Den løbende rapportering til bestyrelsen om virksomhedens værdiskabelse

Ole Andersen, Vagn Sørensen, Thomas Plenborg

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

129 Downloads (Pure)

Abstract

Accounting is the language of business, and you have to learn it like a language…. To be successful at business, you have to understand the underlying financial values of the business.” (Buffet, 2003). En god rapportering til bestyrelsen tilsikrer, at der er fokus på værdiskabelsen, at der tales ét sprog i bestyrelsen, samt at alle omkring bordet har én opfattelse af fakta. Erfaringer fra praksis viser imidlertid, at der er variation i virksomheders rapportering om værdiskabelse. Det gælder både de finansielle og ikke-finansielle oplysninger, som medtages, hvor omfangsrig rapporteringen er, og med hvilken frekvens bestyrelsen modtager rapporteringen. Når vi søger inspiration i litteraturen, er det beskedent, hvad der er skrevet om emnet, og i eksempelvis anbefalinger for god selskabsledelse berøres emnet kun perifært. Vi forsøger derfor i denne artikel at adressere nogle af de overvejelser, bestyrelsen kan gøre sig ved tilrettelæggelse af dens rapportering om virksomhedens værdiskabelse.
Original languageDanish
JournalFinans/Invest
Issue number5
Pages (from-to)25-31
Number of pages7
ISSN0106-1798
Publication statusPublished - Oct 2018

Cite this

@article{bae37362a56e42a88e93e65116fb052c,
title = "Den l{\o}bende rapportering til bestyrelsen om virksomhedens v{\ae}rdiskabelse",
abstract = "”Accounting is the language of business, and you have to learn it like a language…. To be successful at business, you have to understand the underlying financial values of the business.” (Buffet, 2003). En god rapportering til bestyrelsen tilsikrer, at der er fokus p{\aa} v{\ae}rdiskabelsen, at der tales {\'e}t sprog i bestyrelsen, samt at alle omkring bordet har {\'e}n opfattelse af fakta. Erfaringer fra praksis viser imidlertid, at der er variation i virksomheders rapportering om v{\ae}rdiskabelse. Det g{\ae}lder b{\aa}de de finansielle og ikke-finansielle oplysninger, som medtages, hvor omfangsrig rapporteringen er, og med hvilken frekvens bestyrelsen modtager rapporteringen. N{\aa}r vi s{\o}ger inspiration i litteraturen, er det beskedent, hvad der er skrevet om emnet, og i eksempelvis anbefalinger for god selskabsledelse ber{\o}res emnet kun perif{\ae}rt. Vi fors{\o}ger derfor i denne artikel at adressere nogle af de overvejelser, bestyrelsen kan g{\o}re sig ved tilrettel{\ae}ggelse af dens rapportering om virksomhedens v{\ae}rdiskabelse.",
author = "Ole Andersen and Vagn S{\o}rensen and Thomas Plenborg",
year = "2018",
month = "10",
language = "Dansk",
pages = "25--31",
journal = "Finans/Invest",
issn = "0106-1798",
number = "5",

}

Den løbende rapportering til bestyrelsen om virksomhedens værdiskabelse. / Andersen, Ole; Sørensen, Vagn; Plenborg, Thomas.

In: Finans/Invest, No. 5, 10.2018, p. 25-31.

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

TY - JOUR

T1 - Den løbende rapportering til bestyrelsen om virksomhedens værdiskabelse

AU - Andersen, Ole

AU - Sørensen, Vagn

AU - Plenborg, Thomas

PY - 2018/10

Y1 - 2018/10

N2 - ”Accounting is the language of business, and you have to learn it like a language…. To be successful at business, you have to understand the underlying financial values of the business.” (Buffet, 2003). En god rapportering til bestyrelsen tilsikrer, at der er fokus på værdiskabelsen, at der tales ét sprog i bestyrelsen, samt at alle omkring bordet har én opfattelse af fakta. Erfaringer fra praksis viser imidlertid, at der er variation i virksomheders rapportering om værdiskabelse. Det gælder både de finansielle og ikke-finansielle oplysninger, som medtages, hvor omfangsrig rapporteringen er, og med hvilken frekvens bestyrelsen modtager rapporteringen. Når vi søger inspiration i litteraturen, er det beskedent, hvad der er skrevet om emnet, og i eksempelvis anbefalinger for god selskabsledelse berøres emnet kun perifært. Vi forsøger derfor i denne artikel at adressere nogle af de overvejelser, bestyrelsen kan gøre sig ved tilrettelæggelse af dens rapportering om virksomhedens værdiskabelse.

AB - ”Accounting is the language of business, and you have to learn it like a language…. To be successful at business, you have to understand the underlying financial values of the business.” (Buffet, 2003). En god rapportering til bestyrelsen tilsikrer, at der er fokus på værdiskabelsen, at der tales ét sprog i bestyrelsen, samt at alle omkring bordet har én opfattelse af fakta. Erfaringer fra praksis viser imidlertid, at der er variation i virksomheders rapportering om værdiskabelse. Det gælder både de finansielle og ikke-finansielle oplysninger, som medtages, hvor omfangsrig rapporteringen er, og med hvilken frekvens bestyrelsen modtager rapporteringen. Når vi søger inspiration i litteraturen, er det beskedent, hvad der er skrevet om emnet, og i eksempelvis anbefalinger for god selskabsledelse berøres emnet kun perifært. Vi forsøger derfor i denne artikel at adressere nogle af de overvejelser, bestyrelsen kan gøre sig ved tilrettelæggelse af dens rapportering om virksomhedens værdiskabelse.

UR - https://sfx-45cbs.hosted.exlibrisgroup.com/45cbs?url_ver=Z39.88-2004&url_ctx_fmt=info:ofi/fmt:kev:mtx:ctx&ctx_enc=info:ofi/enc:UTF-8&ctx_ver=Z39.88-2004&rfr_id=info:sid/sfxit.com:azlist&sfx.ignore_date_threshold=1&rft.object_id=1000000000378556&rft.object_portfolio_id=&svc.holdings=yes&svc.fulltext=yes

M3 - Tidsskriftartikel

SP - 25

EP - 31

JO - Finans/Invest

JF - Finans/Invest

SN - 0106-1798

IS - 5

ER -