Økonomisk analyse af kontraktrettens misligholdelsesbeføjelser

Research output: Contribution to journalJournal articleResearch

Abstract

Artiklen foretager en økonomisk analyse af kontraktrettens misligholdelsesbeføjelser, som er betegnelsen for de rettigheder en part kan gøre gældende i et kontraktforhold, når modparten ikke lever op til aftalen. Efficient kontraktbrud diskuteres med udgangspunktet i dansk ret og der drages paralleller til Angloamerikansk ret, som på dette punkt adskiller sig fra dansk ret. Der redegøres for, hvordan forskellige misligholdelsesbeføjelser påvirker parternes incitamenter til at bryde inefficiente kontrakter samt hvorledes løftemodtagers investeringer påvirkes. Desuden beskrives hvordan de enkelte misligholdelsesbeføjelser allokerer risikoen mellem parterne.
Original languageDanish
JournalSamfundsøkonomen
Issue number3
Pages (from-to)9-14
Number of pages6
ISSN0108-3937
Publication statusPublished - 2000

Cite this

@article{80462d40c02411db9769000ea68e967b,
title = "{\O}konomisk analyse af kontraktrettens misligholdelsesbef{\o}jelser",
abstract = "Artiklen foretager en {\o}konomisk analyse af kontraktrettens misligholdelsesbef{\o}jelser, som er betegnelsen for de rettigheder en part kan g{\o}re g{\ae}ldende i et kontraktforhold, n{\aa}r modparten ikke lever op til aftalen. Efficient kontraktbrud diskuteres med udgangspunktet i dansk ret og der drages paralleller til Angloamerikansk ret, som p{\aa} dette punkt adskiller sig fra dansk ret. Der redeg{\o}res for, hvordan forskellige misligholdelsesbef{\o}jelser p{\aa}virker parternes incitamenter til at bryde inefficiente kontrakter samt hvorledes l{\o}ftemodtagers investeringer p{\aa}virkes. Desuden beskrives hvordan de enkelte misligholdelsesbef{\o}jelser allokerer risikoen mellem parterne.",
keywords = "Aftaleret",
author = "Caspar Rose",
year = "2000",
language = "Dansk",
pages = "9--14",
journal = "Samfunds{\o}konomen",
issn = "0108-3937",
publisher = "Dj{\o}f Forlag",
number = "3",

}

Økonomisk analyse af kontraktrettens misligholdelsesbeføjelser. / Rose, Caspar.

In: Samfundsøkonomen, No. 3, 2000, p. 9-14.

Research output: Contribution to journalJournal articleResearch

TY - JOUR

T1 - Økonomisk analyse af kontraktrettens misligholdelsesbeføjelser

AU - Rose, Caspar

PY - 2000

Y1 - 2000

N2 - Artiklen foretager en økonomisk analyse af kontraktrettens misligholdelsesbeføjelser, som er betegnelsen for de rettigheder en part kan gøre gældende i et kontraktforhold, når modparten ikke lever op til aftalen. Efficient kontraktbrud diskuteres med udgangspunktet i dansk ret og der drages paralleller til Angloamerikansk ret, som på dette punkt adskiller sig fra dansk ret. Der redegøres for, hvordan forskellige misligholdelsesbeføjelser påvirker parternes incitamenter til at bryde inefficiente kontrakter samt hvorledes løftemodtagers investeringer påvirkes. Desuden beskrives hvordan de enkelte misligholdelsesbeføjelser allokerer risikoen mellem parterne.

AB - Artiklen foretager en økonomisk analyse af kontraktrettens misligholdelsesbeføjelser, som er betegnelsen for de rettigheder en part kan gøre gældende i et kontraktforhold, når modparten ikke lever op til aftalen. Efficient kontraktbrud diskuteres med udgangspunktet i dansk ret og der drages paralleller til Angloamerikansk ret, som på dette punkt adskiller sig fra dansk ret. Der redegøres for, hvordan forskellige misligholdelsesbeføjelser påvirker parternes incitamenter til at bryde inefficiente kontrakter samt hvorledes løftemodtagers investeringer påvirkes. Desuden beskrives hvordan de enkelte misligholdelsesbeføjelser allokerer risikoen mellem parterne.

KW - Aftaleret

M3 - Tidsskriftartikel

SP - 9

EP - 14

JO - Samfundsøkonomen

JF - Samfundsøkonomen

SN - 0108-3937

IS - 3

ER -