Gæstevenskabet som metafor for ledelse i det offentlige

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingBook chapterCommunication

Abstract

Når den offentlige topleder skal indgå i alliancer med mange forskellige aktører uden for det kommunale rum, må der findes nye måder at være leder på. Det drejer sig om at skabe tillid og at invitere mange forskellige aktører indenfor – en rolle, hvor toplederen skal transformeres til at være både vært og gæst. Det drejer sig om en ny metaforik – gæstevenskabets metaforik.
Original languageDanish
Title of host publicationTopledelsens rolle i udviklingen af velfærdsalliancer
EditorsLina Matz, Astrid Christine Jensen-Kanstrup, Christel Sunesen, Rasmus Onslev
Place of PublicationKøbenhavn
PublisherVæksthus for Ledelse
Publication date2016
Pages16-20
ISBN (Print)9788793365339
ISBN (Electronic)9788793365346
Publication statusPublished - 2016
SeriesAlliancer
Number1

Cite this

Kirkeby, O. F. (2016). Gæstevenskabet som metafor for ledelse i det offentlige. In L. Matz, A. C. Jensen-Kanstrup, C. Sunesen, & R. Onslev (Eds.), Topledelsens rolle i udviklingen af velfærdsalliancer (pp. 16-20). København: Væksthus for Ledelse. Alliancer, No. 1
Kirkeby, Ole Fogh. / Gæstevenskabet som metafor for ledelse i det offentlige. Topledelsens rolle i udviklingen af velfærdsalliancer. editor / Lina Matz ; Astrid Christine Jensen-Kanstrup ; Christel Sunesen ; Rasmus Onslev. København : Væksthus for Ledelse, 2016. pp. 16-20 (Alliancer; No. 1).
@inbook{19857ace9ff44c35b90529578d3ded08,
title = "G{\ae}stevenskabet som metafor for ledelse i det offentlige",
abstract = "N{\aa}r den offentlige topleder skal indg{\aa} i alliancer med mange forskellige akt{\o}rer uden for det kommunale rum, m{\aa} der findes nye m{\aa}der at v{\ae}re leder p{\aa}. Det drejer sig om at skabe tillid og at invitere mange forskellige akt{\o}rer indenfor – en rolle, hvor toplederen skal transformeres til at v{\ae}re b{\aa}de v{\ae}rt og g{\ae}st. Det drejer sig om en ny metaforik – g{\ae}stevenskabets metaforik.",
author = "Kirkeby, {Ole Fogh}",
year = "2016",
language = "Dansk",
isbn = "9788793365339",
series = "Alliancer",
publisher = "V{\ae}ksthus for Ledelse",
number = "1",
pages = "16--20",
editor = "Lina Matz and Jensen-Kanstrup, {Astrid Christine} and Christel Sunesen and Rasmus Onslev",
booktitle = "Topledelsens rolle i udviklingen af velf{\ae}rdsalliancer",
address = "Danmark",

}

Kirkeby, OF 2016, Gæstevenskabet som metafor for ledelse i det offentlige. in L Matz, AC Jensen-Kanstrup, C Sunesen & R Onslev (eds), Topledelsens rolle i udviklingen af velfærdsalliancer. Væksthus for Ledelse, København, Alliancer, no. 1, pp. 16-20.

Gæstevenskabet som metafor for ledelse i det offentlige. / Kirkeby, Ole Fogh.

Topledelsens rolle i udviklingen af velfærdsalliancer. ed. / Lina Matz; Astrid Christine Jensen-Kanstrup; Christel Sunesen; Rasmus Onslev. København : Væksthus for Ledelse, 2016. p. 16-20 (Alliancer; No. 1).

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingBook chapterCommunication

TY - CHAP

T1 - Gæstevenskabet som metafor for ledelse i det offentlige

AU - Kirkeby, Ole Fogh

PY - 2016

Y1 - 2016

N2 - Når den offentlige topleder skal indgå i alliancer med mange forskellige aktører uden for det kommunale rum, må der findes nye måder at være leder på. Det drejer sig om at skabe tillid og at invitere mange forskellige aktører indenfor – en rolle, hvor toplederen skal transformeres til at være både vært og gæst. Det drejer sig om en ny metaforik – gæstevenskabets metaforik.

AB - Når den offentlige topleder skal indgå i alliancer med mange forskellige aktører uden for det kommunale rum, må der findes nye måder at være leder på. Det drejer sig om at skabe tillid og at invitere mange forskellige aktører indenfor – en rolle, hvor toplederen skal transformeres til at være både vært og gæst. Det drejer sig om en ny metaforik – gæstevenskabets metaforik.

M3 - Bidrag til bog/antologi

SN - 9788793365339

T3 - Alliancer

SP - 16

EP - 20

BT - Topledelsens rolle i udviklingen af velfærdsalliancer

A2 - Matz, Lina

A2 - Jensen-Kanstrup, Astrid Christine

A2 - Sunesen, Christel

A2 - Onslev, Rasmus

PB - Væksthus for Ledelse

CY - København

ER -

Kirkeby OF. Gæstevenskabet som metafor for ledelse i det offentlige. In Matz L, Jensen-Kanstrup AC, Sunesen C, Onslev R, editors, Topledelsens rolle i udviklingen af velfærdsalliancer. København: Væksthus for Ledelse. 2016. p. 16-20. (Alliancer; No. 1).