De længste boligprisindeks internationalt

Maria Lundbæk Laursen, Anders Helding Madsen, Jens Lunde

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

Abstract

Artiklen præsenterer de længste indenlandske og udenlandske boligprisindeks, samt gennemgår de mest anvendte metoder til opstilling af boligprisindeks. Udviklingen i boligpriser har fået en afgørende betydning ved overvejelser omkring investeringer i ejerboliger og opnåelse af kapitalgevinster. Også fordi boligkøberne udviste en »boble mentalitet« i de mange lande med boligbobler, da de troede på, at boligpriserne kun ville stige – og stige mere end den generelle inflation. Makroøkonomisk har udviklingen i boligpriserne stor betydning for konjunkturforløbet, for byggeinvesteringerne, for den finansielle stabilitet, for fremkomsten af finansielle kriser og for de finansielle institutioners sikkerhed. Der er derfor god grund til at præsentere de forskellige metoder til opgørelse af boligprisindeks, og til at vise de længste boligprisindeks for USA, Holland, Norge og Frankrig. Og ikke mindst til at få afdækket, om boligpriserne systematisk stiger mere end forbrugerpriserne.
Original languageDanish
JournalOekonomi og Politik
Volume83
Issue number4
Pages (from-to)3-20
Number of pages18
ISSN0030-1906
Publication statusPublished - 2010

Cite this

Lundbæk Laursen, M., Helding Madsen, A., & Lunde, J. (2010). De længste boligprisindeks internationalt. Oekonomi og Politik, 83(4), 3-20.
Lundbæk Laursen, Maria ; Helding Madsen, Anders ; Lunde, Jens. / De længste boligprisindeks internationalt. In: Oekonomi og Politik. 2010 ; Vol. 83, No. 4. pp. 3-20.
@article{3be8f1c0c29740368ebb0607d1301db3,
title = "De l{\ae}ngste boligprisindeks internationalt",
abstract = "Artiklen pr{\ae}senterer de l{\ae}ngste indenlandske og udenlandske boligprisindeks, samt gennemg{\aa}r de mest anvendte metoder til opstilling af boligprisindeks. Udviklingen i boligpriser har f{\aa}et en afg{\o}rende betydning ved overvejelser omkring investeringer i ejerboliger og opn{\aa}else af kapitalgevinster. Ogs{\aa} fordi boligk{\o}berne udviste en »boble mentalitet« i de mange lande med boligbobler, da de troede p{\aa}, at boligpriserne kun ville stige – og stige mere end den generelle inflation. Makro{\o}konomisk har udviklingen i boligpriserne stor betydning for konjunkturforl{\o}bet, for byggeinvesteringerne, for den finansielle stabilitet, for fremkomsten af finansielle kriser og for de finansielle institutioners sikkerhed. Der er derfor god grund til at pr{\ae}sentere de forskellige metoder til opg{\o}relse af boligprisindeks, og til at vise de l{\ae}ngste boligprisindeks for USA, Holland, Norge og Frankrig. Og ikke mindst til at f{\aa} afd{\ae}kket, om boligpriserne systematisk stiger mere end forbrugerpriserne.",
author = "{Lundb{\ae}k Laursen}, Maria and {Helding Madsen}, Anders and Jens Lunde",
year = "2010",
language = "Dansk",
volume = "83",
pages = "3--20",
journal = "{\O}konomi og Politik",
issn = "0030-1906",
publisher = "Dj{\o}f Forlag",
number = "4",

}

Lundbæk Laursen, M, Helding Madsen, A & Lunde, J 2010, 'De længste boligprisindeks internationalt', Oekonomi og Politik, vol. 83, no. 4, pp. 3-20.

De længste boligprisindeks internationalt. / Lundbæk Laursen, Maria; Helding Madsen, Anders; Lunde, Jens.

In: Oekonomi og Politik, Vol. 83, No. 4, 2010, p. 3-20.

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

TY - JOUR

T1 - De længste boligprisindeks internationalt

AU - Lundbæk Laursen, Maria

AU - Helding Madsen, Anders

AU - Lunde, Jens

PY - 2010

Y1 - 2010

N2 - Artiklen præsenterer de længste indenlandske og udenlandske boligprisindeks, samt gennemgår de mest anvendte metoder til opstilling af boligprisindeks. Udviklingen i boligpriser har fået en afgørende betydning ved overvejelser omkring investeringer i ejerboliger og opnåelse af kapitalgevinster. Også fordi boligkøberne udviste en »boble mentalitet« i de mange lande med boligbobler, da de troede på, at boligpriserne kun ville stige – og stige mere end den generelle inflation. Makroøkonomisk har udviklingen i boligpriserne stor betydning for konjunkturforløbet, for byggeinvesteringerne, for den finansielle stabilitet, for fremkomsten af finansielle kriser og for de finansielle institutioners sikkerhed. Der er derfor god grund til at præsentere de forskellige metoder til opgørelse af boligprisindeks, og til at vise de længste boligprisindeks for USA, Holland, Norge og Frankrig. Og ikke mindst til at få afdækket, om boligpriserne systematisk stiger mere end forbrugerpriserne.

AB - Artiklen præsenterer de længste indenlandske og udenlandske boligprisindeks, samt gennemgår de mest anvendte metoder til opstilling af boligprisindeks. Udviklingen i boligpriser har fået en afgørende betydning ved overvejelser omkring investeringer i ejerboliger og opnåelse af kapitalgevinster. Også fordi boligkøberne udviste en »boble mentalitet« i de mange lande med boligbobler, da de troede på, at boligpriserne kun ville stige – og stige mere end den generelle inflation. Makroøkonomisk har udviklingen i boligpriserne stor betydning for konjunkturforløbet, for byggeinvesteringerne, for den finansielle stabilitet, for fremkomsten af finansielle kriser og for de finansielle institutioners sikkerhed. Der er derfor god grund til at præsentere de forskellige metoder til opgørelse af boligprisindeks, og til at vise de længste boligprisindeks for USA, Holland, Norge og Frankrig. Og ikke mindst til at få afdækket, om boligpriserne systematisk stiger mere end forbrugerpriserne.

UR - https://sfx-45cbs.hosted.exlibrisgroup.com/45cbs?url_ver=Z39.88-2004&url_ctx_fmt=info:ofi/fmt:kev:mtx:ctx&ctx_enc=info:ofi/enc:UTF-8&ctx_ver=Z39.88-2004&rfr_id=info:sid/sfxit.com:azlist&sfx.ignore_date_threshold=1&rft.object_id=110978976475913&rft.object_portfolio_id=&svc.holdings=yes&svc.fulltext=yes

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 83

SP - 3

EP - 20

JO - Økonomi og Politik

JF - Økonomi og Politik

SN - 0030-1906

IS - 4

ER -

Lundbæk Laursen M, Helding Madsen A, Lunde J. De længste boligprisindeks internationalt. Oekonomi og Politik. 2010;83(4):3-20.