De stille præmisser

Interview med Ove K. Pedersen

Magnus Paulsen Hansen

  Research output: Other contributionNet publication - Internet publicationCommunication

  Abstract

  Turbulens har interviewet professor Ove K. Pedersen i anledning af hans nye bog Markedsstaten, der tager fat på skabelsen af nogle af de mest grundlæggende størrelser i dag - stat, marked og individet. Markedsstaten er den moderne stat, der over en periode på mere end 100 år gradvist afløser enevældens periode. Markedstaten sætter præmisserne for vores forståelse af os selv som rationelle individer med egeninteresse og sætter rammerne for den daglige disciplinering, der sikrer at vi også forstår som sådanne. Markedsstaten er med andre ord den helt afgørende forudsætning for de mange senere reformer fra fx velfærdsstat til konkurrencestat.
  Original languageDanish
  Publication date28 Jul 2014
  Publication statusPublished - 28 Jul 2014
  SeriesTurbulens
  ISSN1903-7775

  Cite this

  Hansen, M. P. (2014, Jul 28). De stille præmisser: Interview med Ove K. Pedersen. Turbulens
  Hansen, Magnus Paulsen. / De stille præmisser : Interview med Ove K. Pedersen. 2014. (Turbulens).
  @misc{86f97195b72749ffa9b87b5db37eac1a,
  title = "De stille pr{\ae}misser: Interview med Ove K. Pedersen",
  abstract = "Turbulens har interviewet professor Ove K. Pedersen i anledning af hans nye bog Markedsstaten, der tager fat p{\aa} skabelsen af nogle af de mest grundl{\ae}ggende st{\o}rrelser i dag - stat, marked og individet. Markedsstaten er den moderne stat, der over en periode p{\aa} mere end 100 {\aa}r gradvist afl{\o}ser enev{\ae}ldens periode. Markedstaten s{\ae}tter pr{\ae}misserne for vores forst{\aa}else af os selv som rationelle individer med egeninteresse og s{\ae}tter rammerne for den daglige disciplinering, der sikrer at vi ogs{\aa} forst{\aa}r som s{\aa}danne. Markedsstaten er med andre ord den helt afg{\o}rende foruds{\ae}tning for de mange senere reformer fra fx velf{\ae}rdsstat til konkurrencestat.",
  author = "Hansen, {Magnus Paulsen}",
  year = "2014",
  month = "7",
  day = "28",
  language = "Dansk",
  type = "Other",

  }

  De stille præmisser : Interview med Ove K. Pedersen. / Hansen, Magnus Paulsen.

  2014, Artikel. (Turbulens).

  Research output: Other contributionNet publication - Internet publicationCommunication

  TY - ICOMM

  T1 - De stille præmisser

  T2 - Interview med Ove K. Pedersen

  AU - Hansen, Magnus Paulsen

  PY - 2014/7/28

  Y1 - 2014/7/28

  N2 - Turbulens har interviewet professor Ove K. Pedersen i anledning af hans nye bog Markedsstaten, der tager fat på skabelsen af nogle af de mest grundlæggende størrelser i dag - stat, marked og individet. Markedsstaten er den moderne stat, der over en periode på mere end 100 år gradvist afløser enevældens periode. Markedstaten sætter præmisserne for vores forståelse af os selv som rationelle individer med egeninteresse og sætter rammerne for den daglige disciplinering, der sikrer at vi også forstår som sådanne. Markedsstaten er med andre ord den helt afgørende forudsætning for de mange senere reformer fra fx velfærdsstat til konkurrencestat.

  AB - Turbulens har interviewet professor Ove K. Pedersen i anledning af hans nye bog Markedsstaten, der tager fat på skabelsen af nogle af de mest grundlæggende størrelser i dag - stat, marked og individet. Markedsstaten er den moderne stat, der over en periode på mere end 100 år gradvist afløser enevældens periode. Markedstaten sætter præmisserne for vores forståelse af os selv som rationelle individer med egeninteresse og sætter rammerne for den daglige disciplinering, der sikrer at vi også forstår som sådanne. Markedsstaten er med andre ord den helt afgørende forudsætning for de mange senere reformer fra fx velfærdsstat til konkurrencestat.

  M3 - Udgivelser på nettet - Net-publikation

  ER -