Hvad er militær ledelse?

Research output: Working paperResearch

Abstract

I de seneste år er der – især i forbindelse med nedskæringer i forsvarsbudgettet, herunder akkreditering af Forsvarets nye officersuddannelser – opstået et behov for i højere grad at kunne legitimere Forsvarets lederuddannelser og forskning i militær ledelse. Dette kan ses som et forsøg på at gøre militær ledelse unik og derved muliggøre en opdeling, således at Forsvarets skoler kun underviser i den del af ledelse, som andre civile uddannelsesinstitutioner ikke menes at kunne undervise i. Men er det muligt at adskille begreber og praksis på den måde?
Dette brief undersøger nogle betydninger af begrebet militær ledelse, og udforsker hvad militær ledelse kan indebære i praksis – primært i en dansk kontekst. Forfatteren bidrager med nogle billeder på og refleksioner over, hvordan begrebet militær ledelse konstrueres i dag, og hvordan det er blevet konstrueret og udlevet i praksis historisk.
Original languageDanish
Place of PublicationKøbenhavn
PublisherForsvarsakademiets Forlag
Number of pages23
ISBN (Print)9788771471694
Publication statusPublished - 2017
Externally publishedYes
SeriesFAK Brief

Cite this

Barfod, J. R. (2017). Hvad er militær ledelse? København: Forsvarsakademiets Forlag. FAK Brief
Barfod, Jakob Rømer. / Hvad er militær ledelse?. København : Forsvarsakademiets Forlag, 2017. (FAK Brief).
@techreport{97057966834a4db58b404addc5bfd66b,
title = "Hvad er milit{\ae}r ledelse?",
abstract = "I de seneste {\aa}r er der – is{\ae}r i forbindelse med nedsk{\ae}ringer i forsvarsbudgettet, herunder akkreditering af Forsvarets nye officersuddannelser – opst{\aa}et et behov for i h{\o}jere grad at kunne legitimere Forsvarets lederuddannelser og forskning i milit{\ae}r ledelse. Dette kan ses som et fors{\o}g p{\aa} at g{\o}re milit{\ae}r ledelse unik og derved muligg{\o}re en opdeling, s{\aa}ledes at Forsvarets skoler kun underviser i den del af ledelse, som andre civile uddannelsesinstitutioner ikke menes at kunne undervise i. Men er det muligt at adskille begreber og praksis p{\aa} den m{\aa}de?Dette brief unders{\o}ger nogle betydninger af begrebet milit{\ae}r ledelse, og udforsker hvad milit{\ae}r ledelse kan indeb{\ae}re i praksis – prim{\ae}rt i en dansk kontekst. Forfatteren bidrager med nogle billeder p{\aa} og refleksioner over, hvordan begrebet milit{\ae}r ledelse konstrueres i dag, og hvordan det er blevet konstrueret og udlevet i praksis historisk.",
author = "Barfod, {Jakob R{\o}mer}",
year = "2017",
language = "Dansk",
isbn = "9788771471694",
series = "FAK Brief",
publisher = "Forsvarsakademiets Forlag",
address = "Danmark",
type = "WorkingPaper",
institution = "Forsvarsakademiets Forlag",

}

Barfod, JR 2017 'Hvad er militær ledelse?' Forsvarsakademiets Forlag, København.

Hvad er militær ledelse? / Barfod, Jakob Rømer.

København : Forsvarsakademiets Forlag, 2017.

Research output: Working paperResearch

TY - UNPB

T1 - Hvad er militær ledelse?

AU - Barfod, Jakob Rømer

PY - 2017

Y1 - 2017

N2 - I de seneste år er der – især i forbindelse med nedskæringer i forsvarsbudgettet, herunder akkreditering af Forsvarets nye officersuddannelser – opstået et behov for i højere grad at kunne legitimere Forsvarets lederuddannelser og forskning i militær ledelse. Dette kan ses som et forsøg på at gøre militær ledelse unik og derved muliggøre en opdeling, således at Forsvarets skoler kun underviser i den del af ledelse, som andre civile uddannelsesinstitutioner ikke menes at kunne undervise i. Men er det muligt at adskille begreber og praksis på den måde?Dette brief undersøger nogle betydninger af begrebet militær ledelse, og udforsker hvad militær ledelse kan indebære i praksis – primært i en dansk kontekst. Forfatteren bidrager med nogle billeder på og refleksioner over, hvordan begrebet militær ledelse konstrueres i dag, og hvordan det er blevet konstrueret og udlevet i praksis historisk.

AB - I de seneste år er der – især i forbindelse med nedskæringer i forsvarsbudgettet, herunder akkreditering af Forsvarets nye officersuddannelser – opstået et behov for i højere grad at kunne legitimere Forsvarets lederuddannelser og forskning i militær ledelse. Dette kan ses som et forsøg på at gøre militær ledelse unik og derved muliggøre en opdeling, således at Forsvarets skoler kun underviser i den del af ledelse, som andre civile uddannelsesinstitutioner ikke menes at kunne undervise i. Men er det muligt at adskille begreber og praksis på den måde?Dette brief undersøger nogle betydninger af begrebet militær ledelse, og udforsker hvad militær ledelse kan indebære i praksis – primært i en dansk kontekst. Forfatteren bidrager med nogle billeder på og refleksioner over, hvordan begrebet militær ledelse konstrueres i dag, og hvordan det er blevet konstrueret og udlevet i praksis historisk.

M3 - Working paper

SN - 9788771471694

T3 - FAK Brief

BT - Hvad er militær ledelse?

PB - Forsvarsakademiets Forlag

CY - København

ER -

Barfod JR. Hvad er militær ledelse? København: Forsvarsakademiets Forlag. 2017.