Der er tværsektorielle samarbejdsproblemer i psykiatrien

Elisabeth Naima Mikkelsen, Anne Petersen, Anne Marie Lyager Kaae, Helle Petersen

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

Abstract

Mennesker med svære sindslidelser og andre komplekse sociale problemstillinger er i deres behandlingsforløb ofte i kontakt med både kommune og region. Da medarbejdere fra både kommunen og regionen fungerer som vigtige aktører i de sindslidendes behandlings-og støtteforløb, har et godt samarbejde mellem disse to sektorer stor betydning for de sindslidendes generelle psykiske og sociale velbefindende. Formålet med denne kvalitative artikel var at undersøge, hvad problemerne i sektorsamarbejdet mellem behandlings-og socialpsykiatrien i henholdsvis Region Hovedstaden og Københavns Kommune handler om, og hvilke løsninger og tiltag der kan bedre samarbejdsproblemerne og skabe et mere sammenhængende behandlings-og støtteforløb for de berørte sindslidende.
Original languageDanish
JournalUgeskrift for Laeger
Volume175
Issue number40
Pages (from-to)2342
ISSN0041-5782
Publication statusPublished - 30 Sep 2013

Bibliographical note

Danish edited version of article published in Danish Medical Journal (2013), vol. 60, no. 9, pp. 4707-4712

Cite this

Mikkelsen, E. N., Petersen, A., Kaae, A. M. L., & Petersen, H. (2013). Der er tværsektorielle samarbejdsproblemer i psykiatrien. Ugeskrift for Laeger, 175(40), 2342.
Mikkelsen, Elisabeth Naima ; Petersen, Anne ; Kaae, Anne Marie Lyager ; Petersen, Helle. / Der er tværsektorielle samarbejdsproblemer i psykiatrien. In: Ugeskrift for Laeger. 2013 ; Vol. 175, No. 40. pp. 2342.
@article{0681721fec394822aa7d2e1c4324611d,
title = "Der er tv{\ae}rsektorielle samarbejdsproblemer i psykiatrien",
abstract = "Mennesker med sv{\ae}re sindslidelser og andre komplekse sociale problemstillinger er i deres behandlingsforl{\o}b ofte i kontakt med b{\aa}de kommune og region. Da medarbejdere fra b{\aa}de kommunen og regionen fungerer som vigtige akt{\o}rer i de sindslidendes behandlings-og st{\o}tteforl{\o}b, har et godt samarbejde mellem disse to sektorer stor betydning for de sindslidendes generelle psykiske og sociale velbefindende. Form{\aa}let med denne kvalitative artikel var at unders{\o}ge, hvad problemerne i sektorsamarbejdet mellem behandlings-og socialpsykiatrien i henholdsvis Region Hovedstaden og K{\o}benhavns Kommune handler om, og hvilke l{\o}sninger og tiltag der kan bedre samarbejdsproblemerne og skabe et mere sammenh{\ae}ngende behandlings-og st{\o}tteforl{\o}b for de ber{\o}rte sindslidende.",
author = "Mikkelsen, {Elisabeth Naima} and Anne Petersen and Kaae, {Anne Marie Lyager} and Helle Petersen",
note = "Dansk bearbejdning af artikel publiceret i Danish Medical Journal (2013), vol. 60, no. 9, pp. 4707-4712",
year = "2013",
month = "9",
day = "30",
language = "Dansk",
volume = "175",
pages = "2342",
journal = "Ugeskrift for Laeger",
issn = "0041-5782",
publisher = "Almindelige Danske Laegeforening",
number = "40",

}

Mikkelsen, EN, Petersen, A, Kaae, AML & Petersen, H 2013, 'Der er tværsektorielle samarbejdsproblemer i psykiatrien', Ugeskrift for Laeger, vol. 175, no. 40, pp. 2342.

Der er tværsektorielle samarbejdsproblemer i psykiatrien. / Mikkelsen, Elisabeth Naima; Petersen, Anne; Kaae, Anne Marie Lyager ; Petersen, Helle.

In: Ugeskrift for Laeger, Vol. 175, No. 40, 30.09.2013, p. 2342.

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

TY - JOUR

T1 - Der er tværsektorielle samarbejdsproblemer i psykiatrien

AU - Mikkelsen, Elisabeth Naima

AU - Petersen, Anne

AU - Kaae, Anne Marie Lyager

AU - Petersen, Helle

N1 - Dansk bearbejdning af artikel publiceret i Danish Medical Journal (2013), vol. 60, no. 9, pp. 4707-4712

PY - 2013/9/30

Y1 - 2013/9/30

N2 - Mennesker med svære sindslidelser og andre komplekse sociale problemstillinger er i deres behandlingsforløb ofte i kontakt med både kommune og region. Da medarbejdere fra både kommunen og regionen fungerer som vigtige aktører i de sindslidendes behandlings-og støtteforløb, har et godt samarbejde mellem disse to sektorer stor betydning for de sindslidendes generelle psykiske og sociale velbefindende. Formålet med denne kvalitative artikel var at undersøge, hvad problemerne i sektorsamarbejdet mellem behandlings-og socialpsykiatrien i henholdsvis Region Hovedstaden og Københavns Kommune handler om, og hvilke løsninger og tiltag der kan bedre samarbejdsproblemerne og skabe et mere sammenhængende behandlings-og støtteforløb for de berørte sindslidende.

AB - Mennesker med svære sindslidelser og andre komplekse sociale problemstillinger er i deres behandlingsforløb ofte i kontakt med både kommune og region. Da medarbejdere fra både kommunen og regionen fungerer som vigtige aktører i de sindslidendes behandlings-og støtteforløb, har et godt samarbejde mellem disse to sektorer stor betydning for de sindslidendes generelle psykiske og sociale velbefindende. Formålet med denne kvalitative artikel var at undersøge, hvad problemerne i sektorsamarbejdet mellem behandlings-og socialpsykiatrien i henholdsvis Region Hovedstaden og Københavns Kommune handler om, og hvilke løsninger og tiltag der kan bedre samarbejdsproblemerne og skabe et mere sammenhængende behandlings-og støtteforløb for de berørte sindslidende.

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 175

SP - 2342

JO - Ugeskrift for Laeger

JF - Ugeskrift for Laeger

SN - 0041-5782

IS - 40

ER -

Mikkelsen EN, Petersen A, Kaae AML, Petersen H. Der er tværsektorielle samarbejdsproblemer i psykiatrien. Ugeskrift for Laeger. 2013 Sep 30;175(40):2342.