Historiefusioner under strukturreformen

Lars Goldschmidt, Ole Fogh Kirkeby

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

Abstract

Vedtagelsen af strukturreformen var startskuddet til danmarkshistoriens stør ste fu sionsproces, en veritabel fl odbøl ge af fusioner. Mere end tusind organisatio ner er in volverede i skabelsen af de nye stats lige, re gionale og kommunale organisa tioner. For centralforvaltningerne og institutionerne betyder det, at flere tusinde orga nisatoriske enheder skal arbejde sammen i nye relationer. Relationer, der er bestemt ud fra en blanding af funktionelle og poli ti ske hensyn, men som, uanset hvordan de er opstået, og hvor underlige de ser ud, nu skal bringes til at fungere. Vi er ikke i tvivl om, at det kan lade sig gøre på måder, der vil kunne begejstre såvel borgere som med ar bejdere. Vi er på den anden side heller ikke i tvivl om, at det kræver en kontekst føl som, modig og lærevillig deltagelse i fusionsimplementeringerne af såvel ledere som med arbejdere.
Original languageDanish
JournalTidsskrift for Arbejdsliv
Volume8
Issue number4
Pages (from-to)95-100
ISSN1399-1442
DOIs
Publication statusPublished - 2006

Cite this

Goldschmidt, Lars ; Kirkeby, Ole Fogh. / Historiefusioner under strukturreformen. In: Tidsskrift for Arbejdsliv. 2006 ; Vol. 8, No. 4. pp. 95-100.
@article{e0993810f8ad11db9160000ea68e967b,
title = "Historiefusioner under strukturreformen",
abstract = "Vedtagelsen af strukturreformen var startskuddet til danmarkshistoriens st{\o}r ste fu sionsproces, en veritabel fl odb{\o}l ge af fusioner. Mere end tusind organisatio ner er in volverede i skabelsen af de nye stats lige, re gionale og kommunale organisa tioner. For centralforvaltningerne og institutionerne betyder det, at flere tusinde orga nisatoriske enheder skal arbejde sammen i nye relationer. Relationer, der er bestemt ud fra en blanding af funktionelle og poli ti ske hensyn, men som, uanset hvordan de er opst{\aa}et, og hvor underlige de ser ud, nu skal bringes til at fungere. Vi er ikke i tvivl om, at det kan lade sig g{\o}re p{\aa} m{\aa}der, der vil kunne begejstre s{\aa}vel borgere som med ar bejdere. Vi er p{\aa} den anden side heller ikke i tvivl om, at det kr{\ae}ver en kontekst f{\o}l som, modig og l{\ae}revillig deltagelse i fusionsimplementeringerne af s{\aa}vel ledere som med arbejdere.",
author = "Lars Goldschmidt and Kirkeby, {Ole Fogh}",
year = "2006",
doi = "10.7146/tfa.v8i4.108602",
language = "Dansk",
volume = "8",
pages = "95--100",
journal = "Tidsskrift for Arbejdsliv",
issn = "1399-1442",
publisher = "Werks Grafiske Hus",
number = "4",

}

Historiefusioner under strukturreformen. / Goldschmidt, Lars; Kirkeby, Ole Fogh.

In: Tidsskrift for Arbejdsliv, Vol. 8, No. 4, 2006, p. 95-100.

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

TY - JOUR

T1 - Historiefusioner under strukturreformen

AU - Goldschmidt, Lars

AU - Kirkeby, Ole Fogh

PY - 2006

Y1 - 2006

N2 - Vedtagelsen af strukturreformen var startskuddet til danmarkshistoriens stør ste fu sionsproces, en veritabel fl odbøl ge af fusioner. Mere end tusind organisatio ner er in volverede i skabelsen af de nye stats lige, re gionale og kommunale organisa tioner. For centralforvaltningerne og institutionerne betyder det, at flere tusinde orga nisatoriske enheder skal arbejde sammen i nye relationer. Relationer, der er bestemt ud fra en blanding af funktionelle og poli ti ske hensyn, men som, uanset hvordan de er opstået, og hvor underlige de ser ud, nu skal bringes til at fungere. Vi er ikke i tvivl om, at det kan lade sig gøre på måder, der vil kunne begejstre såvel borgere som med ar bejdere. Vi er på den anden side heller ikke i tvivl om, at det kræver en kontekst føl som, modig og lærevillig deltagelse i fusionsimplementeringerne af såvel ledere som med arbejdere.

AB - Vedtagelsen af strukturreformen var startskuddet til danmarkshistoriens stør ste fu sionsproces, en veritabel fl odbøl ge af fusioner. Mere end tusind organisatio ner er in volverede i skabelsen af de nye stats lige, re gionale og kommunale organisa tioner. For centralforvaltningerne og institutionerne betyder det, at flere tusinde orga nisatoriske enheder skal arbejde sammen i nye relationer. Relationer, der er bestemt ud fra en blanding af funktionelle og poli ti ske hensyn, men som, uanset hvordan de er opstået, og hvor underlige de ser ud, nu skal bringes til at fungere. Vi er ikke i tvivl om, at det kan lade sig gøre på måder, der vil kunne begejstre såvel borgere som med ar bejdere. Vi er på den anden side heller ikke i tvivl om, at det kræver en kontekst føl som, modig og lærevillig deltagelse i fusionsimplementeringerne af såvel ledere som med arbejdere.

U2 - 10.7146/tfa.v8i4.108602

DO - 10.7146/tfa.v8i4.108602

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 8

SP - 95

EP - 100

JO - Tidsskrift for Arbejdsliv

JF - Tidsskrift for Arbejdsliv

SN - 1399-1442

IS - 4

ER -