Hvad hvis Nykredit gør som RD? Markedsstruktur i dansk realkredit

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

347 Downloads (Pure)

Abstract

Denne artikel analyserer prisdannelsen på realkreditmarkedet ved to alternative forslag til løsning af Nykredits kapitaludfordringer; dels "Nykredit-modellen" med børsnotering og KundeKroner og dels "fondsmodellen", hvor Foreningen Nykredits aktier sælges til en anden finansiel institution. Resultaterne viser, at udbuddet af realkreditlån er større og gebyrerne lavere i Nykredit-modellen end i fondsmodellen. Hvis fondsmodellen vælges i stedet for Nykredit-modellen, vil stigningen i ligevægtsgebyrerne på et gennemsnitligt realkreditlån udgøre ca. 0,80% point - vel at mærke for alle danske realkreditkunder.
Original languageDanish
JournalFinans/Invest
Volume3
Pages (from-to)24-32
ISSN0106-1798
Publication statusPublished - 2016

Cite this

@article{c53535f7e9d541349fc62b2159e48db6,
title = "Hvad hvis Nykredit g{\o}r som RD?: Markedsstruktur i dansk realkredit",
abstract = "Denne artikel analyserer prisdannelsen p{\aa} realkreditmarkedet ved to alternative forslag til l{\o}sning af Nykredits kapitaludfordringer; dels {"}Nykredit-modellen{"} med b{\o}rsnotering og KundeKroner og dels {"}fondsmodellen{"}, hvor Foreningen Nykredits aktier s{\ae}lges til en anden finansiel institution. Resultaterne viser, at udbuddet af realkreditl{\aa}n er st{\o}rre og gebyrerne lavere i Nykredit-modellen end i fondsmodellen. Hvis fondsmodellen v{\ae}lges i stedet for Nykredit-modellen, vil stigningen i ligev{\ae}gtsgebyrerne p{\aa} et gennemsnitligt realkreditl{\aa}n udg{\o}re ca. 0,80{\%} point - vel at m{\ae}rke for alle danske realkreditkunder.",
author = "Christensen, {Peter Ove} and Jesper Rangvid",
year = "2016",
language = "Dansk",
volume = "3",
pages = "24--32",
journal = "Finans/Invest",
issn = "0106-1798",

}

Hvad hvis Nykredit gør som RD? Markedsstruktur i dansk realkredit. / Christensen, Peter Ove; Rangvid, Jesper.

In: Finans/Invest, Vol. 3, 2016, p. 24-32.

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

TY - JOUR

T1 - Hvad hvis Nykredit gør som RD?

T2 - Markedsstruktur i dansk realkredit

AU - Christensen, Peter Ove

AU - Rangvid, Jesper

PY - 2016

Y1 - 2016

N2 - Denne artikel analyserer prisdannelsen på realkreditmarkedet ved to alternative forslag til løsning af Nykredits kapitaludfordringer; dels "Nykredit-modellen" med børsnotering og KundeKroner og dels "fondsmodellen", hvor Foreningen Nykredits aktier sælges til en anden finansiel institution. Resultaterne viser, at udbuddet af realkreditlån er større og gebyrerne lavere i Nykredit-modellen end i fondsmodellen. Hvis fondsmodellen vælges i stedet for Nykredit-modellen, vil stigningen i ligevægtsgebyrerne på et gennemsnitligt realkreditlån udgøre ca. 0,80% point - vel at mærke for alle danske realkreditkunder.

AB - Denne artikel analyserer prisdannelsen på realkreditmarkedet ved to alternative forslag til løsning af Nykredits kapitaludfordringer; dels "Nykredit-modellen" med børsnotering og KundeKroner og dels "fondsmodellen", hvor Foreningen Nykredits aktier sælges til en anden finansiel institution. Resultaterne viser, at udbuddet af realkreditlån er større og gebyrerne lavere i Nykredit-modellen end i fondsmodellen. Hvis fondsmodellen vælges i stedet for Nykredit-modellen, vil stigningen i ligevægtsgebyrerne på et gennemsnitligt realkreditlån udgøre ca. 0,80% point - vel at mærke for alle danske realkreditkunder.

UR - http://sfx-45cbs.hosted.exlibrisgroup.com/45cbs?url_ver=Z39.88-2004&url_ctx_fmt=info:ofi/fmt:kev:mtx:ctx&ctx_enc=info:ofi/enc:UTF-8&ctx_ver=Z39.88-2004&rfr_id=info:sid/sfxit.com:azlist&sfx.ignore_date_threshold=1&rft.object_id=1000000000378556&rft.object_portfolio_id=&svc.holdings=yes&svc.fulltext=yes

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 3

SP - 24

EP - 32

JO - Finans/Invest

JF - Finans/Invest

SN - 0106-1798

ER -