Forskningen og samfundet

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

Abstract

Universitetsforskere forventes i stigende grad at engagere sig med erhvervslivet, den offentlige sektor og det bredere samfund til gavn for vækst og udvikling i samfundet. Der er ofte en tendens til at fokusere relativt snævert på kommercialiseringsorienterede aktiviteter som etablering af spin-off-firmaer, licensiering eller salg af universitetsejede patenter. Det udgør dog kun »toppen af isbjerget«, når man ser på universiteternes overordnede samspil med erhvervslivet. Faktisk tyder meget på, at andre mindre synlige mekanismer fylder mere både i det samlede volumen og i bidraget til formidling og anvendelse af universitetsgenereret viden, metoder og teknologi.
Original languageDanish
JournalSamfundsøkonomen
Issue number2
Pages (from-to)31-41
Number of pages11
ISSN0108-3937
Publication statusPublished - May 2019

Cite this

@article{d3fac5162cab43e88871e50a50a8b570,
title = "Forskningen og samfundet",
abstract = "Universitetsforskere forventes i stigende grad at engagere sig med erhvervslivet, den offentlige sektor og det bredere samfund til gavn for v{\ae}kst og udvikling i samfundet. Der er ofte en tendens til at fokusere relativt sn{\ae}vert p{\aa} kommercialiseringsorienterede aktiviteter som etablering af spin-off-firmaer, licensiering eller salg af universitetsejede patenter. Det udg{\o}r dog kun »toppen af isbjerget«, n{\aa}r man ser p{\aa} universiteternes overordnede samspil med erhvervslivet. Faktisk tyder meget p{\aa}, at andre mindre synlige mekanismer fylder mere b{\aa}de i det samlede volumen og i bidraget til formidling og anvendelse af universitetsgenereret viden, metoder og teknologi.",
author = "H.C. Kongsted",
year = "2019",
month = "5",
language = "Dansk",
pages = "31--41",
journal = "Samfunds{\o}konomen",
issn = "0108-3937",
publisher = "Dj{\o}f Forlag",
number = "2",

}

Forskningen og samfundet. / Kongsted, H.C. .

In: Samfundsøkonomen, No. 2, 05.2019, p. 31-41.

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

TY - JOUR

T1 - Forskningen og samfundet

AU - Kongsted, H.C.

PY - 2019/5

Y1 - 2019/5

N2 - Universitetsforskere forventes i stigende grad at engagere sig med erhvervslivet, den offentlige sektor og det bredere samfund til gavn for vækst og udvikling i samfundet. Der er ofte en tendens til at fokusere relativt snævert på kommercialiseringsorienterede aktiviteter som etablering af spin-off-firmaer, licensiering eller salg af universitetsejede patenter. Det udgør dog kun »toppen af isbjerget«, når man ser på universiteternes overordnede samspil med erhvervslivet. Faktisk tyder meget på, at andre mindre synlige mekanismer fylder mere både i det samlede volumen og i bidraget til formidling og anvendelse af universitetsgenereret viden, metoder og teknologi.

AB - Universitetsforskere forventes i stigende grad at engagere sig med erhvervslivet, den offentlige sektor og det bredere samfund til gavn for vækst og udvikling i samfundet. Der er ofte en tendens til at fokusere relativt snævert på kommercialiseringsorienterede aktiviteter som etablering af spin-off-firmaer, licensiering eller salg af universitetsejede patenter. Det udgør dog kun »toppen af isbjerget«, når man ser på universiteternes overordnede samspil med erhvervslivet. Faktisk tyder meget på, at andre mindre synlige mekanismer fylder mere både i det samlede volumen og i bidraget til formidling og anvendelse af universitetsgenereret viden, metoder og teknologi.

UR - https://sfx-45cbs.hosted.exlibrisgroup.com/45cbs?url_ver=Z39.88-2004&url_ctx_fmt=info:ofi/fmt:kev:mtx:ctx&ctx_enc=info:ofi/enc:UTF-8&ctx_ver=Z39.88-2004&rfr_id=info:sid/sfxit.com:azlist&sfx.ignore_date_threshold=1&rft.object_id=110978984073919&rft.object_portfolio_id=&svc.holdings=yes&svc.fulltext=yes

M3 - Tidsskriftartikel

SP - 31

EP - 41

JO - Samfundsøkonomen

JF - Samfundsøkonomen

SN - 0108-3937

IS - 2

ER -