“Det løber mig koldt ned ad ryggen”: Hjemsøgte øjeblikke i organisatorisk praksis

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

Abstract

Denne artikel zoomer helt tæt ind på de øjeblikke i organisatorisk praksis, hvor ledere pludselig kommer til at tvivle på de politikker og strategier, de ellers normalt arbejder hårdt for at gennemføre. Ved hjælp af tre forskellige teoretiske inspirationer udvikler jeg en analytik til at belyse, hvad jeg kalder for hjemsøgte øjeblikke. Disse er øjeblikke, hvor et strategisk narrativ bryder sammen, og ledere begynder at overveje de større politiske implikationer af deres arbejde. Artiklens empiri er tre mindre scener fra et seminar for skoleledere i en dansk kommune. Jeg viser, hvordan en gruppe af ledere midt i en samtale, der ellers var designet til at styrke deres evne til at implementere en ny kommunal evalueringsstrategi, pludselig ser denne strategi i et nyt foruroligende lys. Lederne begynder at overveje afledte konsekvenser af denne strategi for børn og unge i fremtiden. Formålet med artiklen er at give en teoretisk og analytisk forståelse af de øjeblikke, hvor den meningsskabelse, som strategiske narrativer søger at installere, bryder sammen, og hvordan der, selv i en tid med stort pres på at skabe forandring, pludselig er andre hensyn og overvejelser, der presser sig på.
Original languageDanish
JournalPublic Governance Research
Volume3
Pages (from-to)53-68
Number of pages16
ISSN2445-5377
DOIs
Publication statusPublished - 2017

Cite this

@article{904c307e0d8d4893b1d29cf426349068,
title = "“Det l{\o}ber mig koldt ned ad ryggen”: Hjems{\o}gte {\o}jeblikke i organisatorisk praksis",
abstract = "Denne artikel zoomer helt t{\ae}t ind p{\aa} de {\o}jeblikke i organisatorisk praksis, hvor ledere pludselig kommer til at tvivle p{\aa} de politikker og strategier, de ellers normalt arbejder h{\aa}rdt for at gennemf{\o}re. Ved hj{\ae}lp af tre forskellige teoretiske inspirationer udvikler jeg en analytik til at belyse, hvad jeg kalder for hjems{\o}gte {\o}jeblikke. Disse er {\o}jeblikke, hvor et strategisk narrativ bryder sammen, og ledere begynder at overveje de st{\o}rre politiske implikationer af deres arbejde. Artiklens empiri er tre mindre scener fra et seminar for skoleledere i en dansk kommune. Jeg viser, hvordan en gruppe af ledere midt i en samtale, der ellers var designet til at styrke deres evne til at implementere en ny kommunal evalueringsstrategi, pludselig ser denne strategi i et nyt foruroligende lys. Lederne begynder at overveje afledte konsekvenser af denne strategi for b{\o}rn og unge i fremtiden. Form{\aa}let med artiklen er at give en teoretisk og analytisk forst{\aa}else af de {\o}jeblikke, hvor den meningsskabelse, som strategiske narrativer s{\o}ger at installere, bryder sammen, og hvordan der, selv i en tid med stort pres p{\aa} at skabe forandring, pludselig er andre hensyn og overvejelser, der presser sig p{\aa}.",
keywords = "Strategi, Etik, Ledelse, Forandring, Personligt lederskab, Ledelse af professionelle",
author = "Pors, {Justine Gr{\o}nb{\ae}k}",
year = "2017",
doi = "10.22439/pgr.v3i0.5434",
language = "Dansk",
volume = "3",
pages = "53--68",
journal = "Public Governance Research",
issn = "2445-5377",
publisher = "Copenhagen Business School",

}

“Det løber mig koldt ned ad ryggen” : Hjemsøgte øjeblikke i organisatorisk praksis. / Pors, Justine Grønbæk.

In: Public Governance Research, Vol. 3, 2017, p. 53-68.

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

TY - JOUR

T1 - “Det løber mig koldt ned ad ryggen”

T2 - Hjemsøgte øjeblikke i organisatorisk praksis

AU - Pors, Justine Grønbæk

PY - 2017

Y1 - 2017

N2 - Denne artikel zoomer helt tæt ind på de øjeblikke i organisatorisk praksis, hvor ledere pludselig kommer til at tvivle på de politikker og strategier, de ellers normalt arbejder hårdt for at gennemføre. Ved hjælp af tre forskellige teoretiske inspirationer udvikler jeg en analytik til at belyse, hvad jeg kalder for hjemsøgte øjeblikke. Disse er øjeblikke, hvor et strategisk narrativ bryder sammen, og ledere begynder at overveje de større politiske implikationer af deres arbejde. Artiklens empiri er tre mindre scener fra et seminar for skoleledere i en dansk kommune. Jeg viser, hvordan en gruppe af ledere midt i en samtale, der ellers var designet til at styrke deres evne til at implementere en ny kommunal evalueringsstrategi, pludselig ser denne strategi i et nyt foruroligende lys. Lederne begynder at overveje afledte konsekvenser af denne strategi for børn og unge i fremtiden. Formålet med artiklen er at give en teoretisk og analytisk forståelse af de øjeblikke, hvor den meningsskabelse, som strategiske narrativer søger at installere, bryder sammen, og hvordan der, selv i en tid med stort pres på at skabe forandring, pludselig er andre hensyn og overvejelser, der presser sig på.

AB - Denne artikel zoomer helt tæt ind på de øjeblikke i organisatorisk praksis, hvor ledere pludselig kommer til at tvivle på de politikker og strategier, de ellers normalt arbejder hårdt for at gennemføre. Ved hjælp af tre forskellige teoretiske inspirationer udvikler jeg en analytik til at belyse, hvad jeg kalder for hjemsøgte øjeblikke. Disse er øjeblikke, hvor et strategisk narrativ bryder sammen, og ledere begynder at overveje de større politiske implikationer af deres arbejde. Artiklens empiri er tre mindre scener fra et seminar for skoleledere i en dansk kommune. Jeg viser, hvordan en gruppe af ledere midt i en samtale, der ellers var designet til at styrke deres evne til at implementere en ny kommunal evalueringsstrategi, pludselig ser denne strategi i et nyt foruroligende lys. Lederne begynder at overveje afledte konsekvenser af denne strategi for børn og unge i fremtiden. Formålet med artiklen er at give en teoretisk og analytisk forståelse af de øjeblikke, hvor den meningsskabelse, som strategiske narrativer søger at installere, bryder sammen, og hvordan der, selv i en tid med stort pres på at skabe forandring, pludselig er andre hensyn og overvejelser, der presser sig på.

KW - Strategi

KW - Etik

KW - Ledelse

KW - Forandring

KW - Personligt lederskab

KW - Ledelse af professionelle

U2 - 10.22439/pgr.v3i0.5434

DO - 10.22439/pgr.v3i0.5434

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 3

SP - 53

EP - 68

JO - Public Governance Research

JF - Public Governance Research

SN - 2445-5377

ER -