Danskernes brug af autoværksteder i Sverige

  Research output: Working paperResearch

  Abstract

  Da Øresundsbroen åbnede i 2000 betød det, at det blev lettere at transportere sig mellem Danmark og Sverige. Men det betød også, at et svensk lavtlønsområde blev koblet sammen med et dansk højtlønsområde. Mens lønningerne i Københavnsområdet ligger over gennemsnittet i Danmark, ligger lønningerne i Sydsverige under de gennemsnitlige svenske lønninger. Det kunne derfor forventes, at danskere i stigende grad ville tage til Sydsverige og få foretaget serviceydelser som bilreparationer, hvor lønnen udgør en betydelig udgift. Der er ingen tvivl om, at flere danskere er taget til Sverige med det mål at få repareret bil, men omfanget er dog ikke helt belyst.
  Original languageDanish
  Place of PublicationFrederiksberg
  PublisherCenter for Tourism and Cultural Management. Copenhagen Business School
  Number of pages32
  ISBN (Print)8792019013, 9788792019011
  Publication statusPublished - Nov 2006
  SeriesTCM Working Paper Series
  Number3

  Cite this

  Lyck, L. (2006). Danskernes brug af autoværksteder i Sverige. Frederiksberg: Center for Tourism and Cultural Management. Copenhagen Business School. TCM Working Paper Series, No. 3
  Lyck, Lise. / Danskernes brug af autoværksteder i Sverige. Frederiksberg : Center for Tourism and Cultural Management. Copenhagen Business School, 2006. (TCM Working Paper Series; No. 3).
  @techreport{c681fd40f8ad11db9160000ea68e967b,
  title = "Danskernes brug af autov{\ae}rksteder i Sverige",
  abstract = "Da {\O}resundsbroen {\aa}bnede i 2000 bet{\o}d det, at det blev lettere at transportere sig mellem Danmark og Sverige. Men det bet{\o}d ogs{\aa}, at et svensk lavtl{\o}nsomr{\aa}de blev koblet sammen med et dansk h{\o}jtl{\o}nsomr{\aa}de. Mens l{\o}nningerne i K{\o}benhavnsomr{\aa}det ligger over gennemsnittet i Danmark, ligger l{\o}nningerne i Sydsverige under de gennemsnitlige svenske l{\o}nninger. Det kunne derfor forventes, at danskere i stigende grad ville tage til Sydsverige og f{\aa} foretaget serviceydelser som bilreparationer, hvor l{\o}nnen udg{\o}r en betydelig udgift. Der er ingen tvivl om, at flere danskere er taget til Sverige med det m{\aa}l at f{\aa} repareret bil, men omfanget er dog ikke helt belyst.",
  author = "Lise Lyck",
  year = "2006",
  month = "11",
  language = "Dansk",
  isbn = "8792019013",
  series = "TCM Working Paper Series",
  publisher = "Center for Tourism and Cultural Management. Copenhagen Business School",
  number = "3",
  address = "Danmark",
  type = "WorkingPaper",
  institution = "Center for Tourism and Cultural Management. Copenhagen Business School",

  }

  Lyck, L 2006 'Danskernes brug af autoværksteder i Sverige' Center for Tourism and Cultural Management. Copenhagen Business School, Frederiksberg.

  Danskernes brug af autoværksteder i Sverige. / Lyck, Lise.

  Frederiksberg : Center for Tourism and Cultural Management. Copenhagen Business School, 2006.

  Research output: Working paperResearch

  TY - UNPB

  T1 - Danskernes brug af autoværksteder i Sverige

  AU - Lyck, Lise

  PY - 2006/11

  Y1 - 2006/11

  N2 - Da Øresundsbroen åbnede i 2000 betød det, at det blev lettere at transportere sig mellem Danmark og Sverige. Men det betød også, at et svensk lavtlønsområde blev koblet sammen med et dansk højtlønsområde. Mens lønningerne i Københavnsområdet ligger over gennemsnittet i Danmark, ligger lønningerne i Sydsverige under de gennemsnitlige svenske lønninger. Det kunne derfor forventes, at danskere i stigende grad ville tage til Sydsverige og få foretaget serviceydelser som bilreparationer, hvor lønnen udgør en betydelig udgift. Der er ingen tvivl om, at flere danskere er taget til Sverige med det mål at få repareret bil, men omfanget er dog ikke helt belyst.

  AB - Da Øresundsbroen åbnede i 2000 betød det, at det blev lettere at transportere sig mellem Danmark og Sverige. Men det betød også, at et svensk lavtlønsområde blev koblet sammen med et dansk højtlønsområde. Mens lønningerne i Københavnsområdet ligger over gennemsnittet i Danmark, ligger lønningerne i Sydsverige under de gennemsnitlige svenske lønninger. Det kunne derfor forventes, at danskere i stigende grad ville tage til Sydsverige og få foretaget serviceydelser som bilreparationer, hvor lønnen udgør en betydelig udgift. Der er ingen tvivl om, at flere danskere er taget til Sverige med det mål at få repareret bil, men omfanget er dog ikke helt belyst.

  M3 - Working paper

  SN - 8792019013

  SN - 9788792019011

  T3 - TCM Working Paper Series

  BT - Danskernes brug af autoværksteder i Sverige

  PB - Center for Tourism and Cultural Management. Copenhagen Business School

  CY - Frederiksberg

  ER -

  Lyck L. Danskernes brug af autoværksteder i Sverige. Frederiksberg: Center for Tourism and Cultural Management. Copenhagen Business School. 2006 Nov.