Bæredygtighed i last mile logistik i byen

Britta Gammelgaard (Performer)

Research output: Non-textual formSound/Visual production (digital)Research

Abstract

Titbits. Vi lever i den utålmodige forbrugers tidsalder. Forbrugerne ønsker at spare tid ved at købe ind på nettet og ønsker samtidig, at deres varer bringes til døren inden for få døgn eller måske timer. Den seneste tids stigning i e-handel forstærkes af den allestedsnærværende Corona-pandemi, hvor butikker var og er nedlukkede.
Stigningen af leverancer til individuelle forbrugere betyder alt andet lige mere trafik og dermed trængsel i byerne. Det går ud over logistikvirksomhederne, der må vente i kø eller har svært ved at komme frem til tiden. Dermed skuffes forbrugernes forventninger til leverandørerne af de bestilte varer. Økonomisk set medfører e-handels-leverancer altså en risiko. Men også den miljømæssige bæredygtighed udsættes for pres. Det betyder, at især logistikvirksomhederne må gentænke deres forretningsmodeller for at tilpasse sig til den nye situation.
Dette webinar fra Britta Gammelgaard, Professor i Supply Chain Management på CBS, giver et bud på, hvordan logistikvirksomheders forretningsmodeller kan innoveres i forbindelse med last-mile leverancer i byen.
Original languageDanish
Publication date9 Mar 2021
Place of PublicationKøbenhavn
Media of outputWebinar
Size40:08
Publication statusPublished - 9 Mar 2021

Cite this