Research output: Book/ReportAnthology

TY - BOOK

T1 - Introduktion til STS

T2 - Science, technology, society

A2 - Jensen, Casper Bruun

A2 - Lauritsen, Peter

A2 - Olesen, Finn

N1 - OPstilling: 301.01 int Løbenr.: 072932

PY - 2007

Y1 - 2007

N2 - Introduktion til STS er den første danske grundbog om dette nye felt. Bogen giver en pædagogisk introduktion til STS-studier og den forskelligartede og ofte vanskelige primærlitteratur, der kendetegner feltet. Forfatterne præsenterer blandt andet socialkonstruktivistiske tilgange til videnskab og teknologi, gennemgår aktør-netværksteori og beskriver etnometodologiske, feministiske og posthumanistiske perspektiver på STS-studier.Introduktion til STS henvender sig til undervisere og studerende inden for en bred vifte af fag - fra ingeniør- og sundhedsuddannelserne over sociologi og samfundsfag til filosofi, psykologi og kulturstudierne på universitetet.

AB - Introduktion til STS er den første danske grundbog om dette nye felt. Bogen giver en pædagogisk introduktion til STS-studier og den forskelligartede og ofte vanskelige primærlitteratur, der kendetegner feltet. Forfatterne præsenterer blandt andet socialkonstruktivistiske tilgange til videnskab og teknologi, gennemgår aktør-netværksteori og beskriver etnometodologiske, feministiske og posthumanistiske perspektiver på STS-studier.Introduktion til STS henvender sig til undervisere og studerende inden for en bred vifte af fag - fra ingeniør- og sundhedsuddannelserne over sociologi og samfundsfag til filosofi, psykologi og kulturstudierne på universitetet.

KW - Kultur&områdestudier

KW - Videnskab og samfund

KW - Videnskabsformidling

KW - Videnssociologi

KW - Actor-network theory

KW - Teknologi og samfund

KW - Teknologikritik

M3 - Antologi

SN - 9788741250281

BT - Introduktion til STS

PB - Hans Reitzels Forlag

CY - København

ER -

Jensen CB, (ed.), Lauritsen P, (ed.), Olesen F, (ed.). Introduktion til STS: Science, technology, society. København: Hans Reitzels Forlag, 2007. 240 p.