Fri forskning: 2019 Hvidbog til Forskningspolitisk Årsmøde

Majken Schultz, Birgit Schiøtt, Jeppe Dyre, Morten Rievers Heiberg, Ole Wæver, Thomas Bjørnholm

Research output: Book/ReportReportResearch

Abstract

Danmark har med rette set sig selv som en ”vindernation”, hvad enten det drejer sig om at skabe et højtudviklet velfærdssamfund eller innovative og internationale virksomheder. Danmark har på trods af sin størrelse været i stand til at gøre sig gældende på en lang række områder, som er kommet alle danskere til gode. Sådan skulle det meget gerne blive ved med at være. En årsag til, at Danmark er blevet en ”vindernation”, har været en vedvarende og langsigtet investering i forskning og uddannelse til forædling af det råstof, vi har mest af – det menneskelige talent. Vi fokuserer i årets Hvidbog på den fri forskning, fordi den både udgør fundamentet for samfundets uddannelsesniveau og for den øvrige mere anvendelsesorienterede forskning i Danmark. Det er af afgørende betydning, at Danmark holder fast i et højt ambitionsniveau for den fri forskning og sætter det på den politiske dagsorden, hvor det hører hjemme.
Original languageDanish
Place of PublicationKøbenhavn
PublisherDet Kongelige Danske Videnskabernes Selskab
Number of pages56
ISBN (Print)9788773044230
Commissioning bodyDet kongelige danske videnskabernes selskab
Publication statusPublished - 2019

Cite this

Schultz, M., Schiøtt, B., Dyre, J., Heiberg, M. R., Wæver, O., & Bjørnholm, T. (2019). Fri forskning: 2019 Hvidbog til Forskningspolitisk Årsmøde. København: Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab.
Schultz, Majken ; Schiøtt, Birgit ; Dyre, Jeppe ; Heiberg, Morten Rievers ; Wæver, Ole ; Bjørnholm, Thomas. / Fri forskning : 2019 Hvidbog til Forskningspolitisk Årsmøde. København : Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab, 2019. 56 p.
@book{4197eba4afb94bc48b2bb8009437f906,
title = "Fri forskning: 2019 Hvidbog til Forskningspolitisk {\AA}rsm{\o}de",
abstract = "Danmark har med rette set sig selv som en ”vindernation”, hvad enten det drejer sig om at skabe et h{\o}jtudviklet velf{\ae}rdssamfund eller innovative og internationale virksomheder. Danmark har p{\aa} trods af sin st{\o}rrelse v{\ae}ret i stand til at g{\o}re sig g{\ae}ldende p{\aa} en lang r{\ae}kke omr{\aa}der, som er kommet alle danskere til gode. S{\aa}dan skulle det meget gerne blive ved med at v{\ae}re. En {\aa}rsag til, at Danmark er blevet en ”vindernation”, har v{\ae}ret en vedvarende og langsigtet investering i forskning og uddannelse til for{\ae}dling af det r{\aa}stof, vi har mest af – det menneskelige talent. Vi fokuserer i {\aa}rets Hvidbog p{\aa} den fri forskning, fordi den b{\aa}de udg{\o}r fundamentet for samfundets uddannelsesniveau og for den {\o}vrige mere anvendelsesorienterede forskning i Danmark. Det er af afg{\o}rende betydning, at Danmark holder fast i et h{\o}jt ambitionsniveau for den fri forskning og s{\ae}tter det p{\aa} den politiske dagsorden, hvor det h{\o}rer hjemme.",
author = "Majken Schultz and Birgit Schi{\o}tt and Jeppe Dyre and Heiberg, {Morten Rievers} and Ole W{\ae}ver and Thomas Bj{\o}rnholm",
note = "Skrevet af Videnskabernes Selskabs Forskningspolitiske Udvalg (FPU).",
year = "2019",
language = "Dansk",
isbn = "9788773044230",
publisher = "Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab",
address = "Danmark",

}

Schultz, M, Schiøtt, B, Dyre, J, Heiberg, MR, Wæver, O & Bjørnholm, T 2019, Fri forskning: 2019 Hvidbog til Forskningspolitisk Årsmøde. Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab, København.

Fri forskning : 2019 Hvidbog til Forskningspolitisk Årsmøde. / Schultz, Majken; Schiøtt, Birgit; Dyre, Jeppe; Heiberg, Morten Rievers; Wæver, Ole; Bjørnholm, Thomas.

København : Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab, 2019. 56 p.

Research output: Book/ReportReportResearch

TY - RPRT

T1 - Fri forskning

T2 - 2019 Hvidbog til Forskningspolitisk Årsmøde

AU - Schultz, Majken

AU - Schiøtt, Birgit

AU - Dyre, Jeppe

AU - Heiberg, Morten Rievers

AU - Wæver, Ole

AU - Bjørnholm, Thomas

N1 - Skrevet af Videnskabernes Selskabs Forskningspolitiske Udvalg (FPU).

PY - 2019

Y1 - 2019

N2 - Danmark har med rette set sig selv som en ”vindernation”, hvad enten det drejer sig om at skabe et højtudviklet velfærdssamfund eller innovative og internationale virksomheder. Danmark har på trods af sin størrelse været i stand til at gøre sig gældende på en lang række områder, som er kommet alle danskere til gode. Sådan skulle det meget gerne blive ved med at være. En årsag til, at Danmark er blevet en ”vindernation”, har været en vedvarende og langsigtet investering i forskning og uddannelse til forædling af det råstof, vi har mest af – det menneskelige talent. Vi fokuserer i årets Hvidbog på den fri forskning, fordi den både udgør fundamentet for samfundets uddannelsesniveau og for den øvrige mere anvendelsesorienterede forskning i Danmark. Det er af afgørende betydning, at Danmark holder fast i et højt ambitionsniveau for den fri forskning og sætter det på den politiske dagsorden, hvor det hører hjemme.

AB - Danmark har med rette set sig selv som en ”vindernation”, hvad enten det drejer sig om at skabe et højtudviklet velfærdssamfund eller innovative og internationale virksomheder. Danmark har på trods af sin størrelse været i stand til at gøre sig gældende på en lang række områder, som er kommet alle danskere til gode. Sådan skulle det meget gerne blive ved med at være. En årsag til, at Danmark er blevet en ”vindernation”, har været en vedvarende og langsigtet investering i forskning og uddannelse til forædling af det råstof, vi har mest af – det menneskelige talent. Vi fokuserer i årets Hvidbog på den fri forskning, fordi den både udgør fundamentet for samfundets uddannelsesniveau og for den øvrige mere anvendelsesorienterede forskning i Danmark. Det er af afgørende betydning, at Danmark holder fast i et højt ambitionsniveau for den fri forskning og sætter det på den politiske dagsorden, hvor det hører hjemme.

M3 - Rapport

SN - 9788773044230

BT - Fri forskning

PB - Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab

CY - København

ER -

Schultz M, Schiøtt B, Dyre J, Heiberg MR, Wæver O, Bjørnholm T. Fri forskning: 2019 Hvidbog til Forskningspolitisk Årsmøde. København: Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab, 2019. 56 p.