Dystre tanker om Design Thinking: Common sense sat på formel?

Research output: Other contributionNet publication - Internet publicationCommunication

Abstract

Ofte hører man begrebet ”Design Thinking” (eller DT) brugt om en særligt kreativ metode, der kan få selv de mest konservative virksomheder til at tænke innovativt, entreprenant og bare helt ud af boksen. Man ser måske for sit indre blik noget, der minder om de utallige stockphotos med nydeligt klædte konsulenter, der, med skjorteærmerne rullet op, klæber post-its på et whiteboard, tegner fine runde modeller med masser af pile eller skitserer customer journeys og kulørte business model-canvasser. Men er design thinking måske bare common sense sat på formel og solgt som konsulentydelse? Er det bare intellektuelt dovenskab, der får os til at tro på historien om design thinking som dels en mindre revolution og dels et belejligt quickfix, der sætter innovation, disruption og drømmen om at være først med ’The Next Big Thing’ på agendaen i direktionslokalerne?
Original languageDanish
Publication date25 Oct 2018
Place of PublicationKøbenhavn
PublisherKommunikationsforum
Publication statusPublished - 25 Oct 2018

Cite this

Bødker, M. (2018, Oct 25). Dystre tanker om Design Thinking: Common sense sat på formel? København: Kommunikationsforum.
@misc{7e7924230dc24a96ba69c27d8a09258d,
title = "Dystre tanker om Design Thinking: Common sense sat p{\aa} formel?",
abstract = "Ofte h{\o}rer man begrebet ”Design Thinking” (eller DT) brugt om en s{\ae}rligt kreativ metode, der kan f{\aa} selv de mest konservative virksomheder til at t{\ae}nke innovativt, entreprenant og bare helt ud af boksen. Man ser m{\aa}ske for sit indre blik noget, der minder om de utallige stockphotos med nydeligt kl{\ae}dte konsulenter, der, med skjorte{\ae}rmerne rullet op, kl{\ae}ber post-its p{\aa} et whiteboard, tegner fine runde modeller med masser af pile eller skitserer customer journeys og kul{\o}rte business model-canvasser. Men er design thinking m{\aa}ske bare common sense sat p{\aa} formel og solgt som konsulentydelse? Er det bare intellektuelt dovenskab, der f{\aa}r os til at tro p{\aa} historien om design thinking som dels en mindre revolution og dels et belejligt quickfix, der s{\ae}tter innovation, disruption og dr{\o}mmen om at v{\ae}re f{\o}rst med ’The Next Big Thing’ p{\aa} agendaen i direktionslokalerne?",
author = "Mads B{\o}dker",
year = "2018",
month = "10",
day = "25",
language = "Dansk",
publisher = "Kommunikationsforum",
address = "Danmark",
type = "Other",

}

Dystre tanker om Design Thinking : Common sense sat på formel? / Bødker, Mads.

København : Kommunikationsforum. 2018, Artikel.

Research output: Other contributionNet publication - Internet publicationCommunication

TY - ICOMM

T1 - Dystre tanker om Design Thinking

T2 - Common sense sat på formel?

AU - Bødker, Mads

PY - 2018/10/25

Y1 - 2018/10/25

N2 - Ofte hører man begrebet ”Design Thinking” (eller DT) brugt om en særligt kreativ metode, der kan få selv de mest konservative virksomheder til at tænke innovativt, entreprenant og bare helt ud af boksen. Man ser måske for sit indre blik noget, der minder om de utallige stockphotos med nydeligt klædte konsulenter, der, med skjorteærmerne rullet op, klæber post-its på et whiteboard, tegner fine runde modeller med masser af pile eller skitserer customer journeys og kulørte business model-canvasser. Men er design thinking måske bare common sense sat på formel og solgt som konsulentydelse? Er det bare intellektuelt dovenskab, der får os til at tro på historien om design thinking som dels en mindre revolution og dels et belejligt quickfix, der sætter innovation, disruption og drømmen om at være først med ’The Next Big Thing’ på agendaen i direktionslokalerne?

AB - Ofte hører man begrebet ”Design Thinking” (eller DT) brugt om en særligt kreativ metode, der kan få selv de mest konservative virksomheder til at tænke innovativt, entreprenant og bare helt ud af boksen. Man ser måske for sit indre blik noget, der minder om de utallige stockphotos med nydeligt klædte konsulenter, der, med skjorteærmerne rullet op, klæber post-its på et whiteboard, tegner fine runde modeller med masser af pile eller skitserer customer journeys og kulørte business model-canvasser. Men er design thinking måske bare common sense sat på formel og solgt som konsulentydelse? Er det bare intellektuelt dovenskab, der får os til at tro på historien om design thinking som dels en mindre revolution og dels et belejligt quickfix, der sætter innovation, disruption og drømmen om at være først med ’The Next Big Thing’ på agendaen i direktionslokalerne?

M3 - Udgivelser på nettet - Net-publikation

PB - Kommunikationsforum

CY - København

ER -