Hvad vil vi med finansieringen af den offentlige forskning i Danmark? Et notat baseret på undersøgelsen “1-procentmålsætningen. Fra EU-målsætninger til nationale målsætninger for offentlig finansiering af forskning og udvikling

Jeppe Wohlert, Maria Theresa Norn, Mads Fjord Jørgensen, Jesper Banghøj

Research output: Book/ReportReportResearch

Abstract

I en ny undersøgelse sætter Institut for Regnskab ved Copenhagen Business School og Tænketanken DEA fokus på regeringens såkaldte 1-procentmålsætning for bevillinger til forskning og udvikling. Undersøgelsen udspringer af et større projekt om finansieringen af offentlig forskning, som er udført i et samarbejde mellem Institut for Regnskab og DEA og støttet af Novo Nordisk Fonden. Dette notat præsenterer og perspektiverer hovedresultater fra undersøgelsen af 1-procentmålsætningens betydning for de politiske forhandlinger om offentlige FoU-bevillinger på finansloven.
Original languageDanish
Place of PublicationKøbenhavn
PublisherTænketanken DEA & Copenhagen Business School
Number of pages11
Publication statusPublished - May 2019
SeriesFinansiering af den offentlige forskning i Danmark
NumberSammenfatning

Cite this

Wohlert, J., Norn, M. T., Fjord Jørgensen, M., & Banghøj, J. (2019). Hvad vil vi med finansieringen af den offentlige forskning i Danmark? Et notat baseret på undersøgelsen “1-procentmålsætningen. Fra EU-målsætninger til nationale målsætninger for offentlig finansiering af forskning og udvikling. København: Tænketanken DEA & Copenhagen Business School. Finansiering af den offentlige forskning i Danmark, No. Sammenfatning
Wohlert, Jeppe ; Norn, Maria Theresa ; Fjord Jørgensen, Mads ; Banghøj, Jesper . / Hvad vil vi med finansieringen af den offentlige forskning i Danmark? Et notat baseret på undersøgelsen “1-procentmålsætningen. Fra EU-målsætninger til nationale målsætninger for offentlig finansiering af forskning og udvikling. København : Tænketanken DEA & Copenhagen Business School, 2019. 11 p. (Finansiering af den offentlige forskning i Danmark; No. Sammenfatning).
@book{e9007d03e70449b5a9e9904b27c8287a,
title = "Hvad vil vi med finansieringen af den offentlige forskning i Danmark?: Et notat baseret p{\aa} unders{\o}gelsen “1-procentm{\aa}ls{\ae}tningen. Fra EU-m{\aa}ls{\ae}tninger til nationale m{\aa}ls{\ae}tninger for offentlig finansiering af forskning og udvikling”",
abstract = "I en ny unders{\o}gelse s{\ae}tter Institut for Regnskab ved Copenhagen Business School og T{\ae}nketanken DEA fokus p{\aa} regeringens s{\aa}kaldte 1-procentm{\aa}ls{\ae}tning for bevillinger til forskning og udvikling. Unders{\o}gelsen udspringer af et st{\o}rre projekt om finansieringen af offentlig forskning, som er udf{\o}rt i et samarbejde mellem Institut for Regnskab og DEA og st{\o}ttet af Novo Nordisk Fonden. Dette notat pr{\ae}senterer og perspektiverer hovedresultater fra unders{\o}gelsen af 1-procentm{\aa}ls{\ae}tningens betydning for de politiske forhandlinger om offentlige FoU-bevillinger p{\aa} finansloven.",
author = "Jeppe Wohlert and Norn, {Maria Theresa} and {Fjord J{\o}rgensen}, Mads and Jesper Bangh{\o}j",
year = "2019",
month = "5",
language = "Dansk",
series = "Finansiering af den offentlige forskning i Danmark",
publisher = "T{\ae}nketanken DEA & Copenhagen Business School",
number = "Sammenfatning",
address = "Danmark",

}

Wohlert, J, Norn, MT, Fjord Jørgensen, M & Banghøj, J 2019, Hvad vil vi med finansieringen af den offentlige forskning i Danmark? Et notat baseret på undersøgelsen “1-procentmålsætningen. Fra EU-målsætninger til nationale målsætninger for offentlig finansiering af forskning og udvikling. Finansiering af den offentlige forskning i Danmark, no. Sammenfatning, Tænketanken DEA & Copenhagen Business School, København.

Hvad vil vi med finansieringen af den offentlige forskning i Danmark? Et notat baseret på undersøgelsen “1-procentmålsætningen. Fra EU-målsætninger til nationale målsætninger for offentlig finansiering af forskning og udvikling”. / Wohlert, Jeppe; Norn, Maria Theresa; Fjord Jørgensen, Mads; Banghøj, Jesper .

København : Tænketanken DEA & Copenhagen Business School, 2019. 11 p. (Finansiering af den offentlige forskning i Danmark; No. Sammenfatning).

Research output: Book/ReportReportResearch

TY - RPRT

T1 - Hvad vil vi med finansieringen af den offentlige forskning i Danmark?

T2 - Et notat baseret på undersøgelsen “1-procentmålsætningen. Fra EU-målsætninger til nationale målsætninger for offentlig finansiering af forskning og udvikling”

AU - Wohlert, Jeppe

AU - Norn, Maria Theresa

AU - Fjord Jørgensen, Mads

AU - Banghøj, Jesper

PY - 2019/5

Y1 - 2019/5

N2 - I en ny undersøgelse sætter Institut for Regnskab ved Copenhagen Business School og Tænketanken DEA fokus på regeringens såkaldte 1-procentmålsætning for bevillinger til forskning og udvikling. Undersøgelsen udspringer af et større projekt om finansieringen af offentlig forskning, som er udført i et samarbejde mellem Institut for Regnskab og DEA og støttet af Novo Nordisk Fonden. Dette notat præsenterer og perspektiverer hovedresultater fra undersøgelsen af 1-procentmålsætningens betydning for de politiske forhandlinger om offentlige FoU-bevillinger på finansloven.

AB - I en ny undersøgelse sætter Institut for Regnskab ved Copenhagen Business School og Tænketanken DEA fokus på regeringens såkaldte 1-procentmålsætning for bevillinger til forskning og udvikling. Undersøgelsen udspringer af et større projekt om finansieringen af offentlig forskning, som er udført i et samarbejde mellem Institut for Regnskab og DEA og støttet af Novo Nordisk Fonden. Dette notat præsenterer og perspektiverer hovedresultater fra undersøgelsen af 1-procentmålsætningens betydning for de politiske forhandlinger om offentlige FoU-bevillinger på finansloven.

M3 - Rapport

T3 - Finansiering af den offentlige forskning i Danmark

BT - Hvad vil vi med finansieringen af den offentlige forskning i Danmark?

PB - Tænketanken DEA & Copenhagen Business School

CY - København

ER -

Wohlert J, Norn MT, Fjord Jørgensen M, Banghøj J. Hvad vil vi med finansieringen af den offentlige forskning i Danmark? Et notat baseret på undersøgelsen “1-procentmålsætningen. Fra EU-målsætninger til nationale målsætninger for offentlig finansiering af forskning og udvikling. København: Tænketanken DEA & Copenhagen Business School, 2019. 11 p. (Finansiering af den offentlige forskning i Danmark; No. Sammenfatning).