Hvad vil der være tilbage til fremtiden? Virksomhedsarkiver i en digital tidsalder

Jacob Halvas Bjerre, Henrik Knudsen, Tine Weirsøe

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

Abstract

Denne debatartikel ser nærmere på digital bevaring, herunder specielt på danske virksomheders praksis på dette aktuelle område. Forfatterne gør status på, hvordan virksomhederne i dag forholder sig til nogle af de mange udfordringer, som digital bevaring rummer, og der gøres opmærksom på den uensartede digitale bevaring i virksomheder. Problemerne adresseres både i et generelt perspektiv og gennem en række erfaringsbaserede scenarier. De eksisterende digitale tilbud, der i dag står til rådighed for virksomheder med et bevaringsbehov, skitseres kort. Dette leder frem til en diskussion vedrørende de fremtidige udfordringer, som både virksomheder, samfund og historikere vil stå overfor, hvis der ikke snart gøres en aktiv indsats for at gemme mere digital dokumentation for eftertiden. Slutteligt peger vi på mulige løsninger, der kan være relevante at overveje blandt historikere, arkivarer, dokumentationsspecialister og virksomheder.
Original languageDanish
JournalErhvervshistorisk Aarbog
Volume63
Issue number2
Pages (from-to)46-55
ISSN0071-1152
Publication statusPublished - 2014

Cite this

Bjerre, Jacob Halvas ; Knudsen, Henrik ; Weirsøe, Tine. / Hvad vil der være tilbage til fremtiden? Virksomhedsarkiver i en digital tidsalder. In: Erhvervshistorisk Aarbog. 2014 ; Vol. 63, No. 2. pp. 46-55.
@article{ef5bf2e5489542139e038b052dc104e6,
title = "Hvad vil der v{\ae}re tilbage til fremtiden?: Virksomhedsarkiver i en digital tidsalder",
abstract = "Denne debatartikel ser n{\ae}rmere p{\aa} digital bevaring, herunder specielt p{\aa} danske virksomheders praksis p{\aa} dette aktuelle omr{\aa}de. Forfatterne g{\o}r status p{\aa}, hvordan virksomhederne i dag forholder sig til nogle af de mange udfordringer, som digital bevaring rummer, og der g{\o}res opm{\ae}rksom p{\aa} den uensartede digitale bevaring i virksomheder. Problemerne adresseres b{\aa}de i et generelt perspektiv og gennem en r{\ae}kke erfaringsbaserede scenarier. De eksisterende digitale tilbud, der i dag st{\aa}r til r{\aa}dighed for virksomheder med et bevaringsbehov, skitseres kort. Dette leder frem til en diskussion vedr{\o}rende de fremtidige udfordringer, som b{\aa}de virksomheder, samfund og historikere vil st{\aa} overfor, hvis der ikke snart g{\o}res en aktiv indsats for at gemme mere digital dokumentation for eftertiden. Slutteligt peger vi p{\aa} mulige l{\o}sninger, der kan v{\ae}re relevante at overveje blandt historikere, arkivarer, dokumentationsspecialister og virksomheder.",
author = "Bjerre, {Jacob Halvas} and Henrik Knudsen and Tine Weirs{\o}e",
year = "2014",
language = "Dansk",
volume = "63",
pages = "46--55",
journal = "Erhvervshistorisk Aarbog",
issn = "0071-1152",
publisher = "Statens Arkiver Erhvervsarkivet",
number = "2",

}

Bjerre, JH, Knudsen, H & Weirsøe, T 2014, 'Hvad vil der være tilbage til fremtiden? Virksomhedsarkiver i en digital tidsalder', Erhvervshistorisk Aarbog, vol. 63, no. 2, pp. 46-55.

Hvad vil der være tilbage til fremtiden? Virksomhedsarkiver i en digital tidsalder. / Bjerre, Jacob Halvas ; Knudsen, Henrik; Weirsøe, Tine.

In: Erhvervshistorisk Aarbog, Vol. 63, No. 2, 2014, p. 46-55.

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

TY - JOUR

T1 - Hvad vil der være tilbage til fremtiden?

T2 - Virksomhedsarkiver i en digital tidsalder

AU - Bjerre, Jacob Halvas

AU - Knudsen, Henrik

AU - Weirsøe, Tine

PY - 2014

Y1 - 2014

N2 - Denne debatartikel ser nærmere på digital bevaring, herunder specielt på danske virksomheders praksis på dette aktuelle område. Forfatterne gør status på, hvordan virksomhederne i dag forholder sig til nogle af de mange udfordringer, som digital bevaring rummer, og der gøres opmærksom på den uensartede digitale bevaring i virksomheder. Problemerne adresseres både i et generelt perspektiv og gennem en række erfaringsbaserede scenarier. De eksisterende digitale tilbud, der i dag står til rådighed for virksomheder med et bevaringsbehov, skitseres kort. Dette leder frem til en diskussion vedrørende de fremtidige udfordringer, som både virksomheder, samfund og historikere vil stå overfor, hvis der ikke snart gøres en aktiv indsats for at gemme mere digital dokumentation for eftertiden. Slutteligt peger vi på mulige løsninger, der kan være relevante at overveje blandt historikere, arkivarer, dokumentationsspecialister og virksomheder.

AB - Denne debatartikel ser nærmere på digital bevaring, herunder specielt på danske virksomheders praksis på dette aktuelle område. Forfatterne gør status på, hvordan virksomhederne i dag forholder sig til nogle af de mange udfordringer, som digital bevaring rummer, og der gøres opmærksom på den uensartede digitale bevaring i virksomheder. Problemerne adresseres både i et generelt perspektiv og gennem en række erfaringsbaserede scenarier. De eksisterende digitale tilbud, der i dag står til rådighed for virksomheder med et bevaringsbehov, skitseres kort. Dette leder frem til en diskussion vedrørende de fremtidige udfordringer, som både virksomheder, samfund og historikere vil stå overfor, hvis der ikke snart gøres en aktiv indsats for at gemme mere digital dokumentation for eftertiden. Slutteligt peger vi på mulige løsninger, der kan være relevante at overveje blandt historikere, arkivarer, dokumentationsspecialister og virksomheder.

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 63

SP - 46

EP - 55

JO - Erhvervshistorisk Aarbog

JF - Erhvervshistorisk Aarbog

SN - 0071-1152

IS - 2

ER -