God dataetik: Hvad skal din leder vide om dig? Hvem bestemmer i morgen?

Erik Korsvik Østergaard (Producer), Mikkel Flyverbom (Performer), Sahra-Josephine Hjorth (Performer), Anne-Sofie Nielsen (Performer)

Research output: Non-textual formSound/Visual production (digital)Communication

Abstract

I dette afsnit af podcastserien ‘Hvem bestemmer i morgen’ handler det om de etiske grænser, når vi bruger softwareassistenter i ledelsen.
I forlængelse af sidste afsnit kigger vi på, hvor vi skal sætte grænserne for, hvad vores ledere skal vide om vores privatliv – og om vores arbejdsvaner.
Skal lederen vide, om vi tjekker mails om natten og måske ikke får så meget søvn? Skal de vide, hvor koncentreret vi arbejder? Skal de have adgang til vores sundhedsdata?
Lederen vil fx kunne spotte stress, inden det går galt eller kunne hjælpe med at fjerne psykologisk utryghed, eller afvæbne konflikter – men hvor går grænsen?
Med i studiet i dag for at diskutere de etiske grænser for brug af data er Mikkel Flyverbom, professor ved CBS og medlem af Regeringens Dataetiske Råd og Sahra-Josephine Hjorth, co-founder og CEO hos Canopy Lab. I podcasten vil du også høre et kort indslag med CTO hos Peakon, Anne-Sofie Nielsen.
Original languageDanish
Publication date24 Jun 2021
Place of PublicationKøbenhavn
Media of outputPodcasts
Size46:00
Publication statusPublished - 24 Jun 2021

Cite this