Handlekraft i velfærdsledelse

Klaus Majgaard

Research output: Book/ReportBookCommunication

Abstract

Et paradoks er på spil i moderne velfærdsledelse. På den ene side er mødet med borgeren en åben og skabende proces, som er værdifuld i kraft af dens eget liv og ustyrlighed. På den anden side er det også en genstand, der skal kunne styres fra ministeriet eller rådhuset. Denne bog følger fire offentlige topchefer og deres forsøg på at håndtere dette paradoks. På baggrund af chefernes praksisnære fortællinger gives en teoretisk beskrivelse af strategisk velfærdsledelse som en særlig metier. Deres praksis sættes både i forhold til den overordnede udvikling i statsformen og ledernes personlige udvikling. Hele denne proces søges bundet sammen i begrebet handlekraft. Bogen er skrevet med særligt henblik på studerende på diplom- og masteruddannelser, men kan læses af alle med interesse i offentlig ledelse og velfærdssamfundets udvikling.
Original languageDanish
Place of PublicationKøbenhavn
PublisherHans Reitzels Forlag
Number of pages324
ISBN (Print)9788741259871
ISBN (Electronic)9788741268644
Publication statusPublished - 2017

Cite this

Majgaard, K. (2017). Handlekraft i velfærdsledelse. København: Hans Reitzels Forlag.
Majgaard, Klaus. / Handlekraft i velfærdsledelse. København : Hans Reitzels Forlag, 2017. 324 p.
@book{1e092a553ed24394abfc58f111013405,
title = "Handlekraft i velf{\ae}rdsledelse",
abstract = "Et paradoks er p{\aa} spil i moderne velf{\ae}rdsledelse. P{\aa} den ene side er m{\o}det med borgeren en {\aa}ben og skabende proces, som er v{\ae}rdifuld i kraft af dens eget liv og ustyrlighed. P{\aa} den anden side er det ogs{\aa} en genstand, der skal kunne styres fra ministeriet eller r{\aa}dhuset. Denne bog f{\o}lger fire offentlige topchefer og deres fors{\o}g p{\aa} at h{\aa}ndtere dette paradoks. P{\aa} baggrund af chefernes praksisn{\ae}re fort{\ae}llinger gives en teoretisk beskrivelse af strategisk velf{\ae}rdsledelse som en s{\ae}rlig metier. Deres praksis s{\ae}ttes b{\aa}de i forhold til den overordnede udvikling i statsformen og ledernes personlige udvikling. Hele denne proces s{\o}ges bundet sammen i begrebet handlekraft. Bogen er skrevet med s{\ae}rligt henblik p{\aa} studerende p{\aa} diplom- og masteruddannelser, men kan l{\ae}ses af alle med interesse i offentlig ledelse og velf{\ae}rdssamfundets udvikling.",
author = "Klaus Majgaard",
year = "2017",
language = "Dansk",
isbn = "9788741259871",
publisher = "Hans Reitzels Forlag",

}

Majgaard, K 2017, Handlekraft i velfærdsledelse. Hans Reitzels Forlag, København.

Handlekraft i velfærdsledelse. / Majgaard, Klaus.

København : Hans Reitzels Forlag, 2017. 324 p.

Research output: Book/ReportBookCommunication

TY - BOOK

T1 - Handlekraft i velfærdsledelse

AU - Majgaard, Klaus

PY - 2017

Y1 - 2017

N2 - Et paradoks er på spil i moderne velfærdsledelse. På den ene side er mødet med borgeren en åben og skabende proces, som er værdifuld i kraft af dens eget liv og ustyrlighed. På den anden side er det også en genstand, der skal kunne styres fra ministeriet eller rådhuset. Denne bog følger fire offentlige topchefer og deres forsøg på at håndtere dette paradoks. På baggrund af chefernes praksisnære fortællinger gives en teoretisk beskrivelse af strategisk velfærdsledelse som en særlig metier. Deres praksis sættes både i forhold til den overordnede udvikling i statsformen og ledernes personlige udvikling. Hele denne proces søges bundet sammen i begrebet handlekraft. Bogen er skrevet med særligt henblik på studerende på diplom- og masteruddannelser, men kan læses af alle med interesse i offentlig ledelse og velfærdssamfundets udvikling.

AB - Et paradoks er på spil i moderne velfærdsledelse. På den ene side er mødet med borgeren en åben og skabende proces, som er værdifuld i kraft af dens eget liv og ustyrlighed. På den anden side er det også en genstand, der skal kunne styres fra ministeriet eller rådhuset. Denne bog følger fire offentlige topchefer og deres forsøg på at håndtere dette paradoks. På baggrund af chefernes praksisnære fortællinger gives en teoretisk beskrivelse af strategisk velfærdsledelse som en særlig metier. Deres praksis sættes både i forhold til den overordnede udvikling i statsformen og ledernes personlige udvikling. Hele denne proces søges bundet sammen i begrebet handlekraft. Bogen er skrevet med særligt henblik på studerende på diplom- og masteruddannelser, men kan læses af alle med interesse i offentlig ledelse og velfærdssamfundets udvikling.

UR - http://libsearch.cbs.dk/primo_library/libweb/action/dlDisplay.do?docId=CBS01000759309&vid=CBS&afterPDS=true

M3 - Bog

SN - 9788741259871

BT - Handlekraft i velfærdsledelse

PB - Hans Reitzels Forlag

CY - København

ER -

Majgaard K. Handlekraft i velfærdsledelse. København: Hans Reitzels Forlag, 2017. 324 p.