Differentieret pensionsalder

Svend E. Hougaard Jensen, Niels Lynggård Hansen

Research output: Other contributionNet publication - Internet publicationCommunication

Abstract

Levealderen er steget vedvarende i vores del af verden igennem århundreder, og der er ikke klare tegn på, at det er ved at ophøre. Hvor faldende børnedødelighed tidligere var en vigtig faktor, skyldes fremgangen i de seneste årtier ikke mindst, at ældre lever længere. Danmark står derfor ligesom de fleste andre udviklede lande over for en aldrende befolkning. Det sætter de offentlige finanser under pres. Holdbare offentlige finanser under de gældende demografiske forudsigelser forudsætter, at der gennemføres reformer – enten skal vi arbejde længere, eller også skal vi sætte ambitionsniveauet i velfærdsstaterne ned.
Original languageDanish
Publication date16 Aug 2019
Place of PublicationFrederiksberg
PublisherPeRCent, Copenhagen Business School
Publication statusPublished - 16 Aug 2019

Cite this

Hougaard Jensen, S. E., & Lynggård Hansen, N. (2019, Aug 16). Differentieret pensionsalder. Frederiksberg: PeRCent, Copenhagen Business School.
Hougaard Jensen, Svend E. ; Lynggård Hansen, Niels. / Differentieret pensionsalder. 2019. Frederiksberg : PeRCent, Copenhagen Business School.
@misc{9b877d811c474eb5bfb83059710d406e,
title = "Differentieret pensionsalder",
abstract = "Levealderen er steget vedvarende i vores del af verden igennem {\aa}rhundreder, og der er ikke klare tegn p{\aa}, at det er ved at oph{\o}re. Hvor faldende b{\o}rned{\o}delighed tidligere var en vigtig faktor, skyldes fremgangen i de seneste {\aa}rtier ikke mindst, at {\ae}ldre lever l{\ae}ngere. Danmark st{\aa}r derfor ligesom de fleste andre udviklede lande over for en aldrende befolkning. Det s{\ae}tter de offentlige finanser under pres. Holdbare offentlige finanser under de g{\ae}ldende demografiske forudsigelser foruds{\ae}tter, at der gennemf{\o}res reformer – enten skal vi arbejde l{\ae}ngere, eller ogs{\aa} skal vi s{\ae}tte ambitionsniveauet i velf{\ae}rdsstaterne ned.",
author = "{Hougaard Jensen}, {Svend E.} and {Lyngg{\aa}rd Hansen}, Niels",
year = "2019",
month = "8",
day = "16",
language = "Dansk",
publisher = "PeRCent, Copenhagen Business School",
type = "Other",

}

Hougaard Jensen, SE & Lynggård Hansen, N 2019, Differentieret pensionsalder. PeRCent, Copenhagen Business School, Frederiksberg.

Differentieret pensionsalder. / Hougaard Jensen, Svend E.; Lynggård Hansen, Niels.

Frederiksberg : PeRCent, Copenhagen Business School. 2019, Comment.

Research output: Other contributionNet publication - Internet publicationCommunication

TY - ICOMM

T1 - Differentieret pensionsalder

AU - Hougaard Jensen, Svend E.

AU - Lynggård Hansen, Niels

PY - 2019/8/16

Y1 - 2019/8/16

N2 - Levealderen er steget vedvarende i vores del af verden igennem århundreder, og der er ikke klare tegn på, at det er ved at ophøre. Hvor faldende børnedødelighed tidligere var en vigtig faktor, skyldes fremgangen i de seneste årtier ikke mindst, at ældre lever længere. Danmark står derfor ligesom de fleste andre udviklede lande over for en aldrende befolkning. Det sætter de offentlige finanser under pres. Holdbare offentlige finanser under de gældende demografiske forudsigelser forudsætter, at der gennemføres reformer – enten skal vi arbejde længere, eller også skal vi sætte ambitionsniveauet i velfærdsstaterne ned.

AB - Levealderen er steget vedvarende i vores del af verden igennem århundreder, og der er ikke klare tegn på, at det er ved at ophøre. Hvor faldende børnedødelighed tidligere var en vigtig faktor, skyldes fremgangen i de seneste årtier ikke mindst, at ældre lever længere. Danmark står derfor ligesom de fleste andre udviklede lande over for en aldrende befolkning. Det sætter de offentlige finanser under pres. Holdbare offentlige finanser under de gældende demografiske forudsigelser forudsætter, at der gennemføres reformer – enten skal vi arbejde længere, eller også skal vi sætte ambitionsniveauet i velfærdsstaterne ned.

M3 - Udgivelser på nettet - Net-publikation

PB - PeRCent, Copenhagen Business School

CY - Frederiksberg

ER -