Inklusion gennem samtale

Research output: Working paperResearch

3 Downloads (Pure)

Abstract

I velfærdsstaten kommunikeres borgerne i roller, som har betydning for deres indoptagelse. Der er hægtet forventninger til rollerne, og borgerne må leve op til bestemte normer og værdier. Nogle brugergrupper forventes aktivt deltagende andre mere afventende. Ofte vil der være vidt forskellige rolleforventninger rettet mod de samme borgere. I nærværende artikel stilles skarpt på de forventninger, der møder de ældre, når de træder ind i velfærdsstaten. Det vises, at to situationer er helt afgørende. Dels er der "det forebyggende hjemmebesøg", som er de ældres første møde med ældreområdet, dels visitationen, hvor der besluttes om de ældres behov. Artiklen diskuterer modsætninger i de to situationers krav til de ældre. På den ene side forstås de ældre som aktive og ansvarliggjorte dialogparter, på den anden side som passive aftagere udsat for benhård behovsvurdering. Optikken for artiklens analyser er systemteoretisk.
Original languageDanish
Place of PublicationKøbenhavn
PublisherDepartment of Management, Politics and Philosophy, CBS
Number of pages25
ISBN (Print)8791839017
Publication statusPublished - 2005

Cite this

Højlund, H. (2005). Inklusion gennem samtale. København: Department of Management, Politics and Philosophy, CBS.
Højlund, Holger. / Inklusion gennem samtale. København : Department of Management, Politics and Philosophy, CBS, 2005.
@techreport{c8b6bd60c01f11db9769000ea68e967b,
title = "Inklusion gennem samtale",
abstract = "I velf{\ae}rdsstaten kommunikeres borgerne i roller, som har betydning for deres indoptagelse. Der er h{\ae}gtet forventninger til rollerne, og borgerne m{\aa} leve op til bestemte normer og v{\ae}rdier. Nogle brugergrupper forventes aktivt deltagende andre mere afventende. Ofte vil der v{\ae}re vidt forskellige rolleforventninger rettet mod de samme borgere. I n{\ae}rv{\ae}rende artikel stilles skarpt p{\aa} de forventninger, der m{\o}der de {\ae}ldre, n{\aa}r de tr{\ae}der ind i velf{\ae}rdsstaten. Det vises, at to situationer er helt afg{\o}rende. Dels er der {"}det forebyggende hjemmebes{\o}g{"}, som er de {\ae}ldres f{\o}rste m{\o}de med {\ae}ldreomr{\aa}det, dels visitationen, hvor der besluttes om de {\ae}ldres behov. Artiklen diskuterer mods{\ae}tninger i de to situationers krav til de {\ae}ldre. P{\aa} den ene side forst{\aa}s de {\ae}ldre som aktive og ansvarliggjorte dialogparter, p{\aa} den anden side som passive aftagere udsat for benh{\aa}rd behovsvurdering. Optikken for artiklens analyser er systemteoretisk.",
keywords = "Velf{\ae}rdssamfundet, Udst{\o}dning fra arbejdsmarkedet, Social udst{\o}dning, Rehabilitering",
author = "Holger H{\o}jlund",
year = "2005",
language = "Dansk",
isbn = "8791839017",
publisher = "Department of Management, Politics and Philosophy, CBS",
address = "Danmark",
type = "WorkingPaper",
institution = "Department of Management, Politics and Philosophy, CBS",

}

Højlund, H 2005 'Inklusion gennem samtale' Department of Management, Politics and Philosophy, CBS, København.

Inklusion gennem samtale. / Højlund, Holger.

København : Department of Management, Politics and Philosophy, CBS, 2005.

Research output: Working paperResearch

TY - UNPB

T1 - Inklusion gennem samtale

AU - Højlund, Holger

PY - 2005

Y1 - 2005

N2 - I velfærdsstaten kommunikeres borgerne i roller, som har betydning for deres indoptagelse. Der er hægtet forventninger til rollerne, og borgerne må leve op til bestemte normer og værdier. Nogle brugergrupper forventes aktivt deltagende andre mere afventende. Ofte vil der være vidt forskellige rolleforventninger rettet mod de samme borgere. I nærværende artikel stilles skarpt på de forventninger, der møder de ældre, når de træder ind i velfærdsstaten. Det vises, at to situationer er helt afgørende. Dels er der "det forebyggende hjemmebesøg", som er de ældres første møde med ældreområdet, dels visitationen, hvor der besluttes om de ældres behov. Artiklen diskuterer modsætninger i de to situationers krav til de ældre. På den ene side forstås de ældre som aktive og ansvarliggjorte dialogparter, på den anden side som passive aftagere udsat for benhård behovsvurdering. Optikken for artiklens analyser er systemteoretisk.

AB - I velfærdsstaten kommunikeres borgerne i roller, som har betydning for deres indoptagelse. Der er hægtet forventninger til rollerne, og borgerne må leve op til bestemte normer og værdier. Nogle brugergrupper forventes aktivt deltagende andre mere afventende. Ofte vil der være vidt forskellige rolleforventninger rettet mod de samme borgere. I nærværende artikel stilles skarpt på de forventninger, der møder de ældre, når de træder ind i velfærdsstaten. Det vises, at to situationer er helt afgørende. Dels er der "det forebyggende hjemmebesøg", som er de ældres første møde med ældreområdet, dels visitationen, hvor der besluttes om de ældres behov. Artiklen diskuterer modsætninger i de to situationers krav til de ældre. På den ene side forstås de ældre som aktive og ansvarliggjorte dialogparter, på den anden side som passive aftagere udsat for benhård behovsvurdering. Optikken for artiklens analyser er systemteoretisk.

KW - Velfærdssamfundet

KW - Udstødning fra arbejdsmarkedet

KW - Social udstødning

KW - Rehabilitering

M3 - Working paper

SN - 8791839017

BT - Inklusion gennem samtale

PB - Department of Management, Politics and Philosophy, CBS

CY - København

ER -

Højlund H. Inklusion gennem samtale. København: Department of Management, Politics and Philosophy, CBS. 2005.