Effekten af Cornerstone-investorer ved børsnoteringer: Et empirisk studie

Catharina Thorseth Blach, Jens Dueholm, Caspar Rose

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

Abstract

Forfatterne foretager en analyse af, hvad brugen af cornerstone-investorer har betydet for aktørerne på det svenske børsnoteringsmarked med det formål at udlede, hvorvidt brugen af cornerstone-investorer kan være med til at supportere en øget børsnoteringsaktivitet på de øvrige nordiske markeder. Analysen finder frem til, at cornerstone-konceptet har været en vigtig driver for det svenske børsnoteringsmarked, idet konceptet har været med til at addressere nogle af de bekymringer, der førhen herskede blandt aktørerne rundt om en børsnotering, hvor særligt en øget transaktionssikkerhed har været af betydnin gfor udstederne, mens investorerne har draget fordel af den garanterede og væsentlige allokering, der følger med en cornerstone-forpligtelse. Det vises endvidere, at det initiale afkast på første handelsdag generelt er signifikant højere, når der anvendes cornerstone-investorer, mens der på længere sigt ikke ses nogen signifikant forskel i afkastene. På baggrund af analyserne er det forfatternes vurdering, at der generelt er mange positive elementer forbundet med anvendelsen af cornerstone-investorer for de forskellige aktører, og at det derfor potentielt kan bidrage til en øget børsnoteringsaktivitet på de øvrige nordiske markeder.
Original languageDanish
JournalNordisk Tidsskrift for Selskabsret
Volume21
Issue number2
Pages (from-to)35-55
Number of pages21
ISSN1399-140X
Publication statusPublished - 2019

Cite this

Blach, Catharina Thorseth ; Dueholm, Jens ; Rose, Caspar. / Effekten af Cornerstone-investorer ved børsnoteringer : Et empirisk studie. In: Nordisk Tidsskrift for Selskabsret. 2019 ; Vol. 21, No. 2. pp. 35-55.
@article{8c0277bd7aa7466982a8aeb042aacc07,
title = "Effekten af Cornerstone-investorer ved b{\o}rsnoteringer: Et empirisk studie",
abstract = "Forfatterne foretager en analyse af, hvad brugen af cornerstone-investorer har betydet for akt{\o}rerne p{\aa} det svenske b{\o}rsnoteringsmarked med det form{\aa}l at udlede, hvorvidt brugen af cornerstone-investorer kan v{\ae}re med til at supportere en {\o}get b{\o}rsnoteringsaktivitet p{\aa} de {\o}vrige nordiske markeder. Analysen finder frem til, at cornerstone-konceptet har v{\ae}ret en vigtig driver for det svenske b{\o}rsnoteringsmarked, idet konceptet har v{\ae}ret med til at addressere nogle af de bekymringer, der f{\o}rhen herskede blandt akt{\o}rerne rundt om en b{\o}rsnotering, hvor s{\ae}rligt en {\o}get transaktionssikkerhed har v{\ae}ret af betydnin gfor udstederne, mens investorerne har draget fordel af den garanterede og v{\ae}sentlige allokering, der f{\o}lger med en cornerstone-forpligtelse. Det vises endvidere, at det initiale afkast p{\aa} f{\o}rste handelsdag generelt er signifikant h{\o}jere, n{\aa}r der anvendes cornerstone-investorer, mens der p{\aa} l{\ae}ngere sigt ikke ses nogen signifikant forskel i afkastene. P{\aa} baggrund af analyserne er det forfatternes vurdering, at der generelt er mange positive elementer forbundet med anvendelsen af cornerstone-investorer for de forskellige akt{\o}rer, og at det derfor potentielt kan bidrage til en {\o}get b{\o}rsnoteringsaktivitet p{\aa} de {\o}vrige nordiske markeder.",
author = "Blach, {Catharina Thorseth} and Jens Dueholm and Caspar Rose",
year = "2019",
language = "Dansk",
volume = "21",
pages = "35--55",
journal = "Nordisk Tidsskrift for Selskabsret",
issn = "1399-140X",
publisher = "Dj{\o}f Forlag",
number = "2",

}

Effekten af Cornerstone-investorer ved børsnoteringer : Et empirisk studie. / Blach, Catharina Thorseth; Dueholm, Jens; Rose, Caspar.

