Frie markedskræfter, regulering og markedsmagt

Niels Blomgren-Hansen, Peter Møllgaard

Research output: Contribution to journalJournal articleResearch

Abstract

Moderne konkurrencelovgivning har fjernet sig meget fra tidligere siders monopolkontrol. Det forenklede »Structure-Conduct-Performance« paradigme med fokus på industristruktur og statisk efficiens er trængt i baggrunden til fordel for en mere kompleks approach, hvor nøgleordene er dynamisk efficiens, strategisk adfærd og barrierer mod potential såvel som aktuel konkurrence. Regeladministration har måttet vige for »rule of reason« baseret på økonomisk analyse og vurdering.
Original languageDanish
JournalSamfundsøkonomen
Issue number2
Pages (from-to)4-11
Number of pages8
ISSN0108-3937
Publication statusPublished - 2004

Cite this

@article{0d7b9be0c02111db9769000ea68e967b,
title = "Frie markedskr{\ae}fter, regulering og markedsmagt",
abstract = "Moderne konkurrencelovgivning har fjernet sig meget fra tidligere siders monopolkontrol. Det forenklede »Structure-Conduct-Performance« paradigme med fokus p{\aa} industristruktur og statisk efficiens er tr{\ae}ngt i baggrunden til fordel for en mere kompleks approach, hvor n{\o}gleordene er dynamisk efficiens, strategisk adf{\ae}rd og barrierer mod potential s{\aa}vel som aktuel konkurrence. Regeladministration har m{\aa}ttet vige for »rule of reason« baseret p{\aa} {\o}konomisk analyse og vurdering.",
keywords = "Konkurrencepolitik, SCP",
author = "Niels Blomgren-Hansen and Peter M{\o}llgaard",
year = "2004",
language = "Dansk",
pages = "4--11",
journal = "Samfunds{\o}konomen",
issn = "0108-3937",
publisher = "Dj{\o}f Forlag",
number = "2",

}

Frie markedskræfter, regulering og markedsmagt. / Blomgren-Hansen, Niels; Møllgaard, Peter.

In: Samfundsøkonomen, No. 2, 2004, p. 4-11.

Research output: Contribution to journalJournal articleResearch

TY - JOUR

T1 - Frie markedskræfter, regulering og markedsmagt

AU - Blomgren-Hansen, Niels

AU - Møllgaard, Peter

PY - 2004

Y1 - 2004

N2 - Moderne konkurrencelovgivning har fjernet sig meget fra tidligere siders monopolkontrol. Det forenklede »Structure-Conduct-Performance« paradigme med fokus på industristruktur og statisk efficiens er trængt i baggrunden til fordel for en mere kompleks approach, hvor nøgleordene er dynamisk efficiens, strategisk adfærd og barrierer mod potential såvel som aktuel konkurrence. Regeladministration har måttet vige for »rule of reason« baseret på økonomisk analyse og vurdering.

AB - Moderne konkurrencelovgivning har fjernet sig meget fra tidligere siders monopolkontrol. Det forenklede »Structure-Conduct-Performance« paradigme med fokus på industristruktur og statisk efficiens er trængt i baggrunden til fordel for en mere kompleks approach, hvor nøgleordene er dynamisk efficiens, strategisk adfærd og barrierer mod potential såvel som aktuel konkurrence. Regeladministration har måttet vige for »rule of reason« baseret på økonomisk analyse og vurdering.

KW - Konkurrencepolitik

KW - SCP

M3 - Tidsskriftartikel

SP - 4

EP - 11

JO - Samfundsøkonomen

JF - Samfundsøkonomen

SN - 0108-3937

IS - 2

ER -