Almenyttige organisationers markedsadfærd: Om god skik og uanmodede henvendelser

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

Abstract

Den 1. juni 2014 trådte en ny indsamlingslov i kraft. Loven, der regulerer indsamlinger foretaget af bl.a. erhvervsdrivende, private og almennyttige organisationer, indfører et nyt krav om god indsamlingsskik. Almennyttige organisationers aktiviteter, der kan karakteriseres som erhvervsvirksomhed, skal udføres i overensstemmelse med den almindelige forbrugerlovgivning, der bl.a. findes i markedsføringsloven og forbrugeraftaleloven. Det antages, at indsamlinger kan have et sådant kommercielt præg, at de må betragtes som erhvervsvirksomhed. Henset til informationsteknologiens muligheder for at komme i dialog med borgerne diskuteres organisationernes adgang til at foretage uanmodede henvendelser.
Original languageDanish
Article numberU.2014B.393
JournalUgeskrift for Retsvaesen
Volume148
Issue number44
Pages (from-to)393-402
ISSN0108-2353
Publication statusPublished - 2014

Cite this

@article{b7e25f73a17d4c419a417a45e100f425,
title = "Almenyttige organisationers markedsadf{\ae}rd: Om god skik og uanmodede henvendelser",
abstract = "Den 1. juni 2014 tr{\aa}dte en ny indsamlingslov i kraft. Loven, der regulerer indsamlinger foretaget af bl.a. erhvervsdrivende, private og almennyttige organisationer, indf{\o}rer et nyt krav om god indsamlingsskik. Almennyttige organisationers aktiviteter, der kan karakteriseres som erhvervsvirksomhed, skal udf{\o}res i overensstemmelse med den almindelige forbrugerlovgivning, der bl.a. findes i markedsf{\o}ringsloven og forbrugeraftaleloven. Det antages, at indsamlinger kan have et s{\aa}dant kommercielt pr{\ae}g, at de m{\aa} betragtes som erhvervsvirksomhed. Henset til informationsteknologiens muligheder for at komme i dialog med borgerne diskuteres organisationernes adgang til at foretage uanmodede henvendelser.",
author = "Jan Trzaskowski",
year = "2014",
language = "Dansk",
volume = "148",
pages = "393--402",
journal = "Ugeskrift for Retsvaesen",
issn = "0108-2353",
publisher = "Karnov Group Denmark A/S",
number = "44",

}

Almenyttige organisationers markedsadfærd : Om god skik og uanmodede henvendelser. / Trzaskowski, Jan.

In: Ugeskrift for Retsvaesen, Vol. 148, No. 44, U.2014B.393, 2014, p. 393-402.

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

TY - JOUR

T1 - Almenyttige organisationers markedsadfærd

T2 - Om god skik og uanmodede henvendelser

AU - Trzaskowski, Jan

PY - 2014

Y1 - 2014

N2 - Den 1. juni 2014 trådte en ny indsamlingslov i kraft. Loven, der regulerer indsamlinger foretaget af bl.a. erhvervsdrivende, private og almennyttige organisationer, indfører et nyt krav om god indsamlingsskik. Almennyttige organisationers aktiviteter, der kan karakteriseres som erhvervsvirksomhed, skal udføres i overensstemmelse med den almindelige forbrugerlovgivning, der bl.a. findes i markedsføringsloven og forbrugeraftaleloven. Det antages, at indsamlinger kan have et sådant kommercielt præg, at de må betragtes som erhvervsvirksomhed. Henset til informationsteknologiens muligheder for at komme i dialog med borgerne diskuteres organisationernes adgang til at foretage uanmodede henvendelser.

AB - Den 1. juni 2014 trådte en ny indsamlingslov i kraft. Loven, der regulerer indsamlinger foretaget af bl.a. erhvervsdrivende, private og almennyttige organisationer, indfører et nyt krav om god indsamlingsskik. Almennyttige organisationers aktiviteter, der kan karakteriseres som erhvervsvirksomhed, skal udføres i overensstemmelse med den almindelige forbrugerlovgivning, der bl.a. findes i markedsføringsloven og forbrugeraftaleloven. Det antages, at indsamlinger kan have et sådant kommercielt præg, at de må betragtes som erhvervsvirksomhed. Henset til informationsteknologiens muligheder for at komme i dialog med borgerne diskuteres organisationernes adgang til at foretage uanmodede henvendelser.

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 148

SP - 393

EP - 402

JO - Ugeskrift for Retsvaesen

JF - Ugeskrift for Retsvaesen

SN - 0108-2353

IS - 44

M1 - U.2014B.393

ER -