In: Nordisk Tidsskrift for Selskabsret, Vol. 21, No. 2, 2019, p. 35-55.

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

TY - JOUR

T1 - Effekten af Cornerstone-investorer ved børsnoteringer

T2 - Et empirisk studie

AU - Blach, Catharina Thorseth

AU - Dueholm, Jens

AU - Rose, Caspar

PY - 2019

Y1 - 2019

N2 - Forfatterne foretager en analyse af, hvad brugen af cornerstone-investorer har betydet for aktørerne på det svenske børsnoteringsmarked med det formål at udlede, hvorvidt brugen af cornerstone-investorer kan være med til at supportere en øget børsnoteringsaktivitet på de øvrige nordiske markeder. Analysen finder frem til, at cornerstone-konceptet har været en vigtig driver for det svenske børsnoteringsmarked, idet konceptet har været med til at addressere nogle af de bekymringer, der førhen herskede blandt aktørerne rundt om en børsnotering, hvor særligt en øget transaktionssikkerhed har været af betydnin gfor udstederne, mens investorerne har draget fordel af den garanterede og væsentlige allokering, der følger med en cornerstone-forpligtelse. Det vises endvidere, at det initiale afkast på første handelsdag generelt er signifikant højere, når der anvendes cornerstone-investorer, mens der på længere sigt ikke ses nogen signifikant forskel i afkastene. På baggrund af analyserne er det forfatternes vurdering, at der generelt er mange positive elementer forbundet med anvendelsen af cornerstone-investorer for de forskellige aktører, og at det derfor potentielt kan bidrage til en øget børsnoteringsaktivitet på de øvrige nordiske markeder.

AB - Forfatterne foretager en analyse af, hvad brugen af cornerstone-investorer har betydet for aktørerne på det svenske børsnoteringsmarked med det formål at udlede, hvorvidt brugen af cornerstone-investorer kan være med til at supportere en øget børsnoteringsaktivitet på de øvrige nordiske markeder. Analysen finder frem til, at cornerstone-konceptet har været en vigtig driver for det svenske børsnoteringsmarked, idet konceptet har været med til at addressere nogle af de bekymringer, der førhen herskede blandt aktørerne rundt om en børsnotering, hvor særligt en øget transaktionssikkerhed har været af betydnin gfor udstederne, mens investorerne har draget fordel af den garanterede og væsentlige allokering, der følger med en cornerstone-forpligtelse. Det vises endvidere, at det initiale afkast på første handelsdag generelt er signifikant højere, når der anvendes cornerstone-investorer, mens der på længere sigt ikke ses nogen signifikant forskel i afkastene. På baggrund af analyserne er det forfatternes vurdering, at der generelt er mange positive elementer forbundet med anvendelsen af cornerstone-investorer for de forskellige aktører, og at det derfor potentielt kan bidrage til en øget børsnoteringsaktivitet på de øvrige nordiske markeder.

UR - https://sfx-45cbs.hosted.exlibrisgroup.com/45cbs?url_ver=Z39.88-2004&url_ctx_fmt=info:ofi/fmt:kev:mtx:ctx&ctx_enc=info:ofi/enc:UTF-8&ctx_ver=Z39.88-2004&rfr_id=info:sid/sfxit.com:azlist&sfx.ignore_date_threshold=1&rft.object_id=110978984568321&rft.object_portfolio_id=&svc.holdings=yes&svc.fulltext=yes

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 21

SP - 35

EP - 55

JO - Nordisk Tidsskrift for Selskabsret

JF - Nordisk Tidsskrift for Selskabsret

SN - 1399-140X

IS - 2

ER -