Fællesskabelse: At samarbejde når læring skal være både målstyret og spontan

Justine Grønbæk Pors, Cecilie Lerche Møller Hansen

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

Abstract

Denne artikel tager afsæt i, hvordan nationale og kommunale politikker i de senere år har forandret børne- og ungeområdet temmelig dramatisk med et fokus på læring på tværs af tidligere organisatoriske og professionelle grænser. Med afsæt i et toårigt forskningsprojekt diskuterer forfatterne hvilke roller fritids- og ungdomspædagogiske organisationer kan spille i disse forandringer. Artiklen stiller skarpt på spørgsmålet: Hvis læring og uddannelsesparathed bliver et mere og mere dominerende imperativ i dele af børn og unges hverdagsliv, hvordan vil ledere og pædagoger så forholde sig strategisk og politisk til det? Artiklen er et af bidragene fra en nyligt udkommet antologi med titlen Er du på tværs? Om at lede og krydse grænser i nye pædagogiske landskaber, redigeret af Jesper Larsen og udgivet af Ungdomsringen marts 2018.
Original languageDanish
JournalLederliv online
Number of pages22
ISSN2446-0532
Publication statusPublished - 6 Jun 2018

Cite this

@article{e2a2d5415eed481eb7f6e2148b3a759e,
title = "F{\ae}llesskabelse: At samarbejde n{\aa}r l{\ae}ring skal v{\ae}re b{\aa}de m{\aa}lstyret og spontan",
abstract = "Denne artikel tager afs{\ae}t i, hvordan nationale og kommunale politikker i de senere {\aa}r har forandret b{\o}rne- og ungeomr{\aa}det temmelig dramatisk med et fokus p{\aa} l{\ae}ring p{\aa} tv{\ae}rs af tidligere organisatoriske og professionelle gr{\ae}nser. Med afs{\ae}t i et to{\aa}rigt forskningsprojekt diskuterer forfatterne hvilke roller fritids- og ungdomsp{\ae}dagogiske organisationer kan spille i disse forandringer. Artiklen stiller skarpt p{\aa} sp{\o}rgsm{\aa}let: Hvis l{\ae}ring og uddannelsesparathed bliver et mere og mere dominerende imperativ i dele af b{\o}rn og unges hverdagsliv, hvordan vil ledere og p{\ae}dagoger s{\aa} forholde sig strategisk og politisk til det? Artiklen er et af bidragene fra en nyligt udkommet antologi med titlen Er du p{\aa} tv{\ae}rs? Om at lede og krydse gr{\ae}nser i nye p{\ae}dagogiske landskaber, redigeret af Jesper Larsen og udgivet af Ungdomsringen marts 2018.",
author = "Pors, {Justine Gr{\o}nb{\ae}k} and Hansen, {Cecilie Lerche M{\o}ller}",
year = "2018",
month = "6",
day = "6",
language = "Dansk",
journal = "Lederliv online",
issn = "2446-0532",
publisher = "Professionsh{\o}jskolerne i Danmark",

}

Fællesskabelse : At samarbejde når læring skal være både målstyret og spontan. / Pors, Justine Grønbæk; Hansen, Cecilie Lerche Møller.

In: Lederliv online, 06.06.2018.

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

TY - JOUR

T1 - Fællesskabelse

T2 - At samarbejde når læring skal være både målstyret og spontan

AU - Pors, Justine Grønbæk

AU - Hansen, Cecilie Lerche Møller

PY - 2018/6/6

Y1 - 2018/6/6

N2 - Denne artikel tager afsæt i, hvordan nationale og kommunale politikker i de senere år har forandret børne- og ungeområdet temmelig dramatisk med et fokus på læring på tværs af tidligere organisatoriske og professionelle grænser. Med afsæt i et toårigt forskningsprojekt diskuterer forfatterne hvilke roller fritids- og ungdomspædagogiske organisationer kan spille i disse forandringer. Artiklen stiller skarpt på spørgsmålet: Hvis læring og uddannelsesparathed bliver et mere og mere dominerende imperativ i dele af børn og unges hverdagsliv, hvordan vil ledere og pædagoger så forholde sig strategisk og politisk til det? Artiklen er et af bidragene fra en nyligt udkommet antologi med titlen Er du på tværs? Om at lede og krydse grænser i nye pædagogiske landskaber, redigeret af Jesper Larsen og udgivet af Ungdomsringen marts 2018.

AB - Denne artikel tager afsæt i, hvordan nationale og kommunale politikker i de senere år har forandret børne- og ungeområdet temmelig dramatisk med et fokus på læring på tværs af tidligere organisatoriske og professionelle grænser. Med afsæt i et toårigt forskningsprojekt diskuterer forfatterne hvilke roller fritids- og ungdomspædagogiske organisationer kan spille i disse forandringer. Artiklen stiller skarpt på spørgsmålet: Hvis læring og uddannelsesparathed bliver et mere og mere dominerende imperativ i dele af børn og unges hverdagsliv, hvordan vil ledere og pædagoger så forholde sig strategisk og politisk til det? Artiklen er et af bidragene fra en nyligt udkommet antologi med titlen Er du på tværs? Om at lede og krydse grænser i nye pædagogiske landskaber, redigeret af Jesper Larsen og udgivet af Ungdomsringen marts 2018.

M3 - Tidsskriftartikel

JO - Lederliv online

JF - Lederliv online

SN - 2446-0532

ER -