EU's lille sikkerhedsnet

Research output: Contribution to journalContribution to newspaper - Comment/debateCommunication

Abstract

I forrige uge indgik EU-kommissionen og EU-Parlamentet en aftale om en fælles afviklingsmekanisme i bank-unionen (Single Resolution Mechanism; SRM). ... Så på trods af mere kapital, nye bail-in regler og afviklingsfonden tror jeg ikke, at det kan udelukkes, at fremtidige "bankredninger" kan nødvendigøre statslige midler. Hertil er fonden trods alt for begrænset. ... Proceduren er, at ECB indstiller til SRM's bestyrelse, at en bank skal afvikles, hvorefter EU-kommissionen og nationale tilsynsmyndigheder involveres.
Original languageDanish
JournalBoersen
Pages (from-to)5
ISSN0105-0729
Publication statusPublished - 3 Apr 2014

Cite this

@article{a7f9197cb3e14c7b92c0792eda62251b,
title = "EU's lille sikkerhedsnet",
abstract = "I forrige uge indgik EU-kommissionen og EU-Parlamentet en aftale om en f{\ae}lles afviklingsmekanisme i bank-unionen (Single Resolution Mechanism; SRM). ... S{\aa} p{\aa} trods af mere kapital, nye bail-in regler og afviklingsfonden tror jeg ikke, at det kan udelukkes, at fremtidige {"}bankredninger{"} kan n{\o}dvendig{\o}re statslige midler. Hertil er fonden trods alt for begr{\ae}nset. ... Proceduren er, at ECB indstiller til SRM's bestyrelse, at en bank skal afvikles, hvorefter EU-kommissionen og nationale tilsynsmyndigheder involveres.",
author = "Jesper Rangvid",
year = "2014",
month = "4",
day = "3",
language = "Dansk",
pages = "5",
journal = "B{\o}rsen",
issn = "0105-0729",
publisher = "Dagbladet Boersen A/S",

}

EU's lille sikkerhedsnet. / Rangvid, Jesper.

In: Boersen, 03.04.2014, p. 5.

Research output: Contribution to journalContribution to newspaper - Comment/debateCommunication

TY - INPR

T1 - EU's lille sikkerhedsnet

AU - Rangvid, Jesper

PY - 2014/4/3

Y1 - 2014/4/3

N2 - I forrige uge indgik EU-kommissionen og EU-Parlamentet en aftale om en fælles afviklingsmekanisme i bank-unionen (Single Resolution Mechanism; SRM). ... Så på trods af mere kapital, nye bail-in regler og afviklingsfonden tror jeg ikke, at det kan udelukkes, at fremtidige "bankredninger" kan nødvendigøre statslige midler. Hertil er fonden trods alt for begrænset. ... Proceduren er, at ECB indstiller til SRM's bestyrelse, at en bank skal afvikles, hvorefter EU-kommissionen og nationale tilsynsmyndigheder involveres.

AB - I forrige uge indgik EU-kommissionen og EU-Parlamentet en aftale om en fælles afviklingsmekanisme i bank-unionen (Single Resolution Mechanism; SRM). ... Så på trods af mere kapital, nye bail-in regler og afviklingsfonden tror jeg ikke, at det kan udelukkes, at fremtidige "bankredninger" kan nødvendigøre statslige midler. Hertil er fonden trods alt for begrænset. ... Proceduren er, at ECB indstiller til SRM's bestyrelse, at en bank skal afvikles, hvorefter EU-kommissionen og nationale tilsynsmyndigheder involveres.

M3 - Bidrag til avis - Kommentar/debat

SP - 5

JO - Børsen

JF - Børsen

SN - 0105-0729

ER -