Bankernes udbytter og kapitalomkostninger

Hvem har misforstået hvad?

Research output: Contribution to journalEditorialResearchpeer-review

Abstract

Bankernes udlodning i form af aktieudbytte og aktietilbagekøb har i 2016 sat nye rekorder, hvilket har givet anledning til kritik fra flere sider og fået Nationalbanken og Finanstilsynet til at mane til mere tilbageholdenhed. Dette er også pointen i den første artikel i dette nummer af Finans/Invest, der har Thomas Anker og Kristian Vie Madsen, begge Finanstilsynet, som forfattere. I forlængelse heraf diskuterer denne leder bankernes tilsyneladende herding mod at betale (høje) udbytter, og dette relateres til udmeldinger om høje forventninger til afkastet af egenkapital og bankernes påstand om, at de har høje kapitalomkostninger. Der argumenteres for, at der her må være nogen, der har misforstået noget.
Original languageDanish
JournalFinans/Invest
Issue number4
Pages (from-to)2-6, 29
ISSN0106-1798
Publication statusPublished - 2016

Cite this

@article{fadb0282fafe41c9835689996a87212b,
title = "Bankernes udbytter og kapitalomkostninger: Hvem har misforst{\aa}et hvad?",
abstract = "Bankernes udlodning i form af aktieudbytte og aktietilbagek{\o}b har i 2016 sat nye rekorder, hvilket har givet anledning til kritik fra flere sider og f{\aa}et Nationalbanken og Finanstilsynet til at mane til mere tilbageholdenhed. Dette er ogs{\aa} pointen i den f{\o}rste artikel i dette nummer af Finans/Invest, der har Thomas Anker og Kristian Vie Madsen, begge Finanstilsynet, som forfattere. I forl{\ae}ngelse heraf diskuterer denne leder bankernes tilsyneladende herding mod at betale (h{\o}je) udbytter, og dette relateres til udmeldinger om h{\o}je forventninger til afkastet af egenkapital og bankernes p{\aa}stand om, at de har h{\o}je kapitalomkostninger. Der argumenteres for, at der her m{\aa} v{\ae}re nogen, der har misforst{\aa}et noget.",
author = "Bechmann, {Ken L.}",
year = "2016",
language = "Dansk",
pages = "2--6, 29",
journal = "Finans/Invest",
issn = "0106-1798",
number = "4",

}

Bankernes udbytter og kapitalomkostninger : Hvem har misforstået hvad? / Bechmann, Ken L.

In: Finans/Invest, No. 4, 2016, p. 2-6, 29.

Research output: Contribution to journalEditorialResearchpeer-review

TY - JOUR

T1 - Bankernes udbytter og kapitalomkostninger

T2 - Hvem har misforstået hvad?

AU - Bechmann, Ken L.

PY - 2016

Y1 - 2016

N2 - Bankernes udlodning i form af aktieudbytte og aktietilbagekøb har i 2016 sat nye rekorder, hvilket har givet anledning til kritik fra flere sider og fået Nationalbanken og Finanstilsynet til at mane til mere tilbageholdenhed. Dette er også pointen i den første artikel i dette nummer af Finans/Invest, der har Thomas Anker og Kristian Vie Madsen, begge Finanstilsynet, som forfattere. I forlængelse heraf diskuterer denne leder bankernes tilsyneladende herding mod at betale (høje) udbytter, og dette relateres til udmeldinger om høje forventninger til afkastet af egenkapital og bankernes påstand om, at de har høje kapitalomkostninger. Der argumenteres for, at der her må være nogen, der har misforstået noget.

AB - Bankernes udlodning i form af aktieudbytte og aktietilbagekøb har i 2016 sat nye rekorder, hvilket har givet anledning til kritik fra flere sider og fået Nationalbanken og Finanstilsynet til at mane til mere tilbageholdenhed. Dette er også pointen i den første artikel i dette nummer af Finans/Invest, der har Thomas Anker og Kristian Vie Madsen, begge Finanstilsynet, som forfattere. I forlængelse heraf diskuterer denne leder bankernes tilsyneladende herding mod at betale (høje) udbytter, og dette relateres til udmeldinger om høje forventninger til afkastet af egenkapital og bankernes påstand om, at de har høje kapitalomkostninger. Der argumenteres for, at der her må være nogen, der har misforstået noget.

UR - http://sfx-45cbs.hosted.exlibrisgroup.com/45cbs?url_ver=Z39.88-2004&url_ctx_fmt=info:ofi/fmt:kev:mtx:ctx&ctx_enc=info:ofi/enc:UTF-8&ctx_ver=Z39.88-2004&rfr_id=info:sid/sfxit.com:azlist&sfx.ignore_date_threshold=1&rft.object_id=1000000000378556&rft.object_portfolio_id=&svc.holdings=yes&svc.fulltext=yes

M3 - Leder

SP - 2-6, 29

JO - Finans/Invest

JF - Finans/Invest

SN - 0106-1798

IS - 4

ER -