Afledte VIX-produkter: Logrer halen med hunden?

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

48 Downloads (Pure)

Abstract

Artiklen betragter VIX-indekset, der er genstand for stor opmærksomhed, som et fremadskuende mål for volatilitet på aktiemarkedet og som i medierne har fået betegnelsen ’frygtens indeks’. Efter en introduktion til VIX-indekset beskrives mekanikken i børsnoterede VIX-produkter, og deres indflydelse på det underliggende marked analyseres. Produkterne har på den ene side forbedret likviditeten i VIX futures-markedet, men de har på den anden side et destruktivt potentiale. Et eksempel på sidstnævnte var evident 5. februar 2018, hvor en række børsnoterede volatilitetsprodukter kollapsede efter en ekstrem stigning i VIX og futures på VIX, som delvist var et resultat af prodkuternes egne hedging-strategier.
Original languageDanish
JournalFinans/Invest
Issue number3
Pages (from-to)28-35
Number of pages8
ISSN0106-1798
Publication statusPublished - Jun 2018

Cite this

@article{5d1445d264ee47a4a3c93efa4dd9389c,
title = "Afledte VIX-produkter: Logrer halen med hunden?",
abstract = "Artiklen betragter VIX-indekset, der er genstand for stor opm{\ae}rksomhed, som et fremadskuende m{\aa}l for volatilitet p{\aa} aktiemarkedet og som i medierne har f{\aa}et betegnelsen ’frygtens indeks’. Efter en introduktion til VIX-indekset beskrives mekanikken i b{\o}rsnoterede VIX-produkter, og deres indflydelse p{\aa} det underliggende marked analyseres. Produkterne har p{\aa} den ene side forbedret likviditeten i VIX futures-markedet, men de har p{\aa} den anden side et destruktivt potentiale. Et eksempel p{\aa} sidstn{\ae}vnte var evident 5. februar 2018, hvor en r{\ae}kke b{\o}rsnoterede volatilitetsprodukter kollapsede efter en ekstrem stigning i VIX og futures p{\aa} VIX, som delvist var et resultat af prodkuternes egne hedging-strategier.",
author = "Br{\o}gger, {S{\o}ren Bundgaard}",
year = "2018",
month = "6",
language = "Dansk",
pages = "28--35",
journal = "Finans/Invest",
issn = "0106-1798",
number = "3",

}

Afledte VIX-produkter : Logrer halen med hunden? / Brøgger, Søren Bundgaard .

In: Finans/Invest, No. 3, 06.2018, p. 28-35.

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

TY - JOUR

T1 - Afledte VIX-produkter

T2 - Logrer halen med hunden?

AU - Brøgger, Søren Bundgaard

PY - 2018/6

Y1 - 2018/6

N2 - Artiklen betragter VIX-indekset, der er genstand for stor opmærksomhed, som et fremadskuende mål for volatilitet på aktiemarkedet og som i medierne har fået betegnelsen ’frygtens indeks’. Efter en introduktion til VIX-indekset beskrives mekanikken i børsnoterede VIX-produkter, og deres indflydelse på det underliggende marked analyseres. Produkterne har på den ene side forbedret likviditeten i VIX futures-markedet, men de har på den anden side et destruktivt potentiale. Et eksempel på sidstnævnte var evident 5. februar 2018, hvor en række børsnoterede volatilitetsprodukter kollapsede efter en ekstrem stigning i VIX og futures på VIX, som delvist var et resultat af prodkuternes egne hedging-strategier.

AB - Artiklen betragter VIX-indekset, der er genstand for stor opmærksomhed, som et fremadskuende mål for volatilitet på aktiemarkedet og som i medierne har fået betegnelsen ’frygtens indeks’. Efter en introduktion til VIX-indekset beskrives mekanikken i børsnoterede VIX-produkter, og deres indflydelse på det underliggende marked analyseres. Produkterne har på den ene side forbedret likviditeten i VIX futures-markedet, men de har på den anden side et destruktivt potentiale. Et eksempel på sidstnævnte var evident 5. februar 2018, hvor en række børsnoterede volatilitetsprodukter kollapsede efter en ekstrem stigning i VIX og futures på VIX, som delvist var et resultat af prodkuternes egne hedging-strategier.

UR - https://sfx-45cbs.hosted.exlibrisgroup.com/45cbs?url_ver=Z39.88-2004&url_ctx_fmt=info:ofi/fmt:kev:mtx:ctx&ctx_enc=info:ofi/enc:UTF-8&ctx_ver=Z39.88-2004&rfr_id=info:sid/sfxit.com:azlist&sfx.ignore_date_threshold=1&rft.object_id=1000000000378556&rft.object_portfolio_id=&svc.holdings=yes&svc.fulltext=yes

M3 - Tidsskriftartikel

SP - 28

EP - 35

JO - Finans/Invest

JF - Finans/Invest

SN - 0106-1798

IS - 3

ER -