Blockchain to be - Bitcoin not to be?

Research output: Contribution to journalEditorialResearchpeer-review

87 Downloads (Pure)

Abstract

Parallelt med meget store stigninger og fald i kursen på Bitcoin har der været meget opmærksomhed rettet mod anvendelsesmuligheder af kryptovalutaer og den underliggende blockchain-teknologi. Dette nummer af Finans/Invest bidrager til denne diskussion gennem flere artikler. Denne leder drister sig til at komme med en konklusion. Kursudviklingen i Bitcoin synes primært at være drevet af spekulation, og det virker sandsynligt, at en anden - måske endnu ikke eksisterende kryptovaluta - vil vinde kapløbet om at være løsningen på de udfordringer, som ønsket om en kryptovaluta er et udtryk for. Omvendt synes der at være så mange mulige anvendelser af blockchain-teknologien, at vi her nok kun så småt er begyndt at se toppen af isbjerget.
Original languageDanish
JournalFinans/Invest
Issue number1
Pages (from-to)2-4
ISSN0106-1798
Publication statusPublished - Feb 2018

Cite this

@article{add026f1cfa74e9eb7103239dac63a3a,
title = "Blockchain to be - Bitcoin not to be?",
abstract = "Parallelt med meget store stigninger og fald i kursen p{\aa} Bitcoin har der v{\ae}ret meget opm{\ae}rksomhed rettet mod anvendelsesmuligheder af kryptovalutaer og den underliggende blockchain-teknologi. Dette nummer af Finans/Invest bidrager til denne diskussion gennem flere artikler. Denne leder drister sig til at komme med en konklusion. Kursudviklingen i Bitcoin synes prim{\ae}rt at v{\ae}re drevet af spekulation, og det virker sandsynligt, at en anden - m{\aa}ske endnu ikke eksisterende kryptovaluta - vil vinde kapl{\o}bet om at v{\ae}re l{\o}sningen p{\aa} de udfordringer, som {\o}nsket om en kryptovaluta er et udtryk for. Omvendt synes der at v{\ae}re s{\aa} mange mulige anvendelser af blockchain-teknologien, at vi her nok kun s{\aa} sm{\aa}t er begyndt at se toppen af isbjerget.",
author = "Bechmann, {Ken L.}",
year = "2018",
month = "2",
language = "Dansk",
pages = "2--4",
journal = "Finans/Invest",
issn = "0106-1798",
number = "1",

}

Blockchain to be - Bitcoin not to be? / Bechmann, Ken L.

In: Finans/Invest, No. 1, 02.2018, p. 2-4.

Research output: Contribution to journalEditorialResearchpeer-review

TY - JOUR

T1 - Blockchain to be - Bitcoin not to be?

AU - Bechmann, Ken L.

PY - 2018/2

Y1 - 2018/2

N2 - Parallelt med meget store stigninger og fald i kursen på Bitcoin har der været meget opmærksomhed rettet mod anvendelsesmuligheder af kryptovalutaer og den underliggende blockchain-teknologi. Dette nummer af Finans/Invest bidrager til denne diskussion gennem flere artikler. Denne leder drister sig til at komme med en konklusion. Kursudviklingen i Bitcoin synes primært at være drevet af spekulation, og det virker sandsynligt, at en anden - måske endnu ikke eksisterende kryptovaluta - vil vinde kapløbet om at være løsningen på de udfordringer, som ønsket om en kryptovaluta er et udtryk for. Omvendt synes der at være så mange mulige anvendelser af blockchain-teknologien, at vi her nok kun så småt er begyndt at se toppen af isbjerget.

AB - Parallelt med meget store stigninger og fald i kursen på Bitcoin har der været meget opmærksomhed rettet mod anvendelsesmuligheder af kryptovalutaer og den underliggende blockchain-teknologi. Dette nummer af Finans/Invest bidrager til denne diskussion gennem flere artikler. Denne leder drister sig til at komme med en konklusion. Kursudviklingen i Bitcoin synes primært at være drevet af spekulation, og det virker sandsynligt, at en anden - måske endnu ikke eksisterende kryptovaluta - vil vinde kapløbet om at være løsningen på de udfordringer, som ønsket om en kryptovaluta er et udtryk for. Omvendt synes der at være så mange mulige anvendelser af blockchain-teknologien, at vi her nok kun så småt er begyndt at se toppen af isbjerget.

UR - https://sfx-45cbs.hosted.exlibrisgroup.com/45cbs?url_ver=Z39.88-2004&url_ctx_fmt=info:ofi/fmt:kev:mtx:ctx&ctx_enc=info:ofi/enc:UTF-8&ctx_ver=Z39.88-2004&rfr_id=info:sid/sfxit.com:azlist&sfx.ignore_date_threshold=1&rft.object_id=1000000000378556&rft.object_portfolio_id=&svc.holdings=yes&svc.fulltext=yes

M3 - Leder

SP - 2

EP - 4

JO - Finans/Invest

JF - Finans/Invest

SN - 0106-1798

IS - 1

ER -