Ensretning i den internationale skatteret: Om muligheden for indførelse af CCCTB i lyset af Luxleaks

Peter Koerver Schmidt, Jakob Bundgaard

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

Abstract

I lyset af den seneste tids begivenheder (herunder særligt Luxleaks-sagerne) og tiltag på den internationale skattescene ses der i artiklen nærmere på en række af de forhold, som trækker i retning af øget ensretning af selskabsskattereglerne i store dele af verden. Det gøres gældende, at staternes manøvrerum på selskabsskatteområdet undergives et til stadighed stigende presforårsaget af en række faktorer. Dette pressynesi endnu højere grad at være tilstede inden for EU. Hvorvidt udviklingen i sidste ende vil medføre fuld harmonisering i EU – som følge af vedtagelsen af et (obligatorisk) CCCTB-direktiv – er usikkert, men det må konstateres, at fortalerne herfor i øjeblikket oplever et hidtil uset momentum.
Original languageDanish
JournalSkat Udland
Volume38
Issue number2
Pages (from-to)75-82
ISSN0905-443X
Publication statusPublished - 2015

Cite this

@article{a37fa581c2224c929a3b0b8fd9e6537f,
title = "Ensretning i den internationale skatteret: Om muligheden for indf{\o}relse af CCCTB i lyset af Luxleaks",
abstract = "I lyset af den seneste tids begivenheder (herunder s{\ae}rligt Luxleaks-sagerne) og tiltag p{\aa} den internationale skattescene ses der i artiklen n{\ae}rmere p{\aa} en r{\ae}kke af de forhold, som tr{\ae}kker i retning af {\o}get ensretning af selskabsskattereglerne i store dele af verden. Det g{\o}res g{\ae}ldende, at staternes man{\o}vrerum p{\aa} selskabsskatteomr{\aa}det undergives et til stadighed stigende presfor{\aa}rsaget af en r{\ae}kke faktorer. Dette pressynesi endnu h{\o}jere grad at v{\ae}re tilstede inden for EU. Hvorvidt udviklingen i sidste ende vil medf{\o}re fuld harmonisering i EU – som f{\o}lge af vedtagelsen af et (obligatorisk) CCCTB-direktiv – er usikkert, men det m{\aa} konstateres, at fortalerne herfor i {\o}jeblikket oplever et hidtil uset momentum.",
author = "Schmidt, {Peter Koerver} and Jakob Bundgaard",
year = "2015",
language = "Dansk",
volume = "38",
pages = "75--82",
journal = "Skat Udland",
issn = "0905-443X",
publisher = "Magnus Informatik A/S",
number = "2",

}

Ensretning i den internationale skatteret : Om muligheden for indførelse af CCCTB i lyset af Luxleaks. / Schmidt, Peter Koerver; Bundgaard, Jakob.

In: Skat Udland, Vol. 38, No. 2, 2015, p. 75-82.

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

TY - JOUR

T1 - Ensretning i den internationale skatteret

T2 - Om muligheden for indførelse af CCCTB i lyset af Luxleaks

AU - Schmidt, Peter Koerver

AU - Bundgaard, Jakob

PY - 2015

Y1 - 2015

N2 - I lyset af den seneste tids begivenheder (herunder særligt Luxleaks-sagerne) og tiltag på den internationale skattescene ses der i artiklen nærmere på en række af de forhold, som trækker i retning af øget ensretning af selskabsskattereglerne i store dele af verden. Det gøres gældende, at staternes manøvrerum på selskabsskatteområdet undergives et til stadighed stigende presforårsaget af en række faktorer. Dette pressynesi endnu højere grad at være tilstede inden for EU. Hvorvidt udviklingen i sidste ende vil medføre fuld harmonisering i EU – som følge af vedtagelsen af et (obligatorisk) CCCTB-direktiv – er usikkert, men det må konstateres, at fortalerne herfor i øjeblikket oplever et hidtil uset momentum.

AB - I lyset af den seneste tids begivenheder (herunder særligt Luxleaks-sagerne) og tiltag på den internationale skattescene ses der i artiklen nærmere på en række af de forhold, som trækker i retning af øget ensretning af selskabsskattereglerne i store dele af verden. Det gøres gældende, at staternes manøvrerum på selskabsskatteområdet undergives et til stadighed stigende presforårsaget af en række faktorer. Dette pressynesi endnu højere grad at være tilstede inden for EU. Hvorvidt udviklingen i sidste ende vil medføre fuld harmonisering i EU – som følge af vedtagelsen af et (obligatorisk) CCCTB-direktiv – er usikkert, men det må konstateres, at fortalerne herfor i øjeblikket oplever et hidtil uset momentum.

UR - http://sfx.lib.cbs.dk:3210/sfxlcl3?url_ver=Z39.88-2004&url_ctx_fmt=info:ofi/fmt:kev:mtx:ctx&ctx_enc=info:ofi/enc:UTF-8&ctx_ver=Z39.88-2004&rfr_id=info:sid/sfxit.com:azlist&sfx.ignore_date_threshold=1&rft.object_id=110978984563709&rft.object_portfolio_id=&svc.holdings=yes&svc.fulltext=yes

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 38

SP - 75

EP - 82

JO - Skat Udland

JF - Skat Udland

SN - 0905-443X

IS - 2

ER -