DataProfit: Kompetencekort for datadreven vækst

Thomas Ritter, Carsten Lund Pedersen, Hans Eibe Sørensen

  Research output: Book/ReportReportResearchpeer-review

  246 Downloads (Pure)

  Abstract

  Mange erhvervsledere har store forventninger til at bruge data til at tjene penge i deres virksomheder. Dog viser det sig, at det ikke er så ligetil – mange forventninger bliver simpelthen ikke indfriet.
  Derfor har vi igennem de seneste to år kortlagt de kompetencer, som er nødvendige for at realisere datadreven vækst i virksomheder. Eller sagt på en anden måde: hvilke kompetencer muliggør, at virksomhederne omdanner Big Data til Big Business. Vores analyser er mundet ud i en kompetencekortlægning til datadreven vækst. Kompetencekortlægningen er omfattende – hele ni kompetencer skal spille sammen for at udnytte mulighederne for datadreven profitabel vækst. Denne guide giver en anvendelsesorienteret gennemgang af de ni kompetencer i vores kort, som vi kalder for DataProfit. I guiden beskrives hver kompetence – og du inviteres til at analysere din virksomhed. Til sidst sætter vi hele kompetencekortet sammen, så du får et godt overblik over din virksomheds
  kompetenceniveau. Og derefter kan du bruge kortlægningen til at udstikke de retninger, udviklingen af datadreven vækst skal gå i din virksomhed.
  Original languageDanish
  Place of PublicationKøbenhavn
  PublisherThe CBS Competitiveness Platform
  Number of pages27
  ISBN (Electronic)9788793226197
  Publication statusPublished - 2017

  Cite this