Fremvæksten af den progressive amerikanske organisationssociologi

  Research output: Working paperResearch

  1 Downloads (Pure)

  Abstract

  Dette working paper er en mere omfattende udgave af et Kapitel om ”Den tidlige Organisationssociologi”, som jeg har skrevet til Peter Kjær og Signe Vikkelsøs bog om Klassisk og Moderne Organiationssociologi, der er planlagt til at udkomme på Hans Reitsels Forlag i efteråret 2013. Dette working paper er mere omfattende og fylder flere ord end der var plads til i ovennævnte bog. Da meget af det, der nødvendigvis måtte skæres bort, forekommer mig specielt vigtigt, har jeg valgt at gennemarbejde den oprindelige version endnu en gang og udsende kapitlet på denne måde. Specielt vigtigt for mig var det, at der efterhånden, som jeg gravede, fremkom en vidensarkæologi, som var langt mere sammenhængende og stærk end jeg før havde troet. Samtidig blev det efterhånden tydeligt for mig at elementerne fra de forskellige forfattere kunne sættes sammen, således er der blev formet en meget stærk form for organisatorisk analyse-måde, som der er et voldsomt behov for i dag, hvor organisationsforskningen nok står over for lige så store udfordringer, som de tidlige amerikanske organisationssociologer gjorde under den progressive periode.
  Original languageDanish
  Place of PublicationFrederiksberg
  PublisherDepartment of Business and Politics. Copenhagen Business School
  Number of pages32
  ISBN (Print)8791690889
  Publication statusPublished - 2013
  SeriesWorking Paper / Department of Business and Politics
  Number79

  Cite this

  Hull Kristensen, P. (2013). Fremvæksten af den progressive amerikanske organisationssociologi. Frederiksberg: Department of Business and Politics. Copenhagen Business School. Working Paper / Department of Business and Politics, No. 79
  Hull Kristensen, Peer. / Fremvæksten af den progressive amerikanske organisationssociologi. Frederiksberg : Department of Business and Politics. Copenhagen Business School, 2013. (Working Paper / Department of Business and Politics; No. 79).
  @techreport{8b10717ddef049f0bf9bb5928daaea09,
  title = "Fremv{\ae}ksten af den progressive amerikanske organisationssociologi",
  abstract = "Dette working paper er en mere omfattende udgave af et Kapitel om ”Den tidlige Organisationssociologi”, som jeg har skrevet til Peter Kj{\ae}r og Signe Vikkels{\o}s bog om Klassisk og Moderne Organiationssociologi, der er planlagt til at udkomme p{\aa} Hans Reitsels Forlag i efter{\aa}ret 2013. Dette working paper er mere omfattende og fylder flere ord end der var plads til i ovenn{\ae}vnte bog. Da meget af det, der n{\o}dvendigvis m{\aa}tte sk{\ae}res bort, forekommer mig specielt vigtigt, har jeg valgt at gennemarbejde den oprindelige version endnu en gang og udsende kapitlet p{\aa} denne m{\aa}de. Specielt vigtigt for mig var det, at der efterh{\aa}nden, som jeg gravede, fremkom en vidensark{\ae}ologi, som var langt mere sammenh{\ae}ngende og st{\ae}rk end jeg f{\o}r havde troet. Samtidig blev det efterh{\aa}nden tydeligt for mig at elementerne fra de forskellige forfattere kunne s{\ae}ttes sammen, s{\aa}ledes er der blev formet en meget st{\ae}rk form for organisatorisk analyse-m{\aa}de, som der er et voldsomt behov for i dag, hvor organisationsforskningen nok st{\aa}r over for lige s{\aa} store udfordringer, som de tidlige amerikanske organisationssociologer gjorde under den progressive periode.",
  author = "{Hull Kristensen}, Peer",
  year = "2013",
  language = "Dansk",
  isbn = "8791690889",
  series = "Working Paper / Department of Business and Politics",
  publisher = "Department of Business and Politics. Copenhagen Business School",
  number = "79",
  type = "WorkingPaper",
  institution = "Department of Business and Politics. Copenhagen Business School",

  }

  Hull Kristensen, P 2013 'Fremvæksten af den progressive amerikanske organisationssociologi' Department of Business and Politics. Copenhagen Business School, Frederiksberg.

  Fremvæksten af den progressive amerikanske organisationssociologi. / Hull Kristensen, Peer.

  Frederiksberg : Department of Business and Politics. Copenhagen Business School, 2013.

  Research output: Working paperResearch

  TY - UNPB

  T1 - Fremvæksten af den progressive amerikanske organisationssociologi

  AU - Hull Kristensen, Peer

  PY - 2013

  Y1 - 2013

  N2 - Dette working paper er en mere omfattende udgave af et Kapitel om ”Den tidlige Organisationssociologi”, som jeg har skrevet til Peter Kjær og Signe Vikkelsøs bog om Klassisk og Moderne Organiationssociologi, der er planlagt til at udkomme på Hans Reitsels Forlag i efteråret 2013. Dette working paper er mere omfattende og fylder flere ord end der var plads til i ovennævnte bog. Da meget af det, der nødvendigvis måtte skæres bort, forekommer mig specielt vigtigt, har jeg valgt at gennemarbejde den oprindelige version endnu en gang og udsende kapitlet på denne måde. Specielt vigtigt for mig var det, at der efterhånden, som jeg gravede, fremkom en vidensarkæologi, som var langt mere sammenhængende og stærk end jeg før havde troet. Samtidig blev det efterhånden tydeligt for mig at elementerne fra de forskellige forfattere kunne sættes sammen, således er der blev formet en meget stærk form for organisatorisk analyse-måde, som der er et voldsomt behov for i dag, hvor organisationsforskningen nok står over for lige så store udfordringer, som de tidlige amerikanske organisationssociologer gjorde under den progressive periode.

  AB - Dette working paper er en mere omfattende udgave af et Kapitel om ”Den tidlige Organisationssociologi”, som jeg har skrevet til Peter Kjær og Signe Vikkelsøs bog om Klassisk og Moderne Organiationssociologi, der er planlagt til at udkomme på Hans Reitsels Forlag i efteråret 2013. Dette working paper er mere omfattende og fylder flere ord end der var plads til i ovennævnte bog. Da meget af det, der nødvendigvis måtte skæres bort, forekommer mig specielt vigtigt, har jeg valgt at gennemarbejde den oprindelige version endnu en gang og udsende kapitlet på denne måde. Specielt vigtigt for mig var det, at der efterhånden, som jeg gravede, fremkom en vidensarkæologi, som var langt mere sammenhængende og stærk end jeg før havde troet. Samtidig blev det efterhånden tydeligt for mig at elementerne fra de forskellige forfattere kunne sættes sammen, således er der blev formet en meget stærk form for organisatorisk analyse-måde, som der er et voldsomt behov for i dag, hvor organisationsforskningen nok står over for lige så store udfordringer, som de tidlige amerikanske organisationssociologer gjorde under den progressive periode.

  M3 - Working paper

  SN - 8791690889

  T3 - Working Paper / Department of Business and Politics

  BT - Fremvæksten af den progressive amerikanske organisationssociologi

  PB - Department of Business and Politics. Copenhagen Business School

  CY - Frederiksberg

  ER -

  Hull Kristensen P. Fremvæksten af den progressive amerikanske organisationssociologi. Frederiksberg: Department of Business and Politics. Copenhagen Business School. 2013.