Det afviste manuskript i Ajos-debatten

Research output: Working paperResearch

4 Downloads (Pure)

Abstract

Den 6.12.2016 afsagde Højesteret dom i Ajos-sagen. Dommen er kontroversiel og har givet anledning til megen debat i det juridiske fagmiljø, både ved mundtlige debatarrangementer, bl.a. i Karnovs og Dansk Forening for Europarets regi, og i artikler.
Nedenstående manus - Højesteret begår traktatbrud – om Højesterets dom i Ajos-sagen, der er kritisk over for højesteretsdommen, blev den 20.12.2016 sendt til Ugeskrift for Retsvæsen, men det blev den 29.12.2016 afvist af redaktørerne. I februar 2017 publicerede Ugeskriftet en artikel af Jens Kristiansen: Grænser for EU-rettens umiddelbare anvendelighed i dansk ret – Om Højesterets dom i Ajos-sagen, U 2017, B 75, der er stærkt positiv over for
Højesterets dom. Der er ved at blive trykt et par artikler om dommen, se Ruth Nielsen and Christina D. Tvarnø: Danish Supreme Court infringes the EU Treaties by its ruling in the Ajos case, der vil blive trykt i ERT (Europarättsligt Tidskrift) 2017 No 2 og Mikael Rask Madsen, Henrik Palmer Olsen and Urska Sadl: Competing Supremacies and Clashing Institutional Rationalities: The Danish Supreme Court’s Decision in the Ajos Case and the National Limits of Judicial Cooperation, der vil blive trykt i European Law Journal No 1 2017. Der er yderligere artikler på vej.
I betragtning af den omfattende debat, Højesterets dom har givet anledning til, finder vi, at alle, der er interesserede, bør have mulighed for at læse alle synspunkter, der har været fremsat. Vi publicerer derfor den af Ugeskriftet afviste artikel på CBSOpenAccess uden ændringer i forhold til det manus, der den 20.12.2016 blev sendt til Ugeskriftet.
Original languageDanish
Place of PublicationFrederiksberg
PublisherCopenhagen Business School, CBS
Number of pages13
Publication statusPublished - 2017

Cite this

Nielsen, R., & Tvarnø, C. D. (2017). Det afviste manuskript i Ajos-debatten. Frederiksberg: Copenhagen Business School, CBS.
Nielsen, Ruth ; Tvarnø, Christina D. / Det afviste manuskript i Ajos-debatten. Frederiksberg : Copenhagen Business School, CBS, 2017.
@techreport{a3e33b23732c428e96f2bfbdab0350ed,
title = "Det afviste manuskript i Ajos-debatten",
abstract = "Den 6.12.2016 afsagde H{\o}jesteret dom i Ajos-sagen. Dommen er kontroversiel og har givet anledning til megen debat i det juridiske fagmilj{\o}, b{\aa}de ved mundtlige debatarrangementer, bl.a. i Karnovs og Dansk Forening for Europarets regi, og i artikler. Nedenst{\aa}ende manus - H{\o}jesteret beg{\aa}r traktatbrud – om H{\o}jesterets dom i Ajos-sagen, der er kritisk over for h{\o}jesteretsdommen, blev den 20.12.2016 sendt til Ugeskrift for Retsv{\ae}sen, men det blev den 29.12.2016 afvist af redakt{\o}rerne. I februar 2017 publicerede Ugeskriftet en artikel af Jens Kristiansen: Gr{\ae}nser for EU-rettens umiddelbare anvendelighed i dansk ret – Om H{\o}jesterets dom i Ajos-sagen, U 2017, B 75, der er st{\ae}rkt positiv over for H{\o}jesterets dom. Der er ved at blive trykt et par artikler om dommen, se Ruth Nielsen and Christina D. Tvarn{\o}: Danish Supreme Court infringes the EU Treaties by its ruling in the Ajos case, der vil blive trykt i ERT (Europar{\"a}ttsligt Tidskrift) 2017 No 2 og Mikael Rask Madsen, Henrik Palmer Olsen and Urska Sadl: Competing Supremacies and Clashing Institutional Rationalities: The Danish Supreme Court’s Decision in the Ajos Case and the National Limits of Judicial Cooperation, der vil blive trykt i European Law Journal No 1 2017. Der er yderligere artikler p{\aa} vej. I betragtning af den omfattende debat, H{\o}jesterets dom har givet anledning til, finder vi, at alle, der er interesserede, b{\o}r have mulighed for at l{\ae}se alle synspunkter, der har v{\ae}ret fremsat. Vi publicerer derfor den af Ugeskriftet afviste artikel p{\aa} CBSOpenAccess uden {\ae}ndringer i forhold til det manus, der den 20.12.2016 blev sendt til Ugeskriftet.",
author = "Ruth Nielsen and Tvarn{\o}, {Christina D.}",
year = "2017",
language = "Dansk",
publisher = "Copenhagen Business School, CBS",
address = "Danmark",
type = "WorkingPaper",
institution = "Copenhagen Business School, CBS",

}

Nielsen, R & Tvarnø, CD 2017 'Det afviste manuskript i Ajos-debatten' Copenhagen Business School, CBS, Frederiksberg.

Det afviste manuskript i Ajos-debatten. / Nielsen, Ruth; Tvarnø, Christina D.

Frederiksberg : Copenhagen Business School, CBS, 2017.

Research output: Working paperResearch

TY - UNPB

T1 - Det afviste manuskript i Ajos-debatten

AU - Nielsen, Ruth

AU - Tvarnø, Christina D.

PY - 2017

Y1 - 2017

N2 - Den 6.12.2016 afsagde Højesteret dom i Ajos-sagen. Dommen er kontroversiel og har givet anledning til megen debat i det juridiske fagmiljø, både ved mundtlige debatarrangementer, bl.a. i Karnovs og Dansk Forening for Europarets regi, og i artikler. Nedenstående manus - Højesteret begår traktatbrud – om Højesterets dom i Ajos-sagen, der er kritisk over for højesteretsdommen, blev den 20.12.2016 sendt til Ugeskrift for Retsvæsen, men det blev den 29.12.2016 afvist af redaktørerne. I februar 2017 publicerede Ugeskriftet en artikel af Jens Kristiansen: Grænser for EU-rettens umiddelbare anvendelighed i dansk ret – Om Højesterets dom i Ajos-sagen, U 2017, B 75, der er stærkt positiv over for Højesterets dom. Der er ved at blive trykt et par artikler om dommen, se Ruth Nielsen and Christina D. Tvarnø: Danish Supreme Court infringes the EU Treaties by its ruling in the Ajos case, der vil blive trykt i ERT (Europarättsligt Tidskrift) 2017 No 2 og Mikael Rask Madsen, Henrik Palmer Olsen and Urska Sadl: Competing Supremacies and Clashing Institutional Rationalities: The Danish Supreme Court’s Decision in the Ajos Case and the National Limits of Judicial Cooperation, der vil blive trykt i European Law Journal No 1 2017. Der er yderligere artikler på vej. I betragtning af den omfattende debat, Højesterets dom har givet anledning til, finder vi, at alle, der er interesserede, bør have mulighed for at læse alle synspunkter, der har været fremsat. Vi publicerer derfor den af Ugeskriftet afviste artikel på CBSOpenAccess uden ændringer i forhold til det manus, der den 20.12.2016 blev sendt til Ugeskriftet.

AB - Den 6.12.2016 afsagde Højesteret dom i Ajos-sagen. Dommen er kontroversiel og har givet anledning til megen debat i det juridiske fagmiljø, både ved mundtlige debatarrangementer, bl.a. i Karnovs og Dansk Forening for Europarets regi, og i artikler. Nedenstående manus - Højesteret begår traktatbrud – om Højesterets dom i Ajos-sagen, der er kritisk over for højesteretsdommen, blev den 20.12.2016 sendt til Ugeskrift for Retsvæsen, men det blev den 29.12.2016 afvist af redaktørerne. I februar 2017 publicerede Ugeskriftet en artikel af Jens Kristiansen: Grænser for EU-rettens umiddelbare anvendelighed i dansk ret – Om Højesterets dom i Ajos-sagen, U 2017, B 75, der er stærkt positiv over for Højesterets dom. Der er ved at blive trykt et par artikler om dommen, se Ruth Nielsen and Christina D. Tvarnø: Danish Supreme Court infringes the EU Treaties by its ruling in the Ajos case, der vil blive trykt i ERT (Europarättsligt Tidskrift) 2017 No 2 og Mikael Rask Madsen, Henrik Palmer Olsen and Urska Sadl: Competing Supremacies and Clashing Institutional Rationalities: The Danish Supreme Court’s Decision in the Ajos Case and the National Limits of Judicial Cooperation, der vil blive trykt i European Law Journal No 1 2017. Der er yderligere artikler på vej. I betragtning af den omfattende debat, Højesterets dom har givet anledning til, finder vi, at alle, der er interesserede, bør have mulighed for at læse alle synspunkter, der har været fremsat. Vi publicerer derfor den af Ugeskriftet afviste artikel på CBSOpenAccess uden ændringer i forhold til det manus, der den 20.12.2016 blev sendt til Ugeskriftet.

M3 - Working paper

BT - Det afviste manuskript i Ajos-debatten

PB - Copenhagen Business School, CBS

CY - Frederiksberg

ER -

Nielsen R, Tvarnø CD. Det afviste manuskript i Ajos-debatten. Frederiksberg: Copenhagen Business School, CBS. 2017.