Fra evidens til ledelse af ikke-viden

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

115 Downloads (Pure)

Abstract

Styring og ledelse skal i stigende grad være baseret på evidens, dvs. på viden. Samtidig er uvidenhed, ja ligefrem dumhed, en udbredt erfaring i organisationer. Denne artikel argumenterer for, at uvidenhed er kommet for at blive. Jo mere de andre ved, jo mere er der også, som jeg ikke ved (nemlig det de andre ved). Det rejser spørgsmålet om, hvordan man kan lede ikke kun sin viden, men også sin ikke-viden. Kan vi komplementere bestræbelserne på at lave evidensbaseret ledelse med en ’ikke-vidensledelse’?
Original languageDanish
JournalGjallerhorn
Issue number21
Pages (from-to)96-106
ISSN1604-4894
Publication statusPublished - 2015

Cite this

@article{4f1d9e3911cf497dbbf6f60932a0b5a0,
title = "Fra evidens til ledelse af ikke-viden",
abstract = "Styring og ledelse skal i stigende grad v{\ae}re baseret p{\aa} evidens, dvs. p{\aa} viden. Samtidig er uvidenhed, ja ligefrem dumhed, en udbredt erfaring i organisationer. Denne artikel argumenterer for, at uvidenhed er kommet for at blive. Jo mere de andre ved, jo mere er der ogs{\aa}, som jeg ikke ved (nemlig det de andre ved). Det rejser sp{\o}rgsm{\aa}let om, hvordan man kan lede ikke kun sin viden, men ogs{\aa} sin ikke-viden. Kan vi komplementere bestr{\ae}belserne p{\aa} at lave evidensbaseret ledelse med en ’ikke-vidensledelse’?",
author = "Morten Knudsen",
year = "2015",
language = "Dansk",
pages = "96--106",
journal = "Tidsskrift for professionsstudier",
issn = "2446-0273",
publisher = "Professionsh{\o}jskolen VIA University College",
number = "21",

}

Fra evidens til ledelse af ikke-viden. / Knudsen, Morten.

In: Gjallerhorn, No. 21, 2015, p. 96-106.

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

TY - JOUR

T1 - Fra evidens til ledelse af ikke-viden

AU - Knudsen, Morten

PY - 2015

Y1 - 2015

N2 - Styring og ledelse skal i stigende grad være baseret på evidens, dvs. på viden. Samtidig er uvidenhed, ja ligefrem dumhed, en udbredt erfaring i organisationer. Denne artikel argumenterer for, at uvidenhed er kommet for at blive. Jo mere de andre ved, jo mere er der også, som jeg ikke ved (nemlig det de andre ved). Det rejser spørgsmålet om, hvordan man kan lede ikke kun sin viden, men også sin ikke-viden. Kan vi komplementere bestræbelserne på at lave evidensbaseret ledelse med en ’ikke-vidensledelse’?

AB - Styring og ledelse skal i stigende grad være baseret på evidens, dvs. på viden. Samtidig er uvidenhed, ja ligefrem dumhed, en udbredt erfaring i organisationer. Denne artikel argumenterer for, at uvidenhed er kommet for at blive. Jo mere de andre ved, jo mere er der også, som jeg ikke ved (nemlig det de andre ved). Det rejser spørgsmålet om, hvordan man kan lede ikke kun sin viden, men også sin ikke-viden. Kan vi komplementere bestræbelserne på at lave evidensbaseret ledelse med en ’ikke-vidensledelse’?

M3 - Tidsskriftartikel

SP - 96

EP - 106

JO - Tidsskrift for professionsstudier

JF - Tidsskrift for professionsstudier

SN - 2446-0273

IS - 21

ER -