Den Europæiske Bankunion: Udformning og argumenter

  Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

  Abstract

  I november 2014 overtager Den Europæiske Centralbank tilsynet med banker og andre kreditinstitutter i euro-området. Der vil endvidere som et led i en europæisk bankunion blive etableret en fælles procedure for håndtering af kriser i kreditinstitutter, ligesom der inden for bankunionen vil blive opbygget fælles ordninger, som skal finansiere udgifter ved bankkriser. Artiklen beskriver udformningen af bankunionen og giver en oversigt over de argumenter, der har været fremlagt for og mod bankunionen i den økonomiske litteratur og i den offentlige debat. I det næste nummer af Finans/Invest vil forfatteren bidrage med sin egen vurdering heraf og diskutere argumenterne for og mod en dansk deltagelse i bankunionen.
  Original languageDanish
  JournalFinans/Invest
  Issue number2
  Pages (from-to)23-30
  ISSN0106-1798
  Publication statusPublished - 2014

  Cite this

  @article{8572cdfd3d22489a921ad73c308f7c04,
  title = "Den Europ{\ae}iske Bankunion: Udformning og argumenter",
  abstract = "I november 2014 overtager Den Europ{\ae}iske Centralbank tilsynet med banker og andre kreditinstitutter i euro-omr{\aa}det. Der vil endvidere som et led i en europ{\ae}isk bankunion blive etableret en f{\ae}lles procedure for h{\aa}ndtering af kriser i kreditinstitutter, ligesom der inden for bankunionen vil blive opbygget f{\ae}lles ordninger, som skal finansiere udgifter ved bankkriser. Artiklen beskriver udformningen af bankunionen og giver en oversigt over de argumenter, der har v{\ae}ret fremlagt for og mod bankunionen i den {\o}konomiske litteratur og i den offentlige debat. I det n{\ae}ste nummer af Finans/Invest vil forfatteren bidrage med sin egen vurdering heraf og diskutere argumenterne for og mod en dansk deltagelse i bankunionen.",
  author = "Finn {\O}strup",
  year = "2014",
  language = "Dansk",
  pages = "23--30",
  journal = "Finans/Invest",
  issn = "0106-1798",
  number = "2",

  }

  Den Europæiske Bankunion : Udformning og argumenter. / Østrup, Finn.

  In: Finans/Invest, No. 2, 2014, p. 23-30.

  Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

  TY - JOUR

  T1 - Den Europæiske Bankunion

  T2 - Udformning og argumenter

  AU - Østrup, Finn

  PY - 2014

  Y1 - 2014

  N2 - I november 2014 overtager Den Europæiske Centralbank tilsynet med banker og andre kreditinstitutter i euro-området. Der vil endvidere som et led i en europæisk bankunion blive etableret en fælles procedure for håndtering af kriser i kreditinstitutter, ligesom der inden for bankunionen vil blive opbygget fælles ordninger, som skal finansiere udgifter ved bankkriser. Artiklen beskriver udformningen af bankunionen og giver en oversigt over de argumenter, der har været fremlagt for og mod bankunionen i den økonomiske litteratur og i den offentlige debat. I det næste nummer af Finans/Invest vil forfatteren bidrage med sin egen vurdering heraf og diskutere argumenterne for og mod en dansk deltagelse i bankunionen.

  AB - I november 2014 overtager Den Europæiske Centralbank tilsynet med banker og andre kreditinstitutter i euro-området. Der vil endvidere som et led i en europæisk bankunion blive etableret en fælles procedure for håndtering af kriser i kreditinstitutter, ligesom der inden for bankunionen vil blive opbygget fælles ordninger, som skal finansiere udgifter ved bankkriser. Artiklen beskriver udformningen af bankunionen og giver en oversigt over de argumenter, der har været fremlagt for og mod bankunionen i den økonomiske litteratur og i den offentlige debat. I det næste nummer af Finans/Invest vil forfatteren bidrage med sin egen vurdering heraf og diskutere argumenterne for og mod en dansk deltagelse i bankunionen.

  M3 - Tidsskriftartikel

  SP - 23

  EP - 30

  JO - Finans/Invest

  JF - Finans/Invest

  SN - 0106-1798

  IS - 2

  ER -