Aktivt ejerskab - kapitalfondenes rolle i fremtidens shipping

Research output: Contribution to journalContribution to newspaper - Feature articleCommunication

Abstract

Der går nærmest ikke en dag, uden at medierne kan rapportere om, at endnu en pengestærk udenlandsk kapitalfond har opkøbt en velfungerende dansk virksomhed". Adfærdsrelaterede risiciopstår, når virksomhedens forskellige interessenter forsøger at forfølge kortsigtede mål og egne snævre interesser. Det kan eksempelvis være investorer, der søger den hurtige fortjeneste, bestyrelsesmedlemmer, der handler opportunistisk eller øvrige interessenter, der lobbyer for særinteresser. OW Bunker-skandalen er et godt eksempel på, hvor galt det kan gå i den sammenhæng.
Original languageDanish
JournalSoefartens Ledere
ISSN1901-4899
Publication statusPublished - 10 Aug 2015

Cite this

@article{51630b969fcf4aeab0b4455eca8a2194,
title = "Aktivt ejerskab - kapitalfondenes rolle i fremtidens shipping",
abstract = "Der g{\aa}r n{\ae}rmest ikke en dag, uden at medierne kan rapportere om, at endnu en pengest{\ae}rk udenlandsk kapitalfond har opk{\o}bt en velfungerende dansk virksomhed{"}. Adf{\ae}rdsrelaterede risiciopst{\aa}r, n{\aa}r virksomhedens forskellige interessenter fors{\o}ger at forf{\o}lge kortsigtede m{\aa}l og egne sn{\ae}vre interesser. Det kan eksempelvis v{\ae}re investorer, der s{\o}ger den hurtige fortjeneste, bestyrelsesmedlemmer, der handler opportunistisk eller {\o}vrige interessenter, der lobbyer for s{\ae}rinteresser. OW Bunker-skandalen er et godt eksempel p{\aa}, hvor galt det kan g{\aa} i den sammenh{\ae}ng.",
author = "Iversen, {Martin Jes} and Henrik Sornn-Friese and Klaus Kj{\ae}rulff",
year = "2015",
month = "8",
day = "10",
language = "Dansk",
journal = "Soefartens Ledere",
issn = "1901-4899",

}

Aktivt ejerskab - kapitalfondenes rolle i fremtidens shipping. / Iversen, Martin Jes; Sornn-Friese, Henrik; Kjærulff, Klaus.

In: Soefartens Ledere, 10.08.2015.

Research output: Contribution to journalContribution to newspaper - Feature articleCommunication

TY - INPR

T1 - Aktivt ejerskab - kapitalfondenes rolle i fremtidens shipping

AU - Iversen, Martin Jes

AU - Sornn-Friese, Henrik

AU - Kjærulff, Klaus

PY - 2015/8/10

Y1 - 2015/8/10

N2 - Der går nærmest ikke en dag, uden at medierne kan rapportere om, at endnu en pengestærk udenlandsk kapitalfond har opkøbt en velfungerende dansk virksomhed". Adfærdsrelaterede risiciopstår, når virksomhedens forskellige interessenter forsøger at forfølge kortsigtede mål og egne snævre interesser. Det kan eksempelvis være investorer, der søger den hurtige fortjeneste, bestyrelsesmedlemmer, der handler opportunistisk eller øvrige interessenter, der lobbyer for særinteresser. OW Bunker-skandalen er et godt eksempel på, hvor galt det kan gå i den sammenhæng.

AB - Der går nærmest ikke en dag, uden at medierne kan rapportere om, at endnu en pengestærk udenlandsk kapitalfond har opkøbt en velfungerende dansk virksomhed". Adfærdsrelaterede risiciopstår, når virksomhedens forskellige interessenter forsøger at forfølge kortsigtede mål og egne snævre interesser. Det kan eksempelvis være investorer, der søger den hurtige fortjeneste, bestyrelsesmedlemmer, der handler opportunistisk eller øvrige interessenter, der lobbyer for særinteresser. OW Bunker-skandalen er et godt eksempel på, hvor galt det kan gå i den sammenhæng.

M3 - Bidrag til avis - Kronik

JO - Soefartens Ledere

JF - Soefartens Ledere

SN - 1901-4899

ER -