Hvor integrerede er de internationale finansmarkeder?

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

Abstract

Tre synspunkter bringes traditionelt frem vedrørende den internationale finansielle integration: (i) den finansielle integration har skabt et globaliseret finansmarked, (ii) den finansielle integration har gennem de sidste årtier været stigende, samt (iii) den finansielle integration har skabt øget usikkerhed og mindsket handlemulighederne i en national økonomisk politik. Artiklen tager en kritisk holdning til de to første af disse tre synspunkter. Der er kun lidt holdepunkt i den empiriske litteratur for en fuld integration af de finansielle markeder. Artiklen gennemgår en række faktorer, der rejser tvivl, i hvilket omfang der har været en stigning i den finansielle integration.
Original languageDanish
JournalSamfundsøkonomen
Issue number4
Pages (from-to)17-22
Number of pages6
ISSN0108-3937
Publication statusPublished - 2001

Cite this

@article{c0935130c02311db9769000ea68e967b,
title = "Hvor integrerede er de internationale finansmarkeder?",
abstract = "Tre synspunkter bringes traditionelt frem vedr{\o}rende den internationale finansielle integration: (i) den finansielle integration har skabt et globaliseret finansmarked, (ii) den finansielle integration har gennem de sidste {\aa}rtier v{\ae}ret stigende, samt (iii) den finansielle integration har skabt {\o}get usikkerhed og mindsket handlemulighederne i en national {\o}konomisk politik. Artiklen tager en kritisk holdning til de to f{\o}rste af disse tre synspunkter. Der er kun lidt holdepunkt i den empiriske litteratur for en fuld integration af de finansielle markeder. Artiklen gennemg{\aa}r en r{\ae}kke faktorer, der rejser tvivl, i hvilket omfang der har v{\ae}ret en stigning i den finansielle integration.",
keywords = "Internationale finanser",
author = "Finn {\O}strup",
year = "2001",
language = "Dansk",
pages = "17--22",
journal = "Samfunds{\o}konomen",
issn = "0108-3937",
publisher = "Dj{\o}f Forlag",
number = "4",

}

Hvor integrerede er de internationale finansmarkeder? / Østrup, Finn.

In: Samfundsøkonomen, No. 4, 2001, p. 17-22.

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

TY - JOUR

T1 - Hvor integrerede er de internationale finansmarkeder?

AU - Østrup, Finn

PY - 2001

Y1 - 2001

N2 - Tre synspunkter bringes traditionelt frem vedrørende den internationale finansielle integration: (i) den finansielle integration har skabt et globaliseret finansmarked, (ii) den finansielle integration har gennem de sidste årtier været stigende, samt (iii) den finansielle integration har skabt øget usikkerhed og mindsket handlemulighederne i en national økonomisk politik. Artiklen tager en kritisk holdning til de to første af disse tre synspunkter. Der er kun lidt holdepunkt i den empiriske litteratur for en fuld integration af de finansielle markeder. Artiklen gennemgår en række faktorer, der rejser tvivl, i hvilket omfang der har været en stigning i den finansielle integration.

AB - Tre synspunkter bringes traditionelt frem vedrørende den internationale finansielle integration: (i) den finansielle integration har skabt et globaliseret finansmarked, (ii) den finansielle integration har gennem de sidste årtier været stigende, samt (iii) den finansielle integration har skabt øget usikkerhed og mindsket handlemulighederne i en national økonomisk politik. Artiklen tager en kritisk holdning til de to første af disse tre synspunkter. Der er kun lidt holdepunkt i den empiriske litteratur for en fuld integration af de finansielle markeder. Artiklen gennemgår en række faktorer, der rejser tvivl, i hvilket omfang der har været en stigning i den finansielle integration.

KW - Internationale finanser

M3 - Tidsskriftartikel

SP - 17

EP - 22

JO - Samfundsøkonomen

JF - Samfundsøkonomen

SN - 0108-3937

IS - 4

ER -