Direktørlønninger og betydningen af korrekt benchmarking

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

Abstract

Artiklen viser vigtigheden af, at benchmarking af direktørlønninger foretages under hensyntagen til især virksomhedens størrelse og type. Betydningen illustreres ved at analysere to ofte fremførte påstande om, at direktørlønningerne i danske virksomheder er steget kraftigt de seneste år og om, at direktørlønningerne i danske virksomheder er lavere end i vores nabolande. Udover at sætte spørgsmålstegn ved disse påstande, så er resultaterne relevante i forhold til at sikre en mere kvalificeret og nuanceret forståelse af niveau og sammensætning af direktørlønninger i danske virksomheder.
Original languageDanish
JournalFinans/Invest
Issue number6
Pages (from-to)12-16
Number of pages5
ISSN0106-1798
Publication statusPublished - Dec 2019

Cite this

@article{47090f09a57e47e6a0bad13de533e7b4,
title = "Direkt{\o}rl{\o}nninger og betydningen af korrekt benchmarking",
abstract = "Artiklen viser vigtigheden af, at benchmarking af direkt{\o}rl{\o}nninger foretages under hensyntagen til is{\ae}r virksomhedens st{\o}rrelse og type. Betydningen illustreres ved at analysere to ofte fremf{\o}rte p{\aa}stande om, at direkt{\o}rl{\o}nningerne i danske virksomheder er steget kraftigt de seneste {\aa}r og om, at direkt{\o}rl{\o}nningerne i danske virksomheder er lavere end i vores nabolande. Udover at s{\ae}tte sp{\o}rgsm{\aa}lstegn ved disse p{\aa}stande, s{\aa} er resultaterne relevante i forhold til at sikre en mere kvalificeret og nuanceret forst{\aa}else af niveau og sammens{\ae}tning af direkt{\o}rl{\o}nninger i danske virksomheder.",
author = "Bechmann, {Ken L.}",
year = "2019",
month = "12",
language = "Dansk",
pages = "12--16",
journal = "Finans/Invest",
issn = "0106-1798",
number = "6",

}

Direktørlønninger og betydningen af korrekt benchmarking. / Bechmann, Ken L.

In: Finans/Invest, No. 6, 12.2019, p. 12-16.

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

TY - JOUR

T1 - Direktørlønninger og betydningen af korrekt benchmarking

AU - Bechmann, Ken L.

PY - 2019/12

Y1 - 2019/12

N2 - Artiklen viser vigtigheden af, at benchmarking af direktørlønninger foretages under hensyntagen til især virksomhedens størrelse og type. Betydningen illustreres ved at analysere to ofte fremførte påstande om, at direktørlønningerne i danske virksomheder er steget kraftigt de seneste år og om, at direktørlønningerne i danske virksomheder er lavere end i vores nabolande. Udover at sætte spørgsmålstegn ved disse påstande, så er resultaterne relevante i forhold til at sikre en mere kvalificeret og nuanceret forståelse af niveau og sammensætning af direktørlønninger i danske virksomheder.

AB - Artiklen viser vigtigheden af, at benchmarking af direktørlønninger foretages under hensyntagen til især virksomhedens størrelse og type. Betydningen illustreres ved at analysere to ofte fremførte påstande om, at direktørlønningerne i danske virksomheder er steget kraftigt de seneste år og om, at direktørlønningerne i danske virksomheder er lavere end i vores nabolande. Udover at sætte spørgsmålstegn ved disse påstande, så er resultaterne relevante i forhold til at sikre en mere kvalificeret og nuanceret forståelse af niveau og sammensætning af direktørlønninger i danske virksomheder.

UR - https://sfx-45cbs.hosted.exlibrisgroup.com/45cbs?url_ver=Z39.88-2004&url_ctx_fmt=info:ofi/fmt:kev:mtx:ctx&ctx_enc=info:ofi/enc:UTF-8&ctx_ver=Z39.88-2004&rfr_id=info:sid/sfxit.com:azlist&sfx.ignore_date_threshold=1&rft.object_id=1000000000378556&rft.object_portfolio_id=&svc.holdings=yes&svc.fulltext=yes

M3 - Tidsskriftartikel

SP - 12

EP - 16

JO - Finans/Invest

JF - Finans/Invest

SN - 0106-1798

IS - 6

ER -