De store gaver: Filantropiens gensidighedsrelationer i teori og praksis

Henrik Mahncke

  Research output: Book/ReportPh.D. thesis

  Abstract

  De almennyttige fonde har gennem de seneste 15 år finansieret en lang række store bygge- og anlægsprojekter for de danske museer. Fondenes position er i denne periode blevet styrket ved en markant øget uddelingskapacitet og nye uddelingsmetoder i kombination med færre offentlige midler til disse byggerier. Det har skabt en ny dynamik på museumsområdet og flyttet rundt på rollefordelingen mellem staten, kommunerne, museerne og fondene. Denne ph.d.-afhandling afdækker disse markante udviklingstræk ved at undersøge de store gaver, som fænomen i et senmoderne samfund. Metaspørgsmålet er, hvordan de store gaver og nye former for uddelingspraksis ændrer den langsigtede relation mellem almennyttige fonde, staten og kommunerne.
  Original languageDanish
  Place of PublicationFrederiksberg
  PublisherCopenhagen Business School [Phd]
  Number of pages463
  ISBN (Print)9788793483286
  ISBN (Electronic)9788793483293
  Publication statusPublished - 2016
  SeriesPhD series
  Number32.2016
  ISSN0906-6934

  Cite this

  Mahncke, H. (2016). De store gaver: Filantropiens gensidighedsrelationer i teori og praksis. Frederiksberg: Copenhagen Business School [Phd]. PhD series, No. 32.2016
  Mahncke, Henrik . / De store gaver : Filantropiens gensidighedsrelationer i teori og praksis. Frederiksberg : Copenhagen Business School [Phd], 2016. 463 p. (PhD series; No. 32.2016).
  @phdthesis{3d190a260ccc492c95af5ad9db8363ad,
  title = "De store gaver: Filantropiens gensidighedsrelationer i teori og praksis",
  abstract = "De almennyttige fonde har gennem de seneste 15 {\aa}r finansieret en lang r{\ae}kke store bygge- og anl{\ae}gsprojekter for de danske museer. Fondenes position er i denne periode blevet styrket ved en markant {\o}get uddelingskapacitet og nye uddelingsmetoder i kombination med f{\ae}rre offentlige midler til disse byggerier. Det har skabt en ny dynamik p{\aa} museumsomr{\aa}det og flyttet rundt p{\aa} rollefordelingen mellem staten, kommunerne, museerne og fondene. Denne ph.d.-afhandling afd{\ae}kker disse markante udviklingstr{\ae}k ved at unders{\o}ge de store gaver, som f{\ae}nomen i et senmoderne samfund. Metasp{\o}rgsm{\aa}let er, hvordan de store gaver og nye former for uddelingspraksis {\ae}ndrer den langsigtede relation mellem almennyttige fonde, staten og kommunerne.",
  author = "Henrik Mahncke",
  year = "2016",
  language = "Dansk",
  isbn = "9788793483286",
  series = "PhD series",
  number = "32.2016",
  publisher = "Copenhagen Business School [Phd]",
  address = "Danmark",

  }

  Mahncke, H 2016, De store gaver: Filantropiens gensidighedsrelationer i teori og praksis. PhD series, no. 32.2016, Copenhagen Business School [Phd], Frederiksberg.

  De store gaver : Filantropiens gensidighedsrelationer i teori og praksis. / Mahncke, Henrik .

  Frederiksberg : Copenhagen Business School [Phd], 2016. 463 p. (PhD series; No. 32.2016).

  Research output: Book/ReportPh.D. thesis

  TY - BOOK

  T1 - De store gaver

  T2 - Filantropiens gensidighedsrelationer i teori og praksis

  AU - Mahncke, Henrik

  PY - 2016

  Y1 - 2016

  N2 - De almennyttige fonde har gennem de seneste 15 år finansieret en lang række store bygge- og anlægsprojekter for de danske museer. Fondenes position er i denne periode blevet styrket ved en markant øget uddelingskapacitet og nye uddelingsmetoder i kombination med færre offentlige midler til disse byggerier. Det har skabt en ny dynamik på museumsområdet og flyttet rundt på rollefordelingen mellem staten, kommunerne, museerne og fondene. Denne ph.d.-afhandling afdækker disse markante udviklingstræk ved at undersøge de store gaver, som fænomen i et senmoderne samfund. Metaspørgsmålet er, hvordan de store gaver og nye former for uddelingspraksis ændrer den langsigtede relation mellem almennyttige fonde, staten og kommunerne.

  AB - De almennyttige fonde har gennem de seneste 15 år finansieret en lang række store bygge- og anlægsprojekter for de danske museer. Fondenes position er i denne periode blevet styrket ved en markant øget uddelingskapacitet og nye uddelingsmetoder i kombination med færre offentlige midler til disse byggerier. Det har skabt en ny dynamik på museumsområdet og flyttet rundt på rollefordelingen mellem staten, kommunerne, museerne og fondene. Denne ph.d.-afhandling afdækker disse markante udviklingstræk ved at undersøge de store gaver, som fænomen i et senmoderne samfund. Metaspørgsmålet er, hvordan de store gaver og nye former for uddelingspraksis ændrer den langsigtede relation mellem almennyttige fonde, staten og kommunerne.

  UR - http://libsearch.cbs.dk/primo_library/libweb/action/dlDisplay.do?docId=985629064C63231ED336529DAB2F7CA0&vid=CBS&afterPDS=true

  M3 - Ph.d.-afhandling

  SN - 9788793483286

  T3 - PhD series

  BT - De store gaver

  PB - Copenhagen Business School [Phd]

  CY - Frederiksberg

  ER -

  Mahncke H. De store gaver: Filantropiens gensidighedsrelationer i teori og praksis. Frederiksberg: Copenhagen Business School [Phd], 2016. 463 p. (PhD series; No. 32.2016).