Indledning: Måling som praksis - betydninger for arbejdslivet

Mette Mogensen, Sofie Sauzet, Ole H. Sørensen

Research output: Contribution to journalEditorialResearchpeer-review

Abstract

Målinger og dataproduktion i arbejdslivet er som oftest knyttet op på styring og ledelse. Der måles for at få overblik, udvikle, vedligeholde, kontrollere og korrigere. Vi måler for at gøre noget synligt og dermed tilgængeligt for inspektion, organisering og forandring. Målinger er ofte knyttet til særlige (politiske) intentioner og ambitioner: At forbedre sikkerheden for patienter, at styrke elevernes læring, at forbedre indtjening og kvalitet eller at øge medarbejdernes sundhed og trivsel. Og som kronikken i dette nummer understreger, så betyder den gennemgribende digitalisering af arbejdet, som fi nder sted i mange organisationer, at der genereres stadig større mængder data, som kan indgå i målinger i arbejdslivet.
Original languageDanish
JournalTidsskrift for Arbejdsliv
Volume20
Issue number4
Pages (from-to)5-10
Number of pages6
ISSN1399-1442
DOIs
Publication statusPublished - 2018

Cite this

Mogensen, Mette ; Sauzet, Sofie ; Sørensen, Ole H. / Indledning : Måling som praksis - betydninger for arbejdslivet. In: Tidsskrift for Arbejdsliv. 2018 ; Vol. 20, No. 4. pp. 5-10.
@article{06156ba60f2b43e69985aab206eb0803,
title = "Indledning: M{\aa}ling som praksis - betydninger for arbejdslivet",
abstract = "M{\aa}linger og dataproduktion i arbejdslivet er som oftest knyttet op p{\aa} styring og ledelse. Der m{\aa}les for at f{\aa} overblik, udvikle, vedligeholde, kontrollere og korrigere. Vi m{\aa}ler for at g{\o}re noget synligt og dermed tilg{\ae}ngeligt for inspektion, organisering og forandring. M{\aa}linger er ofte knyttet til s{\ae}rlige (politiske) intentioner og ambitioner: At forbedre sikkerheden for patienter, at styrke elevernes l{\ae}ring, at forbedre indtjening og kvalitet eller at {\o}ge medarbejdernes sundhed og trivsel. Og som kronikken i dette nummer understreger, s{\aa} betyder den gennemgribende digitalisering af arbejdet, som fi nder sted i mange organisationer, at der genereres stadig st{\o}rre m{\ae}ngder data, som kan indg{\aa} i m{\aa}linger i arbejdslivet.",
author = "Mette Mogensen and Sofie Sauzet and S{\o}rensen, {Ole H.}",
year = "2018",
doi = "10.7146/tfa.v20i4.111587",
language = "Dansk",
volume = "20",
pages = "5--10",
journal = "Tidsskrift for Arbejdsliv",
issn = "1399-1442",
publisher = "Werks Grafiske Hus",
number = "4",

}

Indledning : Måling som praksis - betydninger for arbejdslivet. / Mogensen, Mette; Sauzet, Sofie; Sørensen, Ole H.

In: Tidsskrift for Arbejdsliv, Vol. 20, No. 4, 2018, p. 5-10.

Research output: Contribution to journalEditorialResearchpeer-review

TY - JOUR

T1 - Indledning

T2 - Måling som praksis - betydninger for arbejdslivet

AU - Mogensen, Mette

AU - Sauzet, Sofie

AU - Sørensen, Ole H.

PY - 2018

Y1 - 2018

N2 - Målinger og dataproduktion i arbejdslivet er som oftest knyttet op på styring og ledelse. Der måles for at få overblik, udvikle, vedligeholde, kontrollere og korrigere. Vi måler for at gøre noget synligt og dermed tilgængeligt for inspektion, organisering og forandring. Målinger er ofte knyttet til særlige (politiske) intentioner og ambitioner: At forbedre sikkerheden for patienter, at styrke elevernes læring, at forbedre indtjening og kvalitet eller at øge medarbejdernes sundhed og trivsel. Og som kronikken i dette nummer understreger, så betyder den gennemgribende digitalisering af arbejdet, som fi nder sted i mange organisationer, at der genereres stadig større mængder data, som kan indgå i målinger i arbejdslivet.

AB - Målinger og dataproduktion i arbejdslivet er som oftest knyttet op på styring og ledelse. Der måles for at få overblik, udvikle, vedligeholde, kontrollere og korrigere. Vi måler for at gøre noget synligt og dermed tilgængeligt for inspektion, organisering og forandring. Målinger er ofte knyttet til særlige (politiske) intentioner og ambitioner: At forbedre sikkerheden for patienter, at styrke elevernes læring, at forbedre indtjening og kvalitet eller at øge medarbejdernes sundhed og trivsel. Og som kronikken i dette nummer understreger, så betyder den gennemgribende digitalisering af arbejdet, som fi nder sted i mange organisationer, at der genereres stadig større mængder data, som kan indgå i målinger i arbejdslivet.

UR - https://sfx-45cbs.hosted.exlibrisgroup.com/45cbs?url_ver=Z39.88-2004&url_ctx_fmt=info:ofi/fmt:kev:mtx:ctx&ctx_enc=info:ofi/enc:UTF-8&ctx_ver=Z39.88-2004&rfr_id=info:sid/sfxit.com:azlist&sfx.ignore_date_threshold=1&rft.object_id=1000000000289346&rft.object_portfolio_id=&svc.holdings=yes&svc.fulltext=yes

U2 - 10.7146/tfa.v20i4.111587

DO - 10.7146/tfa.v20i4.111587

M3 - Leder

VL - 20

SP - 5

EP - 10

JO - Tidsskrift for Arbejdsliv

JF - Tidsskrift for Arbejdsliv

SN - 1399-1442

IS - 4

ER -