Da journalisterne tabte interessen

  Research output: Other contributionNet publication - Internet publicationCommunication

  Abstract

  I løbet af 1960’erne blev det mærkbart, at et paradigmeskifte var i gang i dansk journalistik. De dominerende opfattelser af, hvad der kendetegnede journalistik og udgjorde den fremmeste journalistiske opgave, var ved at ændre sig. Repræsentanter for organiserede interesser mistede troværdighed og ’rolle’ som journalistiske kilder. Denne rolle blev i stedet overtaget af videnskabelige specialister, ’professionelt hævede’ over interesser.
  Artiklen er et resumé af essay af samme navn, som forfatterne har udgivet i Nordicom Information 36 (2014) 4, pp. 51-64.
  Original languageDanish
  Publication date11 Sep 2015
  Publication statusPublished - 11 Sep 2015

  Cite this

  @misc{c5d213c3f0c8472782d0354b0eb4b1b7,
  title = "Da journalisterne tabte interessen",
  abstract = "I l{\o}bet af 1960’erne blev det m{\ae}rkbart, at et paradigmeskifte var i gang i dansk journalistik. De dominerende opfattelser af, hvad der kendetegnede journalistik og udgjorde den fremmeste journalistiske opgave, var ved at {\ae}ndre sig. Repr{\ae}sentanter for organiserede interesser mistede trov{\ae}rdighed og ’rolle’ som journalistiske kilder. Denne rolle blev i stedet overtaget af videnskabelige specialister, ’professionelt h{\ae}vede’ over interesser. Artiklen er et resum{\'e} af essay af samme navn, som forfatterne har udgivet i Nordicom Information 36 (2014) 4, pp. 51-64.",
  author = "Gitte Meyer and Lund, {Anker Brink}",
  year = "2015",
  month = "9",
  day = "11",
  language = "Dansk",
  type = "Other",

  }

  Da journalisterne tabte interessen. / Meyer, Gitte; Lund, Anker Brink.

  2015, Artikel.

  Research output: Other contributionNet publication - Internet publicationCommunication

  TY - ICOMM

  T1 - Da journalisterne tabte interessen

  AU - Meyer, Gitte

  AU - Lund, Anker Brink

  PY - 2015/9/11

  Y1 - 2015/9/11

  N2 - I løbet af 1960’erne blev det mærkbart, at et paradigmeskifte var i gang i dansk journalistik. De dominerende opfattelser af, hvad der kendetegnede journalistik og udgjorde den fremmeste journalistiske opgave, var ved at ændre sig. Repræsentanter for organiserede interesser mistede troværdighed og ’rolle’ som journalistiske kilder. Denne rolle blev i stedet overtaget af videnskabelige specialister, ’professionelt hævede’ over interesser. Artiklen er et resumé af essay af samme navn, som forfatterne har udgivet i Nordicom Information 36 (2014) 4, pp. 51-64.

  AB - I løbet af 1960’erne blev det mærkbart, at et paradigmeskifte var i gang i dansk journalistik. De dominerende opfattelser af, hvad der kendetegnede journalistik og udgjorde den fremmeste journalistiske opgave, var ved at ændre sig. Repræsentanter for organiserede interesser mistede troværdighed og ’rolle’ som journalistiske kilder. Denne rolle blev i stedet overtaget af videnskabelige specialister, ’professionelt hævede’ over interesser. Artiklen er et resumé af essay af samme navn, som forfatterne har udgivet i Nordicom Information 36 (2014) 4, pp. 51-64.

  UR - http://www.kommunikationsforening.dk/artikler/da-journalisterne-tabte-interessen

  M3 - Udgivelser på nettet - Net-publikation

  ER -