Drivkræfter i det europæiske samarbejde

  Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

  Abstract

  Det analyseres i artiklen, at den folkelige opbakning bag det europæiske samarbejde er svigtende. Samtidig er der også tegn på svigtende opbakning bag det europæiske projekt fra toneangivende europæiske eliter. Derimod kan det europæiske samarbejde føres videre alene gennem juridisk aktivisme. Hvis EF-domstolen vælger en vidtgående fortolkning af traktatbestemmelserne om ikke-diskrimination og om fri bevægelighed for varer, personer, tjenester og kapital, kan der formentlig gennemføres en fuldstændig harmonisering af alle regler inden for EU. Det er dog tvivlsomt, om dette i længden er holdbart.
  Original languageDanish
  JournalSamfundsøkonomen
  Volume23
  Issue number6
  Pages (from-to)8-11
  Number of pages4
  ISSN0108-3937
  Publication statusPublished - 2005

  Cite this

  @article{1f673f960b714d6aa13e9f935f5206e2,
  title = "Drivkr{\ae}fter i det europ{\ae}iske samarbejde",
  abstract = "Det analyseres i artiklen, at den folkelige opbakning bag det europ{\ae}iske samarbejde er svigtende. Samtidig er der ogs{\aa} tegn p{\aa} svigtende opbakning bag det europ{\ae}iske projekt fra toneangivende europ{\ae}iske eliter. Derimod kan det europ{\ae}iske samarbejde f{\o}res videre alene gennem juridisk aktivisme. Hvis EF-domstolen v{\ae}lger en vidtg{\aa}ende fortolkning af traktatbestemmelserne om ikke-diskrimination og om fri bev{\ae}gelighed for varer, personer, tjenester og kapital, kan der formentlig gennemf{\o}res en fuldst{\ae}ndig harmonisering af alle regler inden for EU. Det er dog tvivlsomt, om dette i l{\ae}ngden er holdbart.",
  author = "Finn {\O}strup",
  year = "2005",
  language = "Dansk",
  volume = "23",
  pages = "8--11",
  journal = "Samfunds{\o}konomen",
  issn = "0108-3937",
  publisher = "Dj{\o}f Forlag",
  number = "6",

  }

  Drivkræfter i det europæiske samarbejde. / Østrup, Finn.

  In: Samfundsøkonomen, Vol. 23, No. 6, 2005, p. 8-11.

  Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

  TY - JOUR

  T1 - Drivkræfter i det europæiske samarbejde

  AU - Østrup, Finn

  PY - 2005

  Y1 - 2005

  N2 - Det analyseres i artiklen, at den folkelige opbakning bag det europæiske samarbejde er svigtende. Samtidig er der også tegn på svigtende opbakning bag det europæiske projekt fra toneangivende europæiske eliter. Derimod kan det europæiske samarbejde føres videre alene gennem juridisk aktivisme. Hvis EF-domstolen vælger en vidtgående fortolkning af traktatbestemmelserne om ikke-diskrimination og om fri bevægelighed for varer, personer, tjenester og kapital, kan der formentlig gennemføres en fuldstændig harmonisering af alle regler inden for EU. Det er dog tvivlsomt, om dette i længden er holdbart.

  AB - Det analyseres i artiklen, at den folkelige opbakning bag det europæiske samarbejde er svigtende. Samtidig er der også tegn på svigtende opbakning bag det europæiske projekt fra toneangivende europæiske eliter. Derimod kan det europæiske samarbejde føres videre alene gennem juridisk aktivisme. Hvis EF-domstolen vælger en vidtgående fortolkning af traktatbestemmelserne om ikke-diskrimination og om fri bevægelighed for varer, personer, tjenester og kapital, kan der formentlig gennemføres en fuldstændig harmonisering af alle regler inden for EU. Det er dog tvivlsomt, om dette i længden er holdbart.

  UR - https://sfx-45cbs.hosted.exlibrisgroup.com/45cbs?url_ver=Z39.88-2004&url_ctx_fmt=info:ofi/fmt:kev:mtx:ctx&ctx_enc=info:ofi/enc:UTF-8&ctx_ver=Z39.88-2004&rfr_id=info:sid/sfxit.com:azlist&sfx.ignore_date_threshold=1&rft.object_id=110978984073919&rft.object_portfolio_id=&svc.holdings=yes&svc.fulltext=yes

  M3 - Tidsskriftartikel

  VL - 23

  SP - 8

  EP - 11

  JO - Samfundsøkonomen

  JF - Samfundsøkonomen

  SN - 0108-3937

  IS - 6

  ER